Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek adnátok az örökséget, a...

Kinek adnátok az örökséget, a fiatoknak, vagy megtartanátok, és elmulatnátok az új pasitokkal és az Ő gyerekével?

Figyelt kérdés

Elváltunk a férjemmel annó, és van egy fiam, aki velem maradt, nagyon szeretjük egymást.

Anyukám, aki a fiam mamája elhunyt, és örökségként 10 millió forintot hagyott maga után, amit én úgy gondolok, hogy a fiam érdemelne meg, mivel nekem már van saját hitelmentes lakásom, autóm, stabil állásom, ezt inkább a fiamnak szánnám, hogy el tudja belőle indítani az életét valamennyire, mondjuk önerőnek egy kisebb garzonhoz elég lehet.

Viszont az új párom nem akarom, hogy elhagyjon, szerintetek megharagudna, ha semmit nem adnék "magunknak" és az ő gyerekének?

Vagy valamennyit tartsak meg?

Megmondom őszintén van tartalékom, nekem erre a 10 millióra nincs szükségem.

2022. aug. 11. 20:11
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
82%

Ami nincs, az nem tud benőni soha, mindegy hány éves az illető.

2022. aug. 12. 07:22
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
és az ő gyerekének - neki mégis mi köze a TE pénzedhez? Még a párodnak sincs.
2022. aug. 12. 07:32
 23/48 anonim ***** válasza:
93%
Ha a gyereked lennék, tuti nem állnék szóba veled, ha a nagymama örökségéből egy másik gyereket tamogatnál. Undorító.
2022. aug. 12. 08:21
 24/48 anonim válasza:
93%
Aszerint gondolkozz, hogy vajon a Te gyerekednek ki az aki afna barmit is a saját örökségéből...? SENKI! És ha akarna is, kell a francnak, utána amúgyia csak felhánytorgatás van. Nekem se kell más öröksége, másnak se kelljen az enyém. Szóval az a Tiéd és a gyerekedé. Ennyi.
2022. aug. 12. 08:31
 25/48 anonim ***** válasza:
100%

Családi örökség maradjon csak a családban. Ha nincs rá szükséged, szép gesztus lenne a fiadat támogatni belőle, de nem kötelező. Ha most éppen neki sincs rá szüksége, be is fektetheted, jó lesz később.

Az viszont eszembe nem jutna, hogy az új párodnak, vagy a gyerekének bármit is adni kellene belőle. Eszednél vagy Te, hogy egyáltalán arra gondolsz, hogy ezzel biztosítanád be azt, hogy nehogy elhagyjon? Magyarul vennél magadnak ideig -óráig egy f..szt? Kellene a halának olyan ember, aki ilyesmiért megharagudna! Különben is, a leírásod alapján rendezett a háttered, legyen akkor a párod is hasonló, ha nem is gáláns úriember, de legyen benne annyi tartás, hogy nem élősködik, meg nyerészkedik egy nőn, meg nehogy már te nyaraltasd, vagy akármi; ha ilyet elvárna, a gyomrom felfordulna tőle, nemhogy még attól reszketnék, hogy megharagszik, vagy elhagy!

2022. aug. 12. 09:14
 26/48 anonim ***** válasza:
82%
Most nagy az egyetértés, de ha a gyerek a saját nevében tette volna fel a kérdést, hogy az anyám nem akarja nekem adni a nagyitól örökölt pénzt, mindenki kioktatná, hogy semmi köze az anyja pénzéhez, azt csinál vele, amit akar, annak adja, akinek akarja.
2022. aug. 12. 09:21
 27/48 anonim ***** válasza:
84%
Ja, én is erre gondoltam, hogy szerintem ezt a gyerek írta ki, hogy az anyja most örökölt 10 milliót, és nem akarja nekiadni.
2022. aug. 12. 09:35
 28/48 anonim ***** válasza:
23%
Tedd Euróba vagy Dolárba, aztán pár éven belül megduplázódik.
2022. aug. 12. 09:43
 29/48 anonim ***** válasza:
95%
Ja, lehet a gyerek írta ki. De azt is tudja mindenki, hogy azért vannak faszfüggő nők is, akik mindenre képesek, hogy ne hagyják el őket. Az lényegtelen, hogy így is ott hagyják őket, ha az aktuális hím úgy dönt. Láttam a valóságban is ilyeneket nőként.
2022. aug. 12. 09:51
 30/48 anonim ***** válasza:
66%
De vannak önző gyerekek is, akik elvárnák, hogy a nagyitól örökölt 10milliót a szülő tegye be a feneke alá, mert "az neki úgysem kell" mert van lakása, munkája.
2022. aug. 12. 09:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!