Ha veletlenul teherbe esnel es mar lenne ket gyermeked megtartanad?
Számolgatnék,. Mekkora alakás, mennyi hitel van, mennyiből jövûnk ki, mennyi fog kelleni..
3. Gyerek sok kiadás, de nagyon sok tehertől is megszabadít.
Étkeztetés a gyerekeknek, tankönyv, emelt családi, az adókedvezménynis hatalmas..
Azt kell mmegnézni, hogy ezek különbsége mennyi, és így mennyi kell még, ha kell.
Ha a férjemnek ennyi plusz terhet kellene vállalnia, akkor hajlanék arra, hogy nem tartom meg, dőleg , hogy a spirál mg sok komplikációt isnokozhat.
De természetesen a férjem véleménye is nagyon sokant nyomna a latba..
Nem tartanám meg. Ha már most plusz munkát kellene vállalni az apának, hogy megéljetek, mi lesz 10-18 év múlva?Nem elég megszülni, fel is kell nevelni azt a gyereket.
Ha a férjed annyit dolgozik, akkor nem lesz ideje pihenni, a gyerekkel, a családdal lenni és ez a házasságot is tönkre teszi.
Gondolkozni is kell.
Én is véletlenül estem teherbe, ugyanígy fogamzásgátló eszköz használata mellett és volt már 3 gyerekünk, fiúk.
Végigzongoráztuk a terhességmegszakításhoz szükséges papírok megszerzését,ráadásul ingyen is lett volna, mert az egyik gyerkőc tartósan beteggé van nyilvánítva,és az ő nevelése jogán nem került volna pénzbe az ab.
A férjem nem tudta azt mondani hogy tartsuk meg, azt meg pláne nem, hogy ne.kezembe adta a döntést....én pedig nem voltam képes rá.
Tegnap volt 2 éves a lányunk, mert hogy 3 fiú után kislányunk született, apa szemefénye, elválaszthatatlanok. A fiúk is oda meg vissza vannak a hugicáért.
Anyagiakban is érződik persze, de lehet jól csinálni.
Pl.annyi ruhás csoport van már a''fészen'' ott is jókat lehet kifogni jó áron.
Nem veszek minden héten 5-6 fajta sajtot mondjuk csak 2- t
Nem a világ másik részére megyünk nyaralni repülővel, hanem közelebb autóval.
Idén pl.Mo-n voltunk és szuper volt.
Persze tudom, hogy van akinek nincs honnan lejjebb adni, ha nálunk is így lett volna akkor fájó szívvel kénytelen lettem volna az ab.- ra.
De szigorúan számot kell vetni, hogy a család anyagilag és nem anyagilag mennyit bír el.
Nekünk volt lehetőségünk és örülök, hogy így lett.
Nem akartam úgy élni, hogy vajon fiú lenne vagy lány, vajon melyik nap született volna, stb.
Ui: valaki mondta a tankönyveket étkezést....3 gyerek után már ingyenes a tankönyv, az étkeztetés 50 % -os,vagy egyes önkormányzatok teljes egészében átvállalják.
Tudom, ezért mondtam hogy számolgatnék...de nem egyedül, haem a férjemmel.
Nem terhelném pluszban, de ha ő nem ért egyet az apbortusszal, akkor még akár válás is lehet belőle... Nagyon sok mindent mérlegelnék.
Tehát tem tudjuk, hogy. Akérdező a mostani pénz szeribt gondolja, hogy kell a plusz munka, vagy úgy, hogy már ezek bejöttek.
Ráadásul nem mindegy milyne munkája van a kérdezőnek, ogy visszaveszik-e és milyen hamar tud visszamenni...
Egyébkent abban a mondásban nem hiszek, hogy ahova nyájat adnak oda legelőt is.. Nem tenném meg, a 2 gyerekkel, hogy hiányt szenvedjenek a 3. Miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!