Kinek adnátok az örökséget, a fiatoknak, vagy megtartanátok, és elmulatnátok az új pasitokkal és az Ő gyerekével?
Elváltunk a férjemmel annó, és van egy fiam, aki velem maradt, nagyon szeretjük egymást.
Anyukám, aki a fiam mamája elhunyt, és örökségként 10 millió forintot hagyott maga után, amit én úgy gondolok, hogy a fiam érdemelne meg, mivel nekem már van saját hitelmentes lakásom, autóm, stabil állásom, ezt inkább a fiamnak szánnám, hogy el tudja belőle indítani az életét valamennyire, mondjuk önerőnek egy kisebb garzonhoz elég lehet.
Viszont az új párom nem akarom, hogy elhagyjon, szerintetek megharagudna, ha semmit nem adnék "magunknak" és az ő gyerekének?
Vagy valamennyit tartsak meg?
Megmondom őszintén van tartalékom, nekem erre a 10 millióra nincs szükségem.
A fiadnak add. Igazad van, neked már van lakásod, munkád, autód, munkatapasztalat, ő meg most indul az életben. Nagyon sok fiatal még a hitelhez az önerőt is saját maga kaparja össze. Ha már van lehetőség támogatni őt, szerintem meg kell tenni. Biztosan jól jönne neki.
A fiad legyen fontosabb az új párodnál, mert a fiad már akkor is az életed része volt mikor az új párod még sehol nem volt, a fiad mindig a fiad lesz, de az új párod ki tudja meddig a párod. Anyukád pedig a te fiad nagymamája (volt) és nem a párod fiáé.
Ha azért szakít veled meg duzzog, hogy nem neki adod a pénzt, akkor jobb is faképnél hagyni.
Én nem is értem a dilemmát!
Teljesen egyértelmű, hogy a fiadnak add!
A párod gyerekét kedvelheted, szeretheted, de az élete alakulásában semmilyen felelősséged nincs, ellentétben a fiadéval.
Ha nincs rá szükséged, akkor add a fiadnak!
Ha felmerül, hogy emiatt a párod elhagyna az már eleve baj, de ha megteszi, az inkább nyereség. Milyen embert sikerült kiválasztanod, rajtad élősködik a gyerekével együtt? Egyáltalán hogy jön ide az ő gyereke, róla neki kellene gondoskodnia?!
Természetesen a saját gyermekem kapná. A párod gyerekének van saját nagyszülője, aki semmit nem fog a te fiadra hagyni.
Ha a párod ezért megsértődik, legalább tudod, kivel nem kellene élned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!