Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim mért szekálnak legyek...

Szüleim mért szekálnak legyek programozó ha buta vagyok matekhez fizikához?

Figyelt kérdés

nem akarják meg érteni valami álom él a fejükbe rólam. hogy bár ők tanult emberek én nem vagyok éles kés a fiókban. úgy szenvedtem és bugdácsoltam végig a középsulit is matekból pl.

így aztán hogyan lehetnék informatikus?

azt mondja apám hogy olyan nincs valaki valamit nem tud megtanulni bárki bármit el tud érni ha nagyon akarja és ő nem fogja azt engedni hogy elmenjek kis fizetésekért egyszerű munkákat dolgozni mint pl eladó vagy gyárba targoncás

2022. aug. 9. 15:23
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
88%
Te mit szeretnél csinálni kérdező? Mi érdekel, miben vagy jó?
2022. aug. 9. 18:49
 22/52 anonim ***** válasza:
80%

“Ezt azért írtam le, hogy alátámasszam: igenis meg lehet tanulni, csak megfelelő módszer és jó tanító kell hozzá, aki képes megnyitni, ráhangolni az agyadat a pozitív változás felé. és ez nem diploma meg pedagógus végzettség függvénye, hanem inkább a lelkesedésé.”

Ez hülyeség ! Én is jártam egyetemre. Lehetsz akármilyen szorgalmas, ha nincs tehetséged valamihez. Maximum átlagosra tudod feltornászni magad, nem kevés pénzért cserébe. A magántanár nem olcsó mulattság. Mindezt legalább dupla annyi időráfordítás mellett, mint azoknak, akiknek alapból megy. Semmi értelme 6-8 évig szenvedni egy kettes diplomáért. Még azok is sokan csúsznak infó szakon, akiknek jó a logikájuk, van érzékük a matekhoz. A vizsgák gyakran köszönő viszonyban sincsenek a gyakon vett feladatokkal. Arra megy rá, mit tudsz kilogikázni, az algoritmikus gondolkodásra, nem arra higy tudsz más számokat behelyettesíteni egy példába. Soha nem fogod humán beállítottságúként kilogikázni a nem ismerős feladatokat. Ha ez beugróban szerepel - mert simán előfordulhat -, akkor már buktál is. Akár egy évet is.

2022. aug. 9. 19:19
 23/52 anonim ***** válasza:
84%
Jól írják itt többen, hogy egy programozónak bizony kell egy bizonyos fajtájú logika. Jó hírem van: algoritmikusan a gép fejével gondolkodni tanulható, az a képzés lényege. Hogy kinek mennyi affinitása van hozzá kezdetben, az persze változik, de matekzsenit is láttam már többet szenvedni vele, mint bölcsészdiplomás pályaelhagyót. A ma nagyon keresett, egyszerű programozó/tesztelő pont annyi agyi adottságot igényel, ami mindenkinek megvan, aki mást mond, az nyilván nem programozott soha. Az más kérdés, hogy ha a kérdezőnek már van ötlete, hogy mi akar lenni, akkor legyen az, és mondja meg a szüleinek. De ha nincs konkrét elképzelés, akkor elég fura hadakozni egy teljesen korrekt ötlet ellen mondvacsinált kifogásokkal.
2022. aug. 9. 20:29
 24/52 anonim ***** válasza:
51%
Jól akkor elhet ekresni ha jól is tud programozni, mert rengeteg oylan van akinek a papírja van csak meg aztán ha eléraknak valamit csak nézi.
2022. aug. 9. 22:11
 25/52 anonim ***** válasza:
87%

Jót akarnak, hidd el... Egy szülő csak jót akar..kivéve a balf.szabb szülők. Szóval ne hibáztasd őket.

De ettől függetlenül be free....és szard le, ha nem lesz havi min. 1 Milla fizetésed, ha van más amihez értesz...

2022. aug. 9. 22:39
 26/52 anonim ***** válasza:
91%

22:-es szerintem nem értelmezted jól a szöveget, mert a végén pont arról szólt, hogy a szorgalom az infóhoz kevés, oda hatalmas érdeklődés kell és míg egy gimis matek külön tanárral megoldható, felhozható, addig az egyetem már nem !!

Kérdező!

Azt tanuld, ami érdekel!!

A mérnöki gondolkodást nem lehet bemagolni, elsajátítani, mert a feladatokat, folyamatokat érteni és alkalmazni tudni kell, nem húzható rá minden egy sémára, állandó megújulás van és folyamatos önképzés!

Ha nem érdekel, akkor nem lehetsz benne sikeres, egy boldogtalan emberrel több meg már nem kéne ebbe a szakmába.

Válassz olyat, amit szeretsz!

2022. aug. 9. 22:44
 27/52 anonim ***** válasza:
11%
#26 gondolom nem vagy mérnök. Én az vagyok, sőt, mérnököket tanítok, és hidd el, ami ehhez a szakmához kell, az tanítható, max nem lesz doktorija belőle. Ráadásul egy programozó még csak nem is ugyanaz, mint egy mérnök informatikus.
2022. aug. 9. 22:48
 28/52 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem itt most nem a programozón van a hangsúly, ők csak mondtak egy szakmát, amiről most mindenki azt harsogja, hogy hű de jól fizet. (Tényleg jól fizet, de fenékig sem tejfel az egész, de ebbe ne menjünk most bele.)

Azért akarják, hogy tanulj valami piacképes dolgot, mert ők már tudják azt, amit te nem, vagy csak sejtesz: van fogalmad róla, hogy mennyire nyomorúságos dolog tud lenni egy egyszerű gyári melós fizetéséből élni? Engem ugyan nem "erőszakkal" zavartak el egyetemre a szüleim, de már többször mondtam nekik azóta, hogy jól tették, hogy a továbbtanulás felé terelgettek, mert az ő fizetésükből én egy albérletben szó szerint éhen halnék.

2022. aug. 9. 22:49
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Nade programozónak szánják a gyereket, nem mérnök informatikusnak....ami jogos is, hisz a programozókat keresik és fizetik meg jobban.

Én megértem , hogy vannak az elmének korlátai....nade ezek mindenkinél máshol vannak: nekem pl a relativitáselmélet is sok, pláne a húrelmélet....hiába olvasok róla, csak pár kis nevetséges elemét tudom felfogni.....

2022. aug. 9. 22:52
 30/52 anonim ***** válasza:
36%

"Nade programozónak szánják a gyereket, nem mérnök informatikusnak....ami jogos is, hisz a programozókat keresik és fizetik meg jobban."

Ez kicsikét értelmetlen. Nincs olyan képzés, hogy egyszerűen "programozó". Van több olyan egyetemi szak, vagy egyéb felsőfokú képzés, ahol különböző mélységben érintve van a szoftverfejlesztés is, aztán mindenki eldönti, hogy a munkaerőpiacon mit szeretne csinálni.

Egyébként a legtöbb szoftverfejlesztőnek mérnökinformatikus diplomája van.

2022. aug. 9. 23:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!