Külföldi távmunkában gondolkozom programozóként. Érdemes belevágni szerintetek?
Mik a leetséges buktatók, adózás szempontjából? Alkalmazotti státusz érdekelne elsősorban.
Mennyire nehéz megcsípni a jobb állásokat, mennyira nagy a verseny?
Eddig munkaközvetítő oldalakon böngésztem ( noFluff, weworkremotely, toptal..) , de főleg seniorokat keresnek a legtöbb helyen. Tudtok ajánlani más oldalakat esetleg?
Mediorként dolgozom, 1 éve teljes állásban, multinál. Előtte 3 évig suli mellett voltam gyakornok. Elsősorban a jó fizetés miatt vonz ez a lehetőség. Megéri belevágni szerintetek?
Mármint külföldi országon belüli távmunkára gondolsz? Az szinte már bármelyik komolyabb cégnél lehetséges.
Ha úgy gondolod, hogy Magyarországról dolgozol külföldi cégnek, ahhoz meg contractornak kell lenned.
Contracor alatt az egyéni vállalkozót érted?
Én úgy tudom, lehetek alkalmazott is, csak a magyar államnak külön be kell fizetnem az adót
Nem tud alkalmazni kulfoldi entitas hacsak nincs magyar kirendeltsege.
Contractor az amit te keresel, az ado 27 szazalek korul van. Erdemes olyan ceget keresni ahol alkalmazottkent kezelik a contractorokat es kapsz szabadnapot, reszveny opciot stb
"Mennyire nehéz megcsípni a jobb állásokat, mennyira nagy a verseny?"
Elég nagy mert áramlik be a fos olcsó indiai munkaerő. Minél több tapasztalatod van minél nagyobb nevű multinál, annál könnyebben tudsz elhelyezkedni (bár szerintem ezzel sok újdonságot nem mondtam), de junior pozikra általában többszörös a túljelentkezés és általában az adott célország egyetemein végzettek előnyt élveznek.
Diákmunkás gyakornoki tapasztalatot annyira nem mondanám relevánsnak, az 1 éves multi ami számít. Medior szintet én 2 év után mondanék minimum, de add be a jelentkezésedet több helyre hátha bejön.
Amúgy én linkedint javaslom, nekem állandóan jönnek a megkeresések, igaz már több mint 15 éve az IT iparban vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!