Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim mért szekálnak legyek...

Szüleim mért szekálnak legyek programozó ha buta vagyok matekhez fizikához?

Figyelt kérdés

nem akarják meg érteni valami álom él a fejükbe rólam. hogy bár ők tanult emberek én nem vagyok éles kés a fiókban. úgy szenvedtem és bugdácsoltam végig a középsulit is matekból pl.

így aztán hogyan lehetnék informatikus?

azt mondja apám hogy olyan nincs valaki valamit nem tud megtanulni bárki bármit el tud érni ha nagyon akarja és ő nem fogja azt engedni hogy elmenjek kis fizetésekért egyszerű munkákat dolgozni mint pl eladó vagy gyárba targoncás

2022. aug. 9. 15:23
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
94%

Először is legyél az ami neked a legjobb.

Másodszor az informatika ma a legjobban tagolt munkaerő piac ami létezik. Vagy 3000 féle specializáció létezik. És a végletek között nincs átfedés, és alig tudsz róla valamit. Vannak közös alapok, de nem egy homogén massza.

Matek meg fizika a 80% -hoz nem kell. Mármint efektive a melóhoz nem kell.

Végzettséghez kérik bizonyos szinten.

Nem rossz ez de ha nem ez a te világod ne erőltesd.

Saját utadat járd. Én a pénz miatt választottam, megbántam. De nem mondhatom hogy más a hibás, mert én voltam. :)

2022. aug. 9. 16:27
 12/52 anonim ***** válasza:
96%

De minek erőltetitek itt ti is?

Az informatikai munkákhoz, programozáshoz kell egy bizonyos logika, gondolkodás, ami a többségnek egyszerűen nincs meg. Ahogy nem születik mindenki szép énekhanggal, jó szövegmemóriával vagy bármi más tehetséggel, úgy informatikai pályára sem alkalmas mindenki.

2022. aug. 9. 16:58
 13/52 anonim ***** válasza:
95%

Mert max a tévében láttak egyetemet.

Infós szakot meg főleg.

2022. aug. 9. 17:01
 14/52 anonim ***** válasza:
75%

Hát... lehet, hogy "tanult" emberek, de hogy sok eszük nincs, az is biztos.

Mondjuk a közhiedelemmel ellentétben nem kell matekzseninek lenni az informatikához, a fizika meg egyáltalán nem fog kelleni a programozáshoz, de ha nincs meg a megfelelő érdeklődés, készség, logikai és algoritmizáló képességek, akkor az emberből nem lesz programozó.

Annál nagyobb ostobaságot meg rég hallottam, hogy bárki bármit meg tud tanulni. Ilyet csak egy buta ember mond.

2022. aug. 9. 17:03
 15/52 anonim ***** válasza:
27%

Egyrészt a te életed.

Másrészt ne legyél kishitű! Ezt nem arra mondom, hogy legyél informatikus, ha nem érdekel, ne legyél (nyilván azért mondják, mert a BSc után is nagyon jól fizet), de a gyári munka és a targonca a másik véglet! Csak van valami, ami érdekel, és amiben jó vagy!

2022. aug. 9. 17:14
 16/52 anonim ***** válasza:
88%

Hát.. 18 éves korodtól kezdve már erőltetheti, nem lesz joga hozzá.

Egyébként gratulálok az értelmes apucihoz, az ilyeneknek (is) köszönhető a sok alkalmatlan ember a szakmában. Mert elmegy informatikusnak, mert apuci azt gondolja, hogy azzal meg fog gazdagodni. Vagy simán csak bedőlt annak a marhaságnak, hogy majd ezzel nulla munkával milliomos lesz. Aztán az egymásba ágyazott számlálós ciklusoknál már dob egy hátast. Még ha így-úgy el is végez valamit, alkalmatlan lesz az önálló munkára. Jobb esetben csak kidobott ezzel pár évet az ablakon, rosszabb esetben még évekig fog kudarcot kudarcra halmozva próbálkozni, mire talán feladja, akkor is azt gondolva, hogy "biztos, csak kamu volt az, hogy szükség ven programozókra". Nem te leszel az első, aki ezzel megjárja. Láttam már nem egy, nem kettő, és nem három ilyen embert. Rosszabb esetben még egy kisebb vagyont ki is dobnak a tanulmányokra, ami után persze már "bűn" felismerni, hogy nem ez a pálya való nekik, aztán belőlük lesznek azok az "informatikusok", akiket mindenhonnan próbaidő alatt kidobnak, már ha egyáltalán eljutnak odáig.

2022. aug. 9. 17:16
 17/52 anonim ***** válasza:
94%

Velem pont ez volt... Engem rá is vettek elmentem olyan suliba, kibuktam ugy hogy matekbol nem volt egy darab kettesem se, utána nyilván mindenből rosszul álltam mert nagyon nagy nyomás ért otthonról hogy egy szégyen vagyok. utána nem mentem másik suliba egy egész félévet kihagytam mert nem voltam hajlandó kimozdulni otthonrol, depresszióba estem utána 16 éves koromtól egészen mostanáig 22 éves koromig szocális szorongásom lett (addig nagy extrovertált voltam) estin megcsináltam az érettségit nagy nehezen mert oda sem akartam járni... azóta meg találtam mivel akarok foglalkozni (grafika) és mostanára jött el hogy azt is fogom tanulni...

Akármit mondanak a szüleid azt csináld amit te akarsz, ha nem tudod akkor ott a gimi és lesz időd eldönteni de tényleg azt kell csinálnod, nekem teljesen haza vágta a szüleimmel való kapcsolatot utáljuk mind hárman egymást mint a szrt nem is tartom velük a kapcsolatot

elmentem hajóra dolgozni mosogató ként és többet kerestem mint a szüleim ketten.

én bízom benne hogy magadra fogsz hallgatni és ha kell a szüleiddel is szembe mész mert a te jövődet csakis te formálod a szüleid meg azért vannak hogy támogassanak de van hogy ez nem jön össze olyankor neked kell majd a saját sarkadra állni

és nem feltétlen kell lenézed magad is próbálj ki rengeteg dolgot hogy mivel akarsz foglalkozni

2022. aug. 9. 17:23
 18/52 anonim ***** válasza:
98%

én elvégeztem erőltetésre a programozói iskolát, majd a rendszergazdait :)

jelenleg éppen egy menő bárban vagyok bartender, és mellette beugrós több specialty kávézóban bartenderként :D a szüleim nem beszélnek velem, továbbra is azt hiszik h alantas éjszakai munkát végzem :)

24F

2022. aug. 9. 17:30
 19/52 anonim ***** válasza:
40%

Én saját példámat tudom felhozni.

Gimiben az utsó évre már bukásra álltam matekból. (Abszolút humán beállítódású vagyok.)

Feladtam egy hirdetést és kerestem tanárt, hogy különórákat vegyek.

Jelentkeztek is, jöttek-mentek, mivel kb. ugyanúgy tanítottak és ugyanolyan xarul magyaráztak, mint a suliban a tanár, ezért sokra nem mentem velük, de aztán! Jelentkezett egy gimnazista diák !!! és olyan döbbenetesen egyszerűen, érthetően, saját szavaival és az én szintemen elmagyarázta, megértette és megszerettette velem az egészet, hogy élménnyé vált a matek és végül kitűnőre érettségiztem belőle!!

Ezt azért írtam le, hogy alátámasszam: igenis meg lehet tanulni, csak megfelelő módszer és jó tanító kell hozzá, aki képes megnyitni, ráhangolni az agyadat a pozitív változás felé. és ez nem diploma meg pedagógus végzettség függvénye, hanem inkább a lelkesedésé.

De ennek ellenére úgy gondolom, hogy aki jó és sikeres informatikus akar lenni, annak nem elég a szorgalom, hanem kell, hogy érdekelje is, hogy a szabad idejében is imádjon vele foglalkozni, mert nem az egyetemen fogja elsajátítani a szakmát, hanem főleg önképzés és folyamatos fejlődés révén abban az időben, amit az előadótermen kívül tölt el !

2022. aug. 9. 17:46
 20/52 anonim ***** válasza:
94%

Nem egy embert ismerek informatika szakról. Sőt, én is jártam oda. Szenvedés volt. Ráment az egészségem is, még kórházban is voltam. Életem legjobb döntése volt otthagyni a fenébe. Nincs olyan, hogy akárki akármit meg tud tanulni ! Egy humán beállítottságú embernek soha nem lesz olyan logikája a matekhoz, programozási feladatokhoz, mint egy reálnak. Elég sok ember alapján mondom. A programozást nem lehet beseggelni. Érteni kell. Nyílván el lehet végezni kettessel is a szakot 8 év alatt, de ez nem kevés pénzbe, időbe kerül. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen “szakember” a jól fizető állásokhoz kell a fenének. Ha nincs logikád hozzá, akkor szerintem kár vesződni vele. Szinte mindenki kibukott a szakunkról, aki nem volt gimiben minimum négyes reál tárgyakból. Sajnos be lehet jutni gyenge, közepes eredményekkel is műszaki szakokra, aztán az első évben kiszórják a nagyját. A maradékot a másodikban. Ha visszamehetnék az időben, sosem adnám be a jelentkezésemet közepes matek, fizika jegyekkel informatika szakra. Lehet nincs sok fizika, matek mondjuk azért akad, de a legnagyobb probléma a logikai probléma megoldás nehézsége, ami a programozás alapja. Ez olyan, mintha elmenne valaki tornásznak úgy, hogy bukfencelni is alig tud.

Azt tanácsolom, hogy azt tanuld, ami érdekel és jó vagy belőle. Egyik ismerősömet majdnem lebeszélték a perzsa szakról. Nagyon sokat keres.

2022. aug. 9. 17:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!