Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Volt 100000 ft zsebpénzem, kolis vagyok és a szüleimtől minden hétre kaptam 7000ftot ebbol fizettem a buszjegyem és az egész heti kajámat meg mimden mást. Évközben mindig vettem ki egy keceset a pénzből amíg odáig nem jutottam hogy a 100000ftból mostanra 45000ft van. A szüleim alapból is nagyon szigorúak,szóal oltári dühösek lennének ha megtudnàk mi történt.Tudom ezzel a kiírással úgy tűnik jogosan is szigotúak de én igazából csak jót akartam. Nem valami jó az anyagi helyzete a családomnak és a 7000 ft buszjegyre,reggelire, ebédre és vacsorára heti5ször kevés volt. Plusz néha vettem füzetet ha betelt vagy hasonló dolgot csak hogy ne nekik kelljen. Viszont néha rákérdeznek hogy megvan e az a 100000ft és hatalmas lelkiismeretfurdolásom van mert hát ugye nincs meg. Azon gondolkoztam hogy talán kezdődik az év és majd kevesebbet eszem és teszek félre minden héten pénzt hogy visszaszerezzem az elköltött pénzem, viszont ez sok idő lenne. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit kéne tennem?

Nyáron szerettem volna dolgozni, de nem engedték. Van egy kisöcsém akire vigyáznom kellett mert még nem lehet egyedül itthon. Arra is gondoltam hogy rengeteg használatlam kömyvem van esetleg eladhatnám őket.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mondjam el nekik mi a helyzet? Szerezzem vissza a pénzt ?

Kérlek segítsetek ti mit tennétek?

18/L

2022. aug. 4. 01:11
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
17%
(13 as voltam)
2022. aug. 4. 11:27
 42/59 anonim ***** válasza:
49%
Talán mert nem felnőtt kollégiumban, hanem kiskorúak koleszában laksz, azért vagy olyan 18 évesen is, mint egy kisgyerek. Tényleg nem a korodnak megfelelően viselkedsz, mi lesz, ha dolgozni sem engednek el, egyáltalán lesz valamilyen szakmád, vagy közel 20 évesen el kell kezdened egy semmire se való gimi után azt is tanulnod? A szüleid valójában már nem akarnak rád áldozni, de akkor ne engedd, hogy visszatartsanak, és kényszerrel éheztessenek.
2022. aug. 4. 11:30
 43/59 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csomagoljon Anyud több főétkezést, vagy adjon több pénzt. Ha jól értem, vasárnap estétől péntek délutánig vagy ott. Vasárnapra vihetsz otthonról vacsira szendvicset, pénteken meleg ebéd helyett meleg vacsora otthon, és emellé kéne még 4 adag meleg étel. Van mélyhűtő amibe pakolhatsz a koliban?

Sajnálom, mindennek megnőttek a költségei, a szüleidnek sem lehet könnyű. De nagyon minimum kell 500 Ft a reggeli + vacsira (2-4 zsemle, margarin, sonka, sajt, kis zöldségre), mellé a fix buszjegy, és kb. el is ment a pénzed...

2022. aug. 4. 11:32
 44/59 anonim ***** válasza:
91%
És ha egy középiskolát ennyire nem bírnak finanszírozni, nyilván nem fogsz felsőoktatási intézményben tanulni, ami ennek a többszöröse kiadásokban.
2022. aug. 4. 11:33
 45/59 anonim ***** válasza:
100%
43-as, a koleszokban minden kaját megesznek a többiek, ami a hűtőben van.
2022. aug. 4. 11:34
 46/59 anonim ***** válasza:
56%
45# mi szobatársakkal közõsen 35 èrt vettünk hútőt, ès kèrvènyeztük, hogy egy szobában maradhassunk.... Senki nem lopta el a kaját....
2022. aug. 4. 11:38
 47/59 anonim ***** válasza:
100%
Ez középiskolás koli, ez nem berendezhető saját cuccokból, a kérdező meg ha ételre nem kap, majd pont hűtőbe adnak bele a szülei...
2022. aug. 4. 11:54
 48/59 anonim ***** válasza:
63%
Nállunk lehetett... De amúgy nem lehet koleszt váltani? Kötelező egy adott koleszba járni? (nekem nem volt megadva, èn egy koedukált koleszban voltam, ami nyâron is nyitva volt. Talán 1-2 hètre zárt be)
2022. aug. 4. 11:58
 49/59 anonim ***** válasza:
24%
Nem volt jó ötlet lemondatnod a szüleidet a napi 3 szori koleszos étkezésről. Nagyon a pénzre összpontosítottál, csak az kellett, meg ők is, most meg éhezel, gondolom, őket már nem érdekli, mi lesz veled.
2022. aug. 4. 12:38
 50/59 anonim ***** válasza:
90%
Ne legyen emiatt bűntudatod hogy elköltöttél 55 ezret egy év alatt olyan dolgokra amire szükséged volt. Hiába vagytok nehéz anyagi helyzetben ez akkor sem jó így hogy éhezel. Vagy kérj több pénzt vagy pedig vigyél több kaját otthonról. Nem tudom hogy nektek hogy van a koli de mi voltunk 3an egy szobában és minden szobának volt külön hűtője, szóval a szobatársaid ha normálisak akkor nyilván nem fogják megenni a kajádat. De egyébként 18 évesen nem kifogás az hogy a szüleid nem engednek dolgozni. Gyakorlatilag felnőtt vagy és azt csinálsz amit akarsz. 10 évesen én is és még sok más ismerősök otthon volt hagyva nyáron egyedül amíg a szülők dolgoztak és senkinek nem lett baja. De ha még nyáron nem is akkor suli mellett pl délutánonként egy pár órát tudsz dolgozni a szüleid tudta nélkül is, pl mekibe vagy ilyen helyeken ha szeretnél egy kis extra pénzt spórolni.
2022. aug. 4. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!