Elszórtam a pénzem, mit tegyek?
Volt 100000 ft zsebpénzem, kolis vagyok és a szüleimtől minden hétre kaptam 7000ftot ebbol fizettem a buszjegyem és az egész heti kajámat meg mimden mást. Évközben mindig vettem ki egy keceset a pénzből amíg odáig nem jutottam hogy a 100000ftból mostanra 45000ft van. A szüleim alapból is nagyon szigorúak,szóal oltári dühösek lennének ha megtudnàk mi történt.Tudom ezzel a kiírással úgy tűnik jogosan is szigotúak de én igazából csak jót akartam. Nem valami jó az anyagi helyzete a családomnak és a 7000 ft buszjegyre,reggelire, ebédre és vacsorára heti5ször kevés volt. Plusz néha vettem füzetet ha betelt vagy hasonló dolgot csak hogy ne nekik kelljen. Viszont néha rákérdeznek hogy megvan e az a 100000ft és hatalmas lelkiismeretfurdolásom van mert hát ugye nincs meg. Azon gondolkoztam hogy talán kezdődik az év és majd kevesebbet eszem és teszek félre minden héten pénzt hogy visszaszerezzem az elköltött pénzem, viszont ez sok idő lenne. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit kéne tennem?
Nyáron szerettem volna dolgozni, de nem engedték. Van egy kisöcsém akire vigyáznom kellett mert még nem lehet egyedül itthon. Arra is gondoltam hogy rengeteg használatlam kömyvem van esetleg eladhatnám őket.
Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mondjam el nekik mi a helyzet? Szerezzem vissza a pénzt ?
Kérlek segítsetek ti mit tennétek?
18/L
Egyrészt megértelek, a 7000ft talán épphogy elég a mai világban, de valószínű tudtál volna ésszel sporolni . Persze ez sosem könnyű, nem pálcát törni jöttem.
Egyrészt talán jó lenne elmondani nekik. Ha tényleg olyasmire koltotted, amire szükséged volt, ugyan nem lesznek boldogok, de meg fogjak érteni. Később talán jöhet olyan helyzet, hogy szamitanak arra a pénzre, és ciki lesz, ha meg sincs. Így jobb közölni.
Esetleg vannak ilyen munkák, amit egész rugalmasan lehet csinálni, pl szórólap / újság osztás stb. Valami ilyesmi ? Esetleg apróbb munkák ismerősnek / szomszédnak, gyermek felügyelet ?
Könyveket nehéz eladni manapság, de meger egy próbát.
Illetve talán az is segíti a szüleid, ha otthon segítesz be, biztosan értékelik majd.
#5 azért ez nem így megy, valószínű sajnos tudjak, de egyszerűen nem megy. Én is így jártam egyetemre, kb 6 évvel ezelőtt 3000ftbol éltem hetente, nagyon sporolni kellett, és senki se tudott segíteni, és én is felemesztettem a saját korábbi nyári munkaimnol össze szedett pénzt, csak, hogy egyek valamit.. persze a szülők sincsenek tisztában a drágulással, míg a nővérem 17e Ft-ért tudott szobát bérelni, én 45e ért bereltem, mégis ugyan annyival támogattak..mint a nővérem anno. Ez pár év alatt a duplájára nőtt, utolsó évemben már 80e volt egy gagyi szoba…
Persze lehet vigyázni a pénzre stb, de barkivel megesik, hogy nem úgy alakulnak a napi dolgai, hogy bele férjen a szülei által kitalált keretbe .
#1 nem is csak az idő befolyásolja azt hogy nem dolgozok a nyáron, ők konkrétan nem engedik. Nagyobb segitseg nekik hogy itthon takaritok meg ilyenek. Azt mondtak hogyha szeretném nyár végén odaadják azt a pénzt amit kerestem volna nyáron. De azt a pénzt semmikèpp nem fogom elkérni.
#2 Tavaly dolgoztam, kisvárosban élek és a városban a diákmunkát általában protekcióval lehet megkapni.Zalagerszegen tudnék maximum dolgozni ez van hozzám a legközelebb kb 45 perc az út viszont a szüleim ezt sem szorgalmazzák
#6 Végzős gimis leszek szeptemberbe így minden hétvégente haza kell jönnöm a koliba nincs is lehetőség az ottalvásra.
Egyébként nagyon köszönöm a válaszaitokat. Mind nagyon sokat segít, valószínűleg holnap elmondom a szüleimnek hogy mi is történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!