Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Volt 100000 ft zsebpénzem, kolis vagyok és a szüleimtől minden hétre kaptam 7000ftot ebbol fizettem a buszjegyem és az egész heti kajámat meg mimden mást. Évközben mindig vettem ki egy keceset a pénzből amíg odáig nem jutottam hogy a 100000ftból mostanra 45000ft van. A szüleim alapból is nagyon szigorúak,szóal oltári dühösek lennének ha megtudnàk mi történt.Tudom ezzel a kiírással úgy tűnik jogosan is szigotúak de én igazából csak jót akartam. Nem valami jó az anyagi helyzete a családomnak és a 7000 ft buszjegyre,reggelire, ebédre és vacsorára heti5ször kevés volt. Plusz néha vettem füzetet ha betelt vagy hasonló dolgot csak hogy ne nekik kelljen. Viszont néha rákérdeznek hogy megvan e az a 100000ft és hatalmas lelkiismeretfurdolásom van mert hát ugye nincs meg. Azon gondolkoztam hogy talán kezdődik az év és majd kevesebbet eszem és teszek félre minden héten pénzt hogy visszaszerezzem az elköltött pénzem, viszont ez sok idő lenne. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit kéne tennem?

Nyáron szerettem volna dolgozni, de nem engedték. Van egy kisöcsém akire vigyáznom kellett mert még nem lehet egyedül itthon. Arra is gondoltam hogy rengeteg használatlam kömyvem van esetleg eladhatnám őket.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mondjam el nekik mi a helyzet? Szerezzem vissza a pénzt ?

Kérlek segítsetek ti mit tennétek?

18/L

2022. aug. 4. 01:11
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
60%

Nehogy adj vérplazmát! Lehet rosszul lennél utána!

Figyelj, a legegyszerűbb, ha őszinte leszek, és elmondod, a 7000 nagyon kevés, és nem baromságra verted el, és azért abból vettél el, mert nem akartad, hogy nekik kelljen venni, mert így sem jó az anyagi helyzetetek.

2022. aug. 4. 04:51
 12/59 anonim ***** válasza:
53%

Azert 100 000 ft nem a világ, 7000bol meg egy napra kijönni ember legyen a talpán.

Végezd el a sulit majd annak a többszörösét megkeresed, nem törném most magam ezen hogyan visszaszerezni.

2022. aug. 4. 05:13
 13/59 anonim ***** válasza:
79%

11# a vèrplazma adáskor nem szoktak rosszol lenni. Persze lehet roszul, szèdülèsstb...

De amúgy is... 7000 ft hetente??? Èn nem vagyok nagy igènyű, csak egy reggeli majdnem 1000 ft. 5 zsemle 300 ft, felvágot 400 ft 10/dk. Ez 700 ft. Ezt vacsorára is már 1400 ft. Ezt heti 5* az pont 7000. Ès mit ebèdeltèl? Nem mehetsz el dolgozni, akkor fizessenek... Heti lehább 30-40 ezer kell egy normális embernek... Engem se tudtak támogatni, de èn iskola időszakban is dolgoztam...

2022. aug. 4. 05:16
 14/59 anonim ***** válasza:
33%

13!

A kollégiumi díjban nyilván benne van a menza is

2022. aug. 4. 06:15
 15/59 anonim ***** válasza:
36%
Kérj pénzt az öcséd vigyázásáért gondolom nem te akartad hogy megszülessen. Milyen undorító már a nagyobb nyakába rakni a kicsit.
2022. aug. 4. 06:32
 16/59 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk 7000 huf... egy héten keresztül mire is elég? Úgy igen, hogyha 2-3 napi kaját TE megfőzöl.
2022. aug. 4. 06:41
 17/59 anonim ***** válasza:
90%
14-es, egyetemen pl nem volt benne, középsuliban meg olyan fhs kaját adtak a menzán (pedig nem voltam válogatós), hogy jó, ha 2x megettem a héten.
2022. aug. 4. 06:43
 18/59 anonim ***** válasza:
67%

Plazma adást én sem javaslom, egy egyetemista párt ismerek, akik ebből egészítették ki az ösztöndíjat, most magánorvosra költik a pénzt. :/

Én ugyanígy jártam, az öt év egyetem alatt végig ugyanannyit kaptam, egyszerűen nem volt elég még az ösztöndíjjal együtt sem, a végére a megtakarított pénzem (rokonoktól kapott születésnapra és hasonlók) szinte teljesen elporladt. Én sem szóltam, te ne legyél ilyen bolond.

2022. aug. 4. 06:49
 19/59 anonim ***** válasza:
91%

17!

A kérdező középiskolás.

2022. aug. 4. 06:55
 20/59 anonim ***** válasza:
22%

18 évesen azért tényleg elmehetnél dolgozni, kifogás mindig van.

Könyveket nem nagyon vesznek. Hirdetheted őket hónapokig. Plazmázni lehrt ahogy írta más is.. Vagy elmondod nekik. Ilyen árak mellett 7000ft kevés egy hétre kajára és mellé buszjegyre is. Max a buszt fedezi

2022. aug. 4. 07:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!