Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Elszórtam a pénzem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Volt 100000 ft zsebpénzem, kolis vagyok és a szüleimtől minden hétre kaptam 7000ftot ebbol fizettem a buszjegyem és az egész heti kajámat meg mimden mást. Évközben mindig vettem ki egy keceset a pénzből amíg odáig nem jutottam hogy a 100000ftból mostanra 45000ft van. A szüleim alapból is nagyon szigorúak,szóal oltári dühösek lennének ha megtudnàk mi történt.Tudom ezzel a kiírással úgy tűnik jogosan is szigotúak de én igazából csak jót akartam. Nem valami jó az anyagi helyzete a családomnak és a 7000 ft buszjegyre,reggelire, ebédre és vacsorára heti5ször kevés volt. Plusz néha vettem füzetet ha betelt vagy hasonló dolgot csak hogy ne nekik kelljen. Viszont néha rákérdeznek hogy megvan e az a 100000ft és hatalmas lelkiismeretfurdolásom van mert hát ugye nincs meg. Azon gondolkoztam hogy talán kezdődik az év és majd kevesebbet eszem és teszek félre minden héten pénzt hogy visszaszerezzem az elköltött pénzem, viszont ez sok idő lenne. Esetleg nincs valami ötletetek hogy mit kéne tennem?

Nyáron szerettem volna dolgozni, de nem engedték. Van egy kisöcsém akire vigyáznom kellett mert még nem lehet egyedül itthon. Arra is gondoltam hogy rengeteg használatlam kömyvem van esetleg eladhatnám őket.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás, mondjam el nekik mi a helyzet? Szerezzem vissza a pénzt ?

Kérlek segítsetek ti mit tennétek?

18/L

2022. aug. 4. 01:11
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
100%

Heti 7000 ft az kb semmire nem elég.

100 000 hogy adtak neked? Vagy az milyen úton módon került hozzad ?

2022. aug. 4. 08:39
 32/59 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező ezt írja:

"7000 ft buszjegyre,reggelire, ebédre és vacsorára heti5ször kevés volt"

és aki jár boltba az nem is csodálkozik ezen.

De mit értesz elszórás alatt? kaját venni amikor éhes vagy nem számít elszórásnak. Sőt egy kolisnak az e lenne az ha havonta 1-2 alkalommal kikapcsolódik..

2022. aug. 4. 08:42
 33/59 anonim ***** válasza:
96%

Most komolyan, én igazán takarékosan élek, de a kérdésből meg a felvezetésből azt hittem, milliókat vertél el. Erre kiderül, hogy ÉVES szinten elment 55000... Na puff.

NEM kell szégyellned magad, sőt, inkább a szüleidnek kellene! Mert nem igaz, hogy felnőtt létükre tényleg komolyan gondolták, hogy heti szinten "mindent" meg tudsz venni 7000 forintból. A bérlet, a kaja, az iskolaszerek, ezek mindegyike létszükséglet, amit a szüleidnek kötelességük állni.

Mert mondjuk sok kamasz beleesik abba a hibába, hogy messze túlárazott ruhát vagy cipót vesz vagy telefont vagy hasonlót, de itt nem erről van szó.

Az meg eszedbe se jusson, hogy a kajádon spórolj!

2022. aug. 4. 08:58
 34/59 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem vagy mondd el nekik: ha szoktak boltba járni, neik is tudniuk kell, hogy ebből nem lehet kijönni vagy csak nagyon nehezen... Én szerényen eszem, 6 000 Ft volt egy egy hétnyi kajához az alapanyag, amit megfőztem és ez csak ebéd. 7000 forint nagyon kevés, sok élelmiszer ára meg 3xozódott.

Vagy a másik lehetőség, hogy év közben hétvégén diákmunkázol. Persze a legegyszerűbb lenne nyáron. Ha olyan szerény az anyagi helyzetetek, természetes lenne, hogy dolgozz. Tehetnél félre év közbenre, esetleg elmehetnél egy hétvégére a balatonra a haverokkal belőle. Ne adj isten év közben 1-2x elmehetnél moziba a barátaiddal is vegetáció helyett. Most vagy fiatal vagy mi. Én a helyedben addig erősködnék, amíg megengedik, hogy diákmelózzak legalább így nyár vágán egy kicsit, hogy legyen valami.

2022. aug. 4. 09:34
 35/59 A kérdező kommentje:

#9 Szigorú szülők és egyenlőre ők tartanak el szóval de kell az engedélyük

#10 plazmát semmiképp nem szeretnék adni

#13 Reggelire elég szokott nekem lenni pár pékáru is, plusz nem mindennap reggeliztem vert volt hogy nem is voltam éhes. Vasárnap anyum adott 2 adag kaját, mivel vasárnap kora délután szokott indulni a buszom így ebből az egyik a vacsora szokott lenni aznap. A másik a hétfői ebédem.A többi nap is pékárut reggeliztem kb 500ft megvolt ez a héten, ebédre 1250ft áltában valamilyen gyorskaját ettem vagy pizzát. Nem főztem hanem rendeltem. A koliba a menzát volt hogy az egész hetet lemondtam mert tényleg drága volt ilyenkor kellett áltában a plusz pénz, volt hogy meghagytam valamit ilyenkor pedig kijöttem 7000ftbol sőt még maradt is.

#24 700ft oda és vissza is, 1400ft egy hétre nézve. A füzeteket meg ne úgy értsétek hogy az összeset ebből finanszíroztam csak egyet kettőt. A zsebpénz pedig valóban arra van hogy elköltsük csak a fő kérdés az volt hogy mondjam e el hogy elköltöttem vagy inkább szerezzem vissza

#25 Az öcsém 10 éves, szóval elvan ő csak nem igazán lehet egyedül. A háztartás meg ennyire nem vészes mert azért ők is takarítanak.

#26 Nem volt képem többet kérni, már az kínos volt amikor odaadták a 7000ftot, plusz volt olyan hogy a lányokkal elmentünk kávézni, fagyizni és ez mind pénz amit nem feltétlenül kellett volna elköltsek. Az év vége fele így utólag eszembe jutott hogy 23000ftért vásároltam, ebbe volt 2 nadrág, 3 felső és 1 szoknya erről ők is tudtak. Plusz egyszer vettem egy könyvet 3000 ftert. Szóval ezek is lejöttek a 100000ftból.

#17 Szombathelyen vagyok kollégista, és volt hogy nem a kajával volt a gond hanem az árával. 9.be még nem nagyon engedték hogy lemondjuk, mondván ez benn van a kollégiumi árba. Így egy havi kaja 20000ft korul volt. Miutan 10.be lelehetett mondani napokat akar és általaban heti2 kajat hagytam meg még mindig 15000ft korul volt az ar. Így 11.be megbeszéltem a szüleimmel hogy lemondom az egész hetet, a 9.be kapott heti 5000ft helyett 7000ret szeretnek es mimdenki jol jar.

#30 Pontosan, elmentem mert találtam egy közelebbi helyet ahol lehet dolgozni. Cimkézni kellett 6-14ig, viszont elég fura emberek jártak oda, a wck borzalamasan neztek ki és 1 hét után abba maradt. Így ezzel akkor 45000ftot kerestem. A szüleim főleh a kétes alakok miatt nem akart oda engedni meg a kosz miatt plusz oda annyira én sem vágytam vissza.

2022. aug. 4. 09:36
 36/59 anonim ***** válasza:
75%
34, a kolit a szülei fizetik, ugyanis az ennyiből nem jön ki. Napi háromszor kap enni a kollégiumban, a 7ezerből max vesz egy plusz szendvicset vagy csokit.
2022. aug. 4. 09:36
 37/59 A kérdező kommentje:
Ehhez a diákmunkához még hozzáfűzném hogy mára màr nem is nagyon foglalkoztatnak diákokat. Volt egy csoport amibe mai napig benne vagyok és jó ha egy hónapban max 3szor írnak hogy lehet menni. A csoportba pedig rengetegen vagyunk így ezzel a munkával már nem lehet nagyon számolni.
2022. aug. 4. 09:40
 38/59 anonim ***** válasza:
88%

Heti 7 ezer forint? Buszjegyre, tanszerre, kajára? Hogy lehet az, hogy nem veszik észre, hogy ez a kislány valósággal éhezik? Minek kellett még egy gyerek, ha egyről sem tudnak gondoskodni? Szégyen...

N

2022. aug. 4. 10:07
 39/59 anonim ***** válasza:
86%
A szüleid elfogadták, hogy nem eszel, csak a havi 20 ezret ne kelljen fizetniük, szégyellhetik magukat. Ezek nem szeretnek téged, hagynának éhezni, fel vagyok háborodva.
2022. aug. 4. 11:07
 40/59 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kèrdező.

Hasonló cipőben vagy mint èn voltam, annyi hogy nem voltak szigorúak hozzàm. . Èn elköztem. Suli mellett dolgztam. Nehèz volt? Igen.. De 7000 ft heti szinten? Nekem heti szinten 50 volt a pènzem, ès akkoriban 1 doboz cigit 720 ft èrt vettem. Ès csak 2 órát dolgoztam... Annyi lehetősèged van, vagy lenne. Nagyfiú vagy. Àllj a sarkadra... Ne enged hogy kihasznâljanak....

2022. aug. 4. 11:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!