Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Állandó vita?!? Olvasd lent

Állandó vita?!? Olvasd lent

Figyelt kérdés

Mikor meg jon a fizetesem most is elmentem betétet venni , állandó vita hogy ahogy megkapom a fizetesemet csak szórom el..

Hogy ilyenkor minden fele megy a penz..

Mondom anyának azért nem nekem lenne a kötelességem állni a menstruációs segédeszközöket kiskorúan, diákmelós fizetésből, ő meg hozzáteszik, hogy már nem is neki hanem nekem kell gondoskodni hogy legyen.

Szerintetek jogos ez a feltevés?

2022. aug. 2. 19:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%
Akkor jelentsétek fel az anyját, azzal biztos jobban jár. Vagy kérdező jelentsd fel te az anyádat.
2022. aug. 2. 22:49
 12/32 anonim ***** válasza:
55%

"A szülőnek KÖTELESSÉGE eltartani a kiskorú gyerekét. Mi nem világos ebben? Az hogy rokkant nem kifogás."

Nem kifogás? Te nem vagy normális. Mégis mit kéne csinálnia rokkantan? A sok GYES-en lévő anyuka sem tudja eltartani a gyerekét. Akkor tőlük is el kéne venni a gyereket?

Mikor kamasz voltam, anyukám súlyos beteg lett. Mi a nővéremmel segítettünk neki, ahogy tudtunk. Nem belerugtunk még jobban.

2022. aug. 3. 00:14
 13/32 anonim ***** válasza:
39%

12

A törvény betartatása nem belerúgás.

Vagy ha az utcán valaki kirabol, akkor se csinálsz semmit, márt hát biztos nagyon szegény, szüksége van neki a pénzedre meg az értékeidre, ne rúgjál bele még jobban...?

2022. aug. 3. 00:28
 14/32 anonim ***** válasza:
42%
A sok egyedülálló anya itt sír, hogy nem kap elég gyerektartást, őket meg sajnálgatják. Akkor tőlük is el kell venni a gyerekeket? Persze ha a kérdező inkább menne nevelőszülőkhöz, akkor hajrá, segíts neki feljelenteni a saját anyját.
2022. aug. 3. 02:11
 15/32 anonim ***** válasza:
2022. aug. 3. 16:34
 16/32 anonim ***** válasza:
80%

Én őket se sajnálgatom, egész egyszerűen nem kell pucér seggre szülni.

Bár még ők is jobbak, mint a kérdésben szereplő anya. Ők több pénzt akarnak attól a véglénytől, akinek pont annyi része volt a gyerekcsinálásban, mint nekük, mégse érdekli őket, hogy mi van a gyerekükkel, hogy majd a gyerekre fordíthassák. Nem b@$zogassák a gyereket, hogy a diákmelós pénzéből miért vett alapvető dolgokat úgy, hogy az még csak nem is a gyerek, hanem a szülő kötelessege lenne.

Az előbbi azért akar adni valamit a gyereknek, az utóbbi nem hogy nem ad, de még el is vesz. Nem a gyereknek kell eltartania a szülőt s magát, hanem fordítva.

2022. aug. 3. 16:41
 17/32 anonim ***** válasza:
80%

Aki rokkant az mégis mit csináljon? Mert pl anya sem jókedvéből "lébecolt" otthon négy éven keresztül, hanem mert sokszor felkelni sem bírt, olyan fájdalmai voltak.

Csak belém már kilencéves koromban is szorult annyi érzelmi intelligencia, hogy nem cs.szegettem, hanem levettem a válláról a terhet, értsd: amit tudtam, suli után! elvégeztem helyette.

Persze fel is jelenthettem volna, mert törvényileg valóban köteles lett volna ellátni, aztán mentem volna egy intézetbe vagy nevelőszülőkhöz. Hú, de szuper lett volna.

2022. aug. 4. 14:15
 18/32 anonim ***** válasza:
56%
Biztos megmondtam volna, hogy "ha már eltartani nem tudsz, legalább az alapszükségletekbe ne ugass már bele!".
2023. febr. 1. 20:05
 19/32 NTBS ***** válasza:
79%
Kérdező, hány éves vagy? 18 felett ez már a te dolgod.
2023. febr. 2. 05:51
 20/32 anonim ***** válasza:
59%

6

Én egyet értek veled.Én is kint éltem sokáig Németországba.Sokkal tudatosabban vannak életre nevelve a gyerekek.

Nem követelőzőek a szülökkel belátóbak.Magyar módi egy életen át még 20+,30+gyereket eltartják házat autót kell nekik venni és van amelyik így is elégedetlen.

Németbe egy egyetemista pl.büszke ha saját magát eltartja 'ott mondjuk el is van várva"Ettől még a szülőt nem szapulja nem nézi le.

Ítt a kérdező ugyan még kiskorú.Az ő esetében ténleg gondoskodni kéne felőle.De építsünk erődöt ha nincseneknek meg hozzá a feltételek.

Itt gyorsan megjegyzem (a betegségét nem kérte-sajnos kapta)Mikor gyereket válalt nem számolt vele.

Nem olvastam végig minden kommentet -Apád miért nem segít?-Főleg ebben a helyzetben melléd kéne álljon.Neki kéne ebben a helyzetben 90százalékban a te szükségleteidet fedezni.NEM ANYÁDÉT!!!!

Nemtudom a diák meló mellett kapsz ösztöndíjat?Kap rád családi pótlékot.De ugye valahol eszel melegszel te is.

Neki az a kiss pénze önmagára nem elég.(Békából tolat tépni nehéz)

Valakít meg lenézni itélni mert beteg hát finoman izléstelen.

Megjegyzem én szó nélkül segíteném őt nem háborognák.

De meletted szóljon volt olyan ismerősöm aki otthon 20on évesen lógatta a lábát és tök hasonló felállásban szerette volna komplett eltartatni magát

Ott sem tudta a szülő átugrani az a bizonyos magas lécet le is volt nézve úgy volt bánva vele mint a kutyával!!!

2023. febr. 2. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!