Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Nemrégiben meghalt a a bátyám, és anyum elkezdett újra inni. Mikor apum itthagyott minket, akkor egy èvig rendszeresen ivott. Nem sokat, de napi szinten. Tegnap este öszevesztünk, de nagyon csúnyán. Nagyon rèszeg volt, ès csapkodott. Elszöktem otthonról. Nem tudtam hova menni. Utolsó esélyem az idősebb bátyám volt.Itt maradhattam náluk, adott kulcsot a lakáshoz. Ő azt mondta, hogy estig ne menjek haza, majd elintézi.
2022. júl. 27. 09:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Maradj ott, amíg anyád megnyugszik.
2022. júl. 27. 09:39
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
várd meg a bátyád segítségét. ez egy nehéz helyzet. nem neked kell megoldani
2022. júl. 27. 09:48
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A bátyáddal elmentek a családsegítőbe, hogy anyád alkoholista, a bátyád lehet-e a gondviselőd, mert anyádra nem számíthatsz.
2022. júl. 27. 10:09
 4/18 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy ezen a téren végképp nem tudom, hogy mi lesz... :(

Bátyámmal rosz volt a kapcsolatunk. Miután apu elment, csak rosszabb lett. Nagyon megviselt engem. Ő meg... Amikor anyu elment dolgozni, és el akartam menni valahova, nagyon sokszor nem engedett el, ha számítgépezni akartam, akkor valamennyit engedett, de nem sokat. Ha valami roszat tetem akkor vitázot velem. Veszekedtünk. Sokszor a fejèhez vágtam, hogy menyire gyűlölöm... Mindig azt mondta, hogy tanuljak... Mikor eljöttem otthonról, elveszetnek èreztem magam. Apum elment, anyumat elvesztettem, a bâtyám meghalt, és az egyetlen akire szàmíthatnék, az utál. Azt hittem haza fog zavarni mikor meglát, főképp éjjelek éjelén, hogy oldjam meg, ez az én problémám. Ráadásul, neki itt van a menyaszonya, gondolom tervezgetik a jövőjüket, és abba én nem nagyagyon szerepenék...

2022. júl. 27. 10:49
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul, azért gyűlölöd a testvéredet, mert visszatartott a lezülléstől.
2022. júl. 27. 10:51
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

A bátyád csupa jót tett veled, hallod, neked se tiszta egészen az elméd.

Ez csupa jótett, egy hlye gyerek önsorsrontását akadályozta meg:

- nem engedett túl sokat gépezni;

- nem engedett ellenőrzés nélkül csavarogni;

- a rossz dolgok rosszaságára ráébresztett, hogy olyasmit nem szabad tenni;

- azt akarta, hogy tanulj.

Nem sok eszed van ám, kérdező.

2022. júl. 27. 10:54
 7/18 A kérdező kommentje:
Akkoriban ezért utáltam.... Valamiért mindig azt hittem, hogy roszat akar nekem. És utánna dacból is el akartam menni, és direktből is mást tettem, mint amit mondott... Miután elköltözött, ez persze változott, tudtunk beszélgetni... Volt távolság köztünk, de javult a viszonyunk... De nem tudtam sose, hogy megbocsáltotta-e, hogy így viselkedtem vele...
2022. júl. 27. 11:01
 8/18 A kérdező kommentje:
Ezt mond kèrlek a 10-12 éves önmagamnak... Mostmár tudom... Akkoriban hiányzott apum. Nem tehettem róla...
2022. júl. 27. 11:04
 9/18 anonim ***** válasza:
28%
De, tehettél róla, egy 12 éves gyerek már nem kicsi. Ne mentegesd magad.
2022. júl. 27. 11:13
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem mentegetem magam... Vagy nem annak szántam... Buta ember voltam... Aki sok mindent elrontott...
2022. júl. 27. 11:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!