Mit tehetnék a fiammal?

Figyelt kérdés

Ötös tanuló, az érettségije is 1 tantárgyon kívül full ötös lett. Egyetemre megy villamosmérnöknek. Szerettem volna elküldeni a nyáron rendszeresen dolgozni egy gyárba. el is ment 1x-2x, de nem nagyon jár el többet, mert azt mondta, hogy ő nem alacsonyodik le a biorobotok szintjére meg ő ehhez a munkához túl jó. Kérdeztem tőle, hogy nem-e kell neki pénz kocsira, mert én nem fogok neki adni. Azt válaszolta, hogy jó ösztöndíjat fog kapni, neki nem kell dolgozni.

Havonta 2x elmegy bulizni a barátaival azon kívül otthon döglik. Csak a főzésbe segít bele.

2022. júl. 26. 09:26
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
54%

Miért kellene vele bármit is tenned ?

Igaza van a gyári meló unalmas,szar,monoton.

Ha van elég esze ahhoz, hogy ne kelljen majd neki ilyen munkát csinálnia annak inkább örülnöd kellene.

Érdekes egyébként ez az autó dolog is.

Egy szülő gyereket vállal majd később mindenre rá akarja venni merr ő már nem akarja támogatni.

Minek szül az ilyen ?!

2022. júl. 26. 09:31
 2/32 anonim ***** válasza:
88%
Hülye is lenne, ha ilyen jó eredményekkel beállna egy gyárba.
2022. júl. 26. 09:32
 3/32 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, én is mérnöki szakon vagyok, és én sem mennék operátornak 12 órában szenvedni. Nem ezért tanulok. Még fiatalka lehet, és egyébként is az egyetemen lehet jelentkezni gyakornoknak ami szakmába is vághat neki, így nem nulla szakmai tapasztalattal menne ki az egyetemről. Ne félj ha elkezdődik az egyetem ott majd tanulnia kell keményen, összeszedi magát addigra.
2022. júl. 26. 09:32
 4/32 anonim ***** válasza:
93%
Én is dolgoztam egyetem előtti nyáron, legalábbis anyámék erőltették. Elmentem összvissz 4 alkalommal gyárba, mert csak erre volt lehetőség a mekin kívül. Megmondtam termelő gyárba soha többet nem teszem be a lábam, ahol állni kell a gép mellett 8-12 órát. Nem is tettem, normális munkáim vannak és egyáltalán nem szégyellem, hogy nem bírtam. Nem mindenkinek való. Én soha nem küldeném oda a gyerekemet, max ha rossz tanuló lenne, hogy lássa hova fog jutni.
2022. júl. 26. 09:41
 5/32 A kérdező kommentje:
Szerintem attól még nem vagyok rossz szülő, ha nem veszek neki autót.
2022. júl. 26. 09:42
 6/32 anonim válasza:
90%

Én anno gimiben, érettségi előtt két lehetséges forgatókönyvet tartottam elfogadhatónak/korrektnek a szüleim részéről.

1. Tudnak támogatni egyetem alatt (vagy mindennel, amire szükségem van, vagy csak x összeggel, a többit pedig oldjam meg), szívesen meg is teszik, ezért megtehetem, hogy csak a tanulásra koncentrálok, elvégzem az általam választott szakot és utána az adott szakmában dolgozom.

2. Nem tudnak és/vagy nem szeretnének támogatni, ezért helyezkedjek el minél hamarabb, ahol tudok/akarok és szálljak ki az életükből.

Az elsőt választották, orvosit végeztem, szerencsére eddig nem szorultam arra, hogy gyárban dolgozzak. Ha a másodikat választották volna, azt is tudomásul vettem volna szó nélkül.

2022. júl. 26. 09:42
 7/32 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, elmesélek egy történetet. Elmentem állásinterjúra egy energiaital gyártó céghez laboránsnak, mert szakmámba vágott volna. 4 nő interjúztatott, mintha kivégzés lett volna. Rám nézett az egyik, majd mondta hogy műköröm-műszempilla le, és a piercing is a fülemből (megjegyzem az egyetemet ezek nem zavarták, pedig nem egy órát töltöttem laborban) . Már ez nem tetszett. Majd jött a ráadás: 12 órákat kell dolgozni, reggel 6-tól este 6-ig, és lehet hétvégén is be kell jönni, valamint nappali tagozatról menjek át levelezőre. Itt köszöntem meg hogy meghallgattak. Aki ezeket bevállalja, annak gratulálok, nekem ennyit nem ért volna meg. 3-as voltam.
2022. júl. 26. 09:48
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég meredek, hogy a jól teljesítő gyereked gyárba akarnád kényszeríteni. Mert OK, dolgozzon nyáron, de egy leendő egyetemista miért menne el gyári munkára??? Különben is, van kb. 2 hónapja, az alatt nem tudna ott (sem) vagyonokat összeszedni.

Én sem vagyok híve a semmittevésnek, de hacsak nem lészükséglet, akkor szerintem a fiad megérdemli, hogy ezen a nyáron lazuljon.

2022. júl. 26. 09:48
 9/32 anonim ***** válasza:
93%

5-re:

Ki kérte tőled?

Egyik válaszoló sem javasolta ezt. Azt sem írtad, hogy a fiad kérte volna.

És azt se gondolhatod komolyan, hogy 1-2 havi gyári munkával egy autó árát összeszedi.

2022. júl. 26. 09:49
 10/32 anonim ***** válasza:
88%
Jól teszed, hogy nem veszel neki autót csak úgy, az nem létszükséglet, viszont a gyarba se erőltetheted. Ha nem akar ott dolgozni, akkor ne dolgozzon, nyilván nem olyan nagyon fontos akkor az az autó. Majd ha fontos lesz, kitalálja, hogy vegye meg. Legyél büszke rá és támogasd a tovabbtanulásban anyagilag, amennyire szükséges, neked ennyi a dolgod, de ő már felnőtt ember.
2022. júl. 26. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!