Mit tehetnék a fiammal?
Ötös tanuló, az érettségije is 1 tantárgyon kívül full ötös lett. Egyetemre megy villamosmérnöknek. Szerettem volna elküldeni a nyáron rendszeresen dolgozni egy gyárba. el is ment 1x-2x, de nem nagyon jár el többet, mert azt mondta, hogy ő nem alacsonyodik le a biorobotok szintjére meg ő ehhez a munkához túl jó. Kérdeztem tőle, hogy nem-e kell neki pénz kocsira, mert én nem fogok neki adni. Azt válaszolta, hogy jó ösztöndíjat fog kapni, neki nem kell dolgozni.
Havonta 2x elmegy bulizni a barátaival azon kívül otthon döglik. Csak a főzésbe segít bele.
Miért kellene vele bármit is tenned ?
Igaza van a gyári meló unalmas,szar,monoton.
Ha van elég esze ahhoz, hogy ne kelljen majd neki ilyen munkát csinálnia annak inkább örülnöd kellene.
Érdekes egyébként ez az autó dolog is.
Egy szülő gyereket vállal majd később mindenre rá akarja venni merr ő már nem akarja támogatni.
Minek szül az ilyen ?!
Én anno gimiben, érettségi előtt két lehetséges forgatókönyvet tartottam elfogadhatónak/korrektnek a szüleim részéről.
1. Tudnak támogatni egyetem alatt (vagy mindennel, amire szükségem van, vagy csak x összeggel, a többit pedig oldjam meg), szívesen meg is teszik, ezért megtehetem, hogy csak a tanulásra koncentrálok, elvégzem az általam választott szakot és utána az adott szakmában dolgozom.
2. Nem tudnak és/vagy nem szeretnének támogatni, ezért helyezkedjek el minél hamarabb, ahol tudok/akarok és szálljak ki az életükből.
Az elsőt választották, orvosit végeztem, szerencsére eddig nem szorultam arra, hogy gyárban dolgozzak. Ha a másodikat választották volna, azt is tudomásul vettem volna szó nélkül.
Szerintem is elég meredek, hogy a jól teljesítő gyereked gyárba akarnád kényszeríteni. Mert OK, dolgozzon nyáron, de egy leendő egyetemista miért menne el gyári munkára??? Különben is, van kb. 2 hónapja, az alatt nem tudna ott (sem) vagyonokat összeszedni.
Én sem vagyok híve a semmittevésnek, de hacsak nem lészükséglet, akkor szerintem a fiad megérdemli, hogy ezen a nyáron lazuljon.
5-re:
Ki kérte tőled?
Egyik válaszoló sem javasolta ezt. Azt sem írtad, hogy a fiad kérte volna.
És azt se gondolhatod komolyan, hogy 1-2 havi gyári munkával egy autó árát összeszedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!