Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg gőgös és önző...

Most tényleg gőgös és önző vagyok ezért?

Figyelt kérdés

Tegnap, mint sokan mások megtudtam hová vettek fel. Izgatott voltam, mert féltem, hogy megemelik a ponthatárt a szakomom, így nagy volt a boldogság, mikor kiderült hogy bejutottam. Az egyik haveri körömmel ünnepeltem, de persze megírtam a szüleimnek is az eredményt, mert ők is izgultak értem. Erre 10 perccel később azt láttam, hogy anyám épp hogy megtudta hová vettek fel már ki is pakolta a facebookra. Nagyon dühös lettem, mert hiába járult hozzá ez az én sikerem és úgy érzem ezt nekem lett volna jogom elmondani az ismerőseimnek, a barátaimnak, de már nem tehetem meg, mert a neten ugye minden ismerősöm láthatja. Anyám nem érti mi a bajom, szerinte önző, gőgös vagyok és tönkreteszem mások örömét mert engem biztos ez boldogít. Na meg hogy ő csak büszke. Szerintem a büszkeség nem a facebookon kezdődik, hanem személyesen. Ráadásul a saját sikeremet nekem kellene megosztanom azzal akivel én szeretném. Erre azzal jött hogy a saját facebook-jára azt rak ki amit akar...

Szerintetek tényleg velem van a baj és hülye vagyok amiért rosszul esik és dühít?

2022. júl. 22. 09:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
83%
Gyerekkoromban nem volt még ilyen közösségi média, de így is tudta az egész város, ha nyertem egy tanulmányi versenyen vagy felvettek az iskolába. Egy idő után, mikor a boltos néni gratulált, meg sem lepődtem. A szülői büszkeség mindig is létezett, csak nem szembesültünk vele ennyire egyértelműen. Ezután figyelj az átadott információk mennyiségére és fontosságára, szelektáln, így mindenki boldog lehet.
2022. júl. 22. 10:17
 12/39 anonim ***** válasza:
10%
Hát őszintén én nem értem a problemadat. Meg ha az lett volna, hogy nem akarod elmondani senkinek, de így? Most komolyan az a bajod, hogy mikor te rakod majd ki face-en akkor lehet kevesebb lájkot kap?
2022. júl. 22. 10:20
 13/39 anonim ***** válasza:
94%

Akik anyukat mentegetik meg 'a facebook nem a vilag' kommenteket irogatnak: ha anyuka kipostolna hogy 'Vegre terhes! #nagymamaleszek #ugyesendugtalKovacsJoci', akkor is ilyen megertoen bologatnatok, hogy ha' persze hogy az o erdeme is?

Ha a kerdezo maga szeretne bejelenteni a szamara fontos esemenyt, joggal varja el hogy anyuka ne pletykalja tele azzal az ismerosi kort 10 percen belul. Sot, igazabol joggal varja el hogy anyuka egyaltalan ne pletykalja tele az ismerosi kort semmivel se, ami vele kapcsolatos.

2022. júl. 22. 10:29
 14/39 anonim ***** válasza:
83%

Milyen beteg már ez. Kirakodni ország világnak dolgokat.

Anyád nem okos...

2022. júl. 22. 10:46
 15/39 anonim ***** válasza:
92%

Huh, ezen én is nagyon kiakadnék. Sajnos az én családom is ilyen, kezdve a nagyszülőkkel, mindenki a facebookon éli az életét és MINDENT megoszt. Hálisten már kezdenek eljutni odáig, hogy akkor tesznek ki valamit rólam, ha én megengedem előtte. De épp úton van az első gyermekünk, és már előre látom, hogy mekkora balhé lesz, ha megmondom, hogy már pedig sem bejegyzést, sem képet nem fognak kitenni az én gyerekemről, akár tetszik, akár nem. Nagyon rossz irányba megy ez, hogy milyen szinten vannak beleb@zulva az emberek a facebook világba, rettentően elszomorít..

Én pont emiatt csak és kizárólag azt mondom el a családnak, amivel úgy vagyok, hogy nem érdekel ha 2 nap múlva a fél világ tudja (minden piszlicsáré dolog amúgy, semmi olyat ami valóban lényeges nem mondok el, mert utálom, hogy mindenkinek körbe kell pletykálni). Idáig jutottak azzal, hogy SEMMIT nem tartottak soha tiszteletben, mert az az ő facebook fala meg blablabla.

2022. júl. 22. 10:47
 16/39 anonim ***** válasza:
8%
Igen, hülye vagy. Most komolyan azért nyivákolsz mert büszke rád? Van az a hisztis pi.csa kategória akinek minden szar, akármit tesz a szülő.
2022. júl. 22. 10:57
 17/39 B2man ***** válasza:
79%
A Hiúság Idegen Tollakkal Ékesített Érdemrendje! Ezüst fokozat...(nagy tapsot neki!)
2022. júl. 22. 11:04
 18/39 anonim ***** válasza:
7%
Amúgy milyen már... Mint egy kölyök, éppen nem bacca magát a földhöz, mert "énakaramelmondani, brühühü" Remélem ha gyereked lesz,. ugyanígy érezteti veled hogy neked, mint szülőnek ku.rvára semmi közöd az életéhez.
2022. júl. 22. 11:06
 19/39 anonim ***** válasza:
21%
Tedd ki te is. Mi van akkor ha kitette Anyád? Ne gyerekeskedj már...
2022. júl. 22. 11:11
 20/39 anonim ***** válasza:
90%
Jópáran elég felületesen nézik szerintem a dolgot. Ez egy 18 éves számára óriási hír. Legalábbis magamból kiindulva nekem nagyon jó érzés volt, amikor annó felvettek az egyetemre. Jól esett másoknak elmondanom és látni az első örömüket, gratulációjukat. Ez valahogy még jobban feldobja az embert. A kérdezőnek pedig az anyukája "ellopta" ezt az örömöt a saját öröméért. Valószínűleg az anyuka is átakarta élni ezt az érzést amit a kérdező, de nem jogosan, mivel nem az ő sztorija ez, nem róla szólt.
2022. júl. 22. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!