Napjainkban mennyire jellemző a 20-30 eves korosztalynal,hogy a szülőknél laknak?
Én most 25 vagyok és 1 év mire diplomázok utána visszont amint alkalmam lesz rá szeretnék elköltözni.
De kiváncsi lennék h mások a korosztályomból milyen helyzetben vannak ezügyben.
Rendben, akkor mint írtam: mindenki számol a fizetéssel, és mindenki programozó lesz meg mérnök. Hogyan tovább? Nincsenek tanárok, nincsenek bolti eladók, nincsenek ápolók, nincsenek okmányirodák, stb. Hogy működik majd így az ország, fidesztől függetlenül?
Jó, akkor Németország vagy Mozambik vagy Terabithia vagy Sohaország hogy működne, ha mindenki programozó meg mérnök lenne és nem lennének eladók, ápolók, tanárok, kukások, mezőgazdasági dolgozók, stb?
Sejtem hogy azért kerülöd a válaszadást mert a válasz az hogy sehogy, nem tud úgy működni egy társadalom hogy mindenki csakis a legjobban fizető 2-3 szakmából válogat. Csak nem tudom akkor miért érzed úgy hogy ezt kell idebökni mint """megoldást""".
"egy szobás lakás 27 négyzetméter akkora mint egy wc"
Itt kezdődnek a bajok, hogy már a kezdet kezdetén, első lakásként sem tud valaki megbecsülni egy ilyet. Nem mondom, hogy nem kicsi, nem mondom, hogy annyiért nem baromi drága. De azért vécéhez hasonlítani... Szerintem itt az értékrenddel elég súlyos bajok vannak. Ha valaki teljes állásban dolgozik és mellette talán még tanul is, vannak barátai, ismerkedni próbál, hogy párt találjon, tehát eljár ide-oda, stb., akkor igaziból mire kellene nagyobb lakás? Olyan iszonyat sok időt amúgy se töltene benne. Vagy naphosszat otthon akar ülni és nézni a négy falat? Az egyébként egy nagy házban még nyomasztóbb is lehet...
Ez is akkora és ketten élnek benne - jó, hogy nem két fillérből rendezték be, de azért egy csomó olcsóbban is kivitelezhető ötlet elleshető hasonló videókból, hogy egy kis lakás is igenis kényelmessé tehető legyen, csak nem abból kell kiindulni, hogy akkora, mint egy vécé...:
25 évesen tudtam elköltözni otthonról pedig korábban szerettem volna.
Elhúzódó kamaszkor, elhúzódó tanulmányok, fizetések és albérlet árak...
Meg persze párban 2x olyan könnyű, mint egyedül.
Most 27 éves vagyok, velem egykorú ismerősök közül bőven találni olyat, aki a szüleivel lakik.
Családi házban emeleten főleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!