Igen, tisztába vagyok vele. Nyilván te nem, azért hozod fel a nettó 170ezres fizudat ide, mikor tudhatnád, hogy ennél lehet többet is keresni az egyetemen. De gondolom neked is a tanársegéd poszt volt az álmod és hogy annyit keress, kint egy phd-s
2022. júl. 22. 11:47
62/78 anonim válasza:
#61 Sehol nem írtam, hogy nekem ez lenne az álmom, viszont a kérdés a 20-30 éves korosztályról szól. Ahhoz, hogy valaki adjunktus legyen például és magasabb bért kapjon ahhoz nem 1-2 évnyi tudományos tevékenység szükséges. Elég kevés olyan kollégám van, akik 35 éves koruk előtt váltak volna adjunktussá. Persze, hogy lehet itt mesélni arról, hogy az egyetemi oktatói hierarchia magasabb fokain van elfogadható bérezés, csak azt a hamis tényt nem szabad terjeszteni ilyen nyilvános fórumokon, hogy egy pályakezdő tanár akár egyetemi tanár is lehet. Remélem érted a különbséget. Ha azt írod, hogy egyetemi oktató, abba mind a négy titulus beletartozik.
2022. júl. 22. 11:57
63/78 anonim válasza:
“ csak azt a hamis tényt nem szabad terjeszteni ilyen nyilvános fórumokon, hogy egy pályakezdő tanár akár egyetemi tanár is lehet. ”
Mondott ilyet bárki is? Tanársegéd létedre mehetne jobban is a szövegértelmezés, mert ennek a kommentednek semmi értelme nem volt. Jah, a kérdésben a 20-30 évesekről volt szó, aztán a kommentekben a tanárokról, minek a kettőt összemosni? Ti panaszkodtok, hogy se most, se később sem tudtok ilyen fizetésből önálló életet élni.
2022. júl. 22. 12:17
64/78 anonim válasza:
En minel elobb le akartam lepni. Egy ferfinek sztem kell a kulon lakas. Huszas evek a legjobbak anyucival a szomszed szobaba nehez haverozni, csajozni. Kellett a maganszfera. En jol keresek nem kell sporolnom semmin, de szempont is volt h amelett h szeressem a melom sokat is fizessen
2022. júl. 22. 12:20
65/78 anonim válasza:
Mostani árakal nem lehet elkőltözni néztem egy szobás lakás 27 négyzetméter akkora mint egy wc 33 millio forint.Az idiota csokos hülyék miatt akik most sirnak a rezsi miatt is mert hitelböl finansziroznak mindent.
2022. júl. 22. 12:44
66/78 anonim válasza:
Albiba lehet menni addig es gyujteni lakasra.. ha szarul keresel arrol mas nem tehet. En nem is akarnek itt lakast venni nagy esellyel ugyis masik orszagba kotok ki.
2022. júl. 22. 13:00
67/78 anonim válasza:
"Albiba lehet menni addig es gyujteni lakasra"
A pályakezdők nagy részének pont arra van pénze hogy a csillagászati lakbér mellett még százezreket rakjon félre. :D
Persze tudom, mindenki keressen jól fizető munkát, legyen mindenki senior programozó orvosmérnök, és akkor éhenhal az ország. :D
2022. júl. 22. 13:02
68/78 anonim válasza:
Nemhinnem hogy egyesek azert vegeznek onszantukbol szar munkat h fennmaradjon az eggyensuly a vilagba 😃 hanem elbasztak
2022. júl. 22. 13:11
69/78 anonim válasza:
#63 Szerintem te nem vagy tisztába a fogalmakkal. Hogyan kapcsolódik össze a tanári fizetés a szülőktől való elköltözéssel? Kérlek szépen úgy, hogy egy pályakezdő, vagy egy PED1 fokozatban lévő tanár annyit nem keres, hogy 30 éves korára el tudjon otthonról költözni, hogyha nincs mellette egy társ.
2022. júl. 22. 13:11
70/78 anonim válasza:
Szerintem például az ápolók nagy része azért megy ápolónak mert azt szeretné csinálni. Amúgy egyszerűbb lenne pl. egy gyári meló és többet is fizet valószínűleg. Mentős ismerősöm legalábbis azt mondta hogy korábban többet keresett mikor a tesco-ban volt eladó amíg tanult, de ő nem akart azzal foglalkozni egész életében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!