Napjainkban mennyire jellemző a 20-30 eves korosztalynal,hogy a szülőknél laknak?
Én most 25 vagyok és 1 év mire diplomázok utána visszont amint alkalmam lesz rá szeretnék elköltözni.
De kiváncsi lennék h mások a korosztályomból milyen helyzetben vannak ezügyben.
39
Mert nem vagyunk buta ítélkező faxparasztok és inkább lakunk otthon családi környezetben, semmint hogy havi minimum 90-100 ezret kiadjunk albérletre plusz rezsi. Ezalatt max olyan lakás van, ahol 2-3 másik emberrel osztozkodsz a közös helyiségeken. Kösz nem. Elakarok költözni, de ennyire azért nem utálok itthon lenni.
"csak gondolom kényelmesebb, ha anyu kiszolgál meg nem kell költeni kajára, rezsire."
Anyám soha nem nyúlt hozzá a szennyesemhez. :) SOHA. Még a mosószerem is saját itthon. Ahogy saját fogkrémem, tusfürdőm stb is. Mindent az én pénzemből veszek, ugyanúgy bevásárolok kaját is és végzem a házimunkát, ugyanúgy megfőzök, gondozom az állatokat stb.
De te csak nyomjad a dumádat, meg fizesd az albit. :) Ennyire irigynek nem kell lenni.
39. "Aki el akar költözni otthonról az el is tud, csak gondolom kényelmesebb, ha anyu kiszolgál meg nem kell költeni kajára, rezsire."
Igen, már vártam a ezt a 'mamahotel' érvelést, hogy inkább menjél nyomogorni egy szobába, csak legyél 'önálló' minél előbb. Elárulom, hogy amíg otthon laktam saját magam vettem meg a saját kajám és a rezsit is arányosan fizettem, a házimunkát ugyanúgy csináltam. Egyedül főzni nem főztem, mivel anyám jobban tud, csak ennyi volt az oka, de az alapanyag költségbe ugyanúgy beszálltam. Ergó mintha lett volna két lakótársam, akik a szüleim voltak történetesen. Emellett tudtam félretenni, autót vettem és tartottam fennt és még utazásra is volt keret. Az, hogy ki hogyan vezeti az életét, mindenki döntse el maga szerintem, és ne ítélkezzünk és általánosítsunk.
Az én ismerősi körömben mindenki külön él már. Pont múlt hónapban költözött el otthonról a legfiatalabb barátunk is (21 éves).
A többség az egyetem kapcsán eleve koliba ment és a munka miatt maradt is albiban, de pl mi egy városban lakunk a szüleinkkel, mégis igény volt rá, hogy legyen saját, normális felnőtt életünk és ne kelljen egymást kerülgetni. Az ember még egyedül csak-csak otthon marad, de szerintem k*rvaciki, mikor valaki a párját az anyja nyakára költözteti.
“ Ha így állna hozzá mindenki, akkor az a kevés tanár sem lenne már állományban.”
Vagy pont ha nem nyelné le ezt a fizut senki és tényleg nem lenne tanár, akkor majd emelnének. Így sose fognak, mert mindig lesznek mártírkodók. Nem hiszem, hogy az érdektelen kölkökkel való foglalkozás annyira álom meló lehet, ennél azért van nagyobb kihívás is pl. egyetemi oktatónak lenni etc
Mondjuk mert vannak emberek akik szeretnének magánszférát is, nem csak egy fél lyukat....? :D
48
Azzal a különbséggel, hogy ők mellette általában máshol is dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!