Kérjem el a részem?
A húgod nem örökli, hanem megveszi. Azaz ő fizet érte, nem te.
Értem én, hogy anyád nem dicsekedhet a szülői eredményeivel, és ettől függetlenül is bármikor megmondhatod neki, hogy ideje lenne kivenni a részét végre a támogatásodból, de a házrész az jogi kérdés, nem erkölcsi.
Anyád meg a testvére örököltek egy házat, ez kettejük öröksége. Ha eladják, a pénzzel azt csinálnak, amit akarnak (a házzal is azt tesznek, ami nekik tetszik, mert az övék).
Ha a pénzt meg/vagy a házat a testvérednek adják, az az ö dolguk, neked semmi közöd hozzá.
Emellett neked semmiféle örökséged vagy részed sincs, az elöször akkor keletkezhetne, ha meghal anyukád. Ha ö életében másként dönt, akkor neked semmi sem jár, legfeljebb a szád.
Másrészt meg ha ilyen undorító módon beszélsz anyádról, akkor ne akard már kiforgatni a saját vagyonából. (Szerintem eléggé érthetö, miért a tetvérednek akad adni, neked meg nem!)
"mintha csak egy normális szülő kisegítené a gyerekét egy minimális összeggel.."
De hát te írtad le, hogy NEM normális....
NEKED NEM JÁR SEMMI, anyádnak meg joga van azt a gyerekét támogatni, akit akar.
Teljesen jogos részéröl, hogy te nem kapsz semmit, a húgod meg valamennyit igen.
Ez jogilag teljesen rendben van, fogadd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!