Kérjem el a részem?

Figyelt kérdés
Próbálom röviden felvázolni a helyzetet. Szóval adott anyám, apám, meg a húgom. Én négy éves korom óta nem velük élek (hálistennek). Soha nem kaptam tőlük semmit, sem lelki támogatást, sem anyagit. Mindent a mamám fizetett mindig. Na már most anyámék egy olyan házba kényszerültek élni az utóbbi x évben, ami a nagymamájáé volt, és ő meg a tesója örökölték (anyám része kisebb). A tesója nevére jött oda egy végrehajtói levél. Így elkell adniuk. Na már most, tesóm felvázolta, hogy ha eladják, akkor abból valahol vidéken vennének egy olcsóbb házat, amire ő hitelt venne fel, és akkor az övé lesz a ház. Igen ám, de akkor nekem soha nem jutna semmi anyámék örökségéből, ami ugyan nem nagy, de nekem is csak számítana valamit…most arra gondoltam, hogy elkérnék akkor egy kis pénzt, miután eladják..mert ez nem fair, hogy soha nem kaptam tőlük semmit, ha már bevállaltak..és emiatt hátrányokkal is indultam az életben. Szerintetek jogos?

2022. júl. 20. 10:08
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
92%

" ő meg a tesója örökölték"

Nem te örökölted, semmi nem jár neked belőle.

2022. júl. 20. 10:12
 2/42 anonim ***** válasza:
87%

Tehát nem a szüleiddel éltél, hanem a nagyanyáddal?

Mindenesetre anyád örökségéhez neked semmi közöd nincs! Az az övé. Bármire költheti az árát, akár nyaralásra, akár szórakozásra is.

2022. júl. 20. 10:23
 3/42 A kérdező kommentje:

Hogy ne lenne közöm hozzá?

Ha tesóm a saját nevére veszi meg a házat, abból én soha egy garast nem fogok látni.

2022. júl. 20. 10:25
 4/42 A kérdező kommentje:
Ez ennyivel olyan, mintha anyám az örökségét csak a tesómnak adná.
2022. júl. 20. 10:26
 5/42 anonim ***** válasza:
97%
Valóban, de akkor sincs közöd hozzá. Örökséged neked akkor lenne, ha anyád meghalna. Életében azt csinál a pénzével amit akar. Nagyon szomorú, hogy ennyire eltaszított magától, de nem tudsz ez ellen mit tenni. Éld a saját életed és ne velük foglalkozz.
2022. júl. 20. 10:27
 6/42 A kérdező kommentje:
Persze, a jogi részekkel tisztában vagyok, hogy ez az ő öröksége stb. Csak most nekem is szükségem lenne egy kis pénzre, ezért kényszerülnék rá, hogy talán kérjek egy kicsit belőle..de persze, azt sem találom valószínűnek, hogy adna.
2022. júl. 20. 10:30
 7/42 anonim ***** válasza:
78%

4: Ééééés...??? Jogában áll.

Ők sem szólnak bele, hogy te a saját pénzeddel mit csinálsz.

2022. júl. 20. 10:36
 8/42 anonim ***** válasza:
36%
Nem írtad le, hogy miért nem a szüleiddel éltél 4 éves korodtól... Mi volt az oka?
2022. júl. 20. 10:36
 9/42 A kérdező kommentje:
#8 teljesen lényegtelen, a kérdés szempontjából. Legyen annyi elég, hogy anyám egy mentálisan beteg ember, aki idegbeteg és tönkretette az egész családot.
2022. júl. 20. 10:41
 10/42 anonim ***** válasza:
96%
9: De ettől függetlenül neked semmi közöd az ő örökségéhez vagy vagyonához. Csak akkor jössz képbe, amikor ő meghal. Akkor majd az akkor meglévő vagyon lesz felosztva a tesód meg te közötted.
2022. júl. 20. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!