Szerintetek is ez egy nyomós indok, hogy soha ne legyen feleségem/gyerekem?
Figyelt kérdés
A szüleimmel türhető a kapcsolatunk, de nem nevezném jó kapcsolatnak. Leginkább egész nap a passzív-agresszív stílus megy a részükről és bármit csinálnék csak lefikázzák és elveszik tőle a kedvemet ami miatt nem osztok meg velük semmit a magánéletemből ami még több konfliktust szül. Anyám idegileg gyenge és leginkább a férje alárendeltjeként tekint magára, de nem szereti a férjét. Nem rossz indultatú (velem) de notorious hazudozó és nem tud bánni a pénzzel és egyfolytában puttózik ami miatt kevés pénze marad az amugy is kevés rokkantnyugdíjából. A férje egy kontrollmániás ember akinek a munkája miatt változó a jövedelme és ez miatt sok a stressz, az ingerültség, és a vita a családban. 18 éves vagyok de már azt veszem észre magamon, hogy én is ingerült leszek könnyen, gyengék a szociális képességeim, unempatikus vagyok, nem tudok ismerkedni, nem tudom azt, hogy hogyan kell csajozni/barátkozni amitől még ingerültebb és elkeseredettebb leszek. Soha nem volt barátnőm és ugy igazi barátaim se mert egyszerűen nem tudtam, hogyan kell beszélni az emberekkel. Úgy érzem ha valami csoda folytán mégis lenne lehetőségem párkapcsolatot kialakítani akkor azt inkàbb el kell engednem, mert ugyan olyanná válnák mint anyám férje, és nem akarom, hogy egy nőnek és egy ártatlan gyereknek azért keljen szenvednie mert egy szörnyeteg vagyok. Szerintetek is ez egy jó ok arra, hogy szépen éljem az életem minden nemű romantikus kapcsolat nélkül bármennyire is vágyom rá?2022. júl. 20. 00:06
31/37 anonim válasza:
Akkor nyugodtan lehet belekapaszkodni a másikba és lerántani. Tökre nem önző. Biztos megérdmeli a másik. Szerintem egy másik ember, az nem eszköz, hogy tapasztalni kelljen.
32/37 anonim válasza:
Hát, úgy is bele lehet kezdeni egy kapcsolatba, hogy az ember elmondja a másiknak, hogy ő ezzel és ezzel a mentális problémával küzd, de jár terápiára, ahol komoly munkát fektet abba, hogy ezt legyőzze, és hát így ezzel együtt tudja felajánlani magát, mint partnert a másiknak, ha a számára ez így elfogadható.
33/37 anonim válasza:
Senki sem említett itt terápiát, azt hiszem. Csak azt, hogy ne érdekelje a kérdezőt, hogy milyen hatással van a másikra, legyen csak valaki neki is. Csak aztán senki sem gondol szerencsétlen párra. Vagy je adj isten, a gyerekekre. Nem tudom, hogy ki tapasztalta, milyen egy ilyen apa mellett felnőni. És nem is marad ilyen, mert rosszabb lesz a stressztől és a felelősségtől, amit amúgy nem is visel. Szüljön ki a szeme annak, aki olyat mer mondani, hogy ne rakja előbb rendbe magát, hanem nyugodtan kezdeti a pusztítást máshol is...
34/37 anonim válasza:
Nem kell harmadszorra is leírnod. Nem is tudom miről beszélsz "hanem nyugodtan kezdeti a pusztítást máshol is..." miért eddig hol pusztított? Nem is volt még barátnője. Egy 18 évesnek még nem valószínű hogy van 12 ezer/alkalom-ra pénze. Már nem emlékszem higy még suliba jár vagy sem de ha igen akkor biztos nincs.
És nem állítom hogy egy ilyen embernek nincs szüksége terápiára, ezt senki sem állította. De az igazi terápia az lenne ha elkoltözne onnan.
35/37 anonim válasza:
Nyilván az első lépés az, hogy elmegy az ártó környezetből. Aztán, ha azt sikerült felmérni, hogy ő maga is segítségre szorul, akkor kezdje azzal. Még mielőtt ő maga lesz az az ártó környezet, ahonnét menekülni kell. Mi kötekednivaló van ezen? Nyilván le kellett írnom ennyiszer, ha nem jut el. Inkább tedd össze a két kis kezed, hogy nincs ebben tapasztalatod.
36/37 anonim válasza:
Eddig is vágtam hogy a személyes sérelmeidet vetíted ki. Ezért nem tudod elfogadni mások véleményét.
37/37 anonim válasza:
Kívánok neked egy ilyet, aztán majd rájössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!