Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi az az indok amiért egy...

Mi az az indok amiért egy nagymamát eltiltanak az unokàtól?

Figyelt kérdés
Vagyis csak akkor láthatja, ha előre egyeztetett időpontot kér a mama. Akkor is szigorúan szülői felügyelet mellett.
2020. febr. 16. 12:02
1 2
 1/19 gömbicica ***** válasza:
22%

Ki tilt el? és mi az indoka?

saját gyereked, vagy ha házastársa?

nem tudom hogy én ilyen esetben mit tennék :(

hasonló helyzetben viszont voltam. Fiam mindig hivott, de én nem mentem, mert olyan undor, közöny utálat, mittomén miek nevezzen ült az anyuka arcára, hogy nem kivántam látni.

ezzel párhuzamosan a fiam elnézte a felesége anyját akármikor, mert ő rendszeres bejáratos volt. ERre mondta a fiam, én elnézem az ő anyját, ő is nézze el az enyémet.

próbálkoztam, hgoy elviszem a gyerekeket szinház bábszinház stb. megkaptam "nem a maga dolga"

5-6 évet elvett az életemből ez a történet.

az anyuka egy kisszatyorral jött hozzánk évekig ott lakott, a saját szülői házamat adtam nekik, segitve anyagilag tevőlegesen a mielőbbi bővitést stb. naponta ebédet hordtam a kisasszonynak. undok volt mint a kutyaszar.

már 9 éves a legnagyobb, akkor tudtam kicsit megnyugodni, mikor másik fiamnál megszüoletett az első gyerek. azóta leszarom üzemmódba kapcsoltam a másik gyereknél.

másképp beldöglttem volna már.

szóval kérdezd meg egyáltalán mibaja?

kérdésedre a válaszom talán az lenne, nincs olyan indok.

2020. febr. 16. 12:09
 2/19 anonim ***** válasza:
93%

Adott esetben ha mondjuk anyám megkeserítette volna az életem, és miatta lettem volna egy önbizalomhiányos, szeretetéhes, meggyötört ember, akkor lehet, hogy nem engedném, hogy ezt tegye az én gyerekemmel.

Legalábbis én így tudom elképzelni az okát az eltiltásnak.

2020. febr. 16. 12:15
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Pl. Ha veszélyes a gyerekre. Ismerek ilyet én is. Skizofrén. Szerintem senki se hagyná vele a gyerekét. De még egy felnőttnek is iszonyat megterhelő a viselkedése.

Vagy pl. ha iszik.

Sok oka lehet.

2020. febr. 16. 12:18
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Rövid leírásodból nekem csak akkor lenne ilyen indok, ha a nagymama teljesen demens, alzheimeres, figyelmetlen, ha forr a konyhában a víz a gázon és a gyerek magára boríthatja, megbízhatatlan, félni kell, hogy baleset történik, nyitva hagyja az ablakot, ahonnan kieshet.A "szigorúan csak szülői felügyelet mellett" nekem ezt jelenti. Semmilyen más ennyire szigorú tiltást nem tudok elképzelni.
2020. febr. 16. 12:21
 5/19 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem eltiltás. Normális emberek különben is egyeztetett időpontban találkoznak egymással, nem csak úgy beállítanak egymáshoz.

És az hol lenne eltiltás, hogy szülő felügyelet mellett láthatja az unokát? Az eltiltás az az, ha egyáltalán nem láthatja.

A fent leírt helyzetre okot adhat pl. nagyszülő betegsége (nehezen jár, demens, ilyesmi), káros szokásai (alkoholizmus), kiállhatatlan természete (pl. a gyerek fejét olyasmikkel tömi, amik károsak), vagy a gyerekre nézve káros hozzáállása (tejet ad a tejérzékenynek, nem használ gyerekülést az autóba, sosem most kezet, és megeszi a kosz, ilyesmi).

2020. febr. 16. 12:23
 6/19 anonim ***** válasza:
85%
Ja igen, ahogy előttem írták, ha iszik és részegen odaállít. Más ok nem nagyon van.
2020. febr. 16. 12:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell indok, alapesetben elég az, ha a szülő nem akarja.

Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy hivatalos láthatást igényelt a nagyszülő és azt vonják meg, akkor barmi, amivel bizonyíthatóan veszélyezteti a gyereket. De ekkor sem a szülő felügyelete mellett találkozhat a gsserekkel, hanem erre kijelölt helyen, szakember felügyelete mellett

2020. febr. 16. 12:31
 8/19 anonim ***** válasza:
66%
Eleve anyámmal nem tartok kapcsolatot, így az unokáját még nem is látta. Lassan 2 éves lesz a fiam. A párom szüleit meg utálom, én már kitiltottam őket a lakásunkból, ha max jönni is akarnak akkor tehetik, ha munkában vagyok. Vagy megkértem a páromat, hogy inkább menjen hozzájuk ő a gyerekkel
2020. febr. 16. 13:11
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Volt itt még régebben egy kérdés, amire valaki azt válaszolta, hogy mogyoró allergiája volt a gyereknek, a mama szerint ezt csak kitalálták és mogyorós csokit adott a gyereknek. Na ilyen esetben full jogos az eltiltás.
2020. febr. 16. 13:19
 10/19 anonim ***** válasza:
80%
Anyukám mentális problémákkal küzd. Nem tiltanám el, de kettesben se merném hagyni őket.
2020. febr. 16. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!