Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is ez egy nyomós...

Szerintetek is ez egy nyomós indok, hogy soha ne legyen feleségem/gyerekem?

Figyelt kérdés
A szüleimmel türhető a kapcsolatunk, de nem nevezném jó kapcsolatnak. Leginkább egész nap a passzív-agresszív stílus megy a részükről és bármit csinálnék csak lefikázzák és elveszik tőle a kedvemet ami miatt nem osztok meg velük semmit a magánéletemből ami még több konfliktust szül. Anyám idegileg gyenge és leginkább a férje alárendeltjeként tekint magára, de nem szereti a férjét. Nem rossz indultatú (velem) de notorious hazudozó és nem tud bánni a pénzzel és egyfolytában puttózik ami miatt kevés pénze marad az amugy is kevés rokkantnyugdíjából. A férje egy kontrollmániás ember akinek a munkája miatt változó a jövedelme és ez miatt sok a stressz, az ingerültség, és a vita a családban. 18 éves vagyok de már azt veszem észre magamon, hogy én is ingerült leszek könnyen, gyengék a szociális képességeim, unempatikus vagyok, nem tudok ismerkedni, nem tudom azt, hogy hogyan kell csajozni/barátkozni amitől még ingerültebb és elkeseredettebb leszek. Soha nem volt barátnőm és ugy igazi barátaim se mert egyszerűen nem tudtam, hogyan kell beszélni az emberekkel. Úgy érzem ha valami csoda folytán mégis lenne lehetőségem párkapcsolatot kialakítani akkor azt inkàbb el kell engednem, mert ugyan olyanná válnák mint anyám férje, és nem akarom, hogy egy nőnek és egy ártatlan gyereknek azért keljen szenvednie mert egy szörnyeteg vagyok. Szerintetek is ez egy jó ok arra, hogy szépen éljem az életem minden nemű romantikus kapcsolat nélkül bármennyire is vágyom rá?

2022. júl. 20. 00:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
36%

Gondolj bele milyen életed lesz egyedül, magányosan

Te azt életnek hívnád?

Azt gondolom párkapcsolat és gyerek nélkül nincs is nagyon értelme élni, de ez kizárólag saját vélemény!

De szerintem a párkapcsolat az elengedhetetlen

2022. júl. 23. 06:27
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
De abba is gondolj bele, hogy másoknak milyen élete lenne veled. Ha nem bírsz normálisan viselkedni, akkor nem kell más életét tönkretenni csak azért, hogy ne legyél magányos.
2022. júl. 23. 12:23
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van értelme gyerek nélkül élni, illetve sok ember párkapcsolat nélkül is igen értékes, másokat segítő, vagy szenvedélyes alkotó életet képes élni. De, ez ne egy lelki nyomor miatt legyen így. Most tudatosult benned egy probléma, kicsit foglalkozz ezzel, szánj időt magadra, hogy ezzel meddig tudsz eljutni. Mindenkinek jönnek nagy feladatok az életben, neked most ez jutott. Tűrd fel a z inged ujját! :-)
2022. júl. 23. 12:30
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Az az egyetlen nyomós indok arra, hogy ne legyen párkapcsolatod, ha nem akarsz párkapcsolatot. Nem kell senkinek magyarázkodni meg kamu indokokat kitalálni, hogy miért nem akarsz. Egyszerűen az is elég, hogy nem akarsz és kész. Ha valaki csesztet miatta, mert nem tudja elképzelni, hogy lehet párkapcsolat nélkül is boldogan élni, annak egyszerűen csak nem jó a képzelőereje, és ez az ő problémája, nem a tiéd. Ha vágysz párkapcsolatra, akkor legyen, ha pedig nem, akkor ne legyen, ennyire egyszerű, mások véleménye pedig tök lényegtelen.

Személyiséget fejleszteni egyébként lehet, akár önállóan is, de szakember által vezetett terápiával is. Az, hogy felismerted, hogy milyen személyiségbeli hibáid vannak és tartasz attól, hogy másoknak rosszat okozol, máris azt mutatja, hogy sokkal alkalmasabb vagy párkapcsolatra, mint jó pár ember, hiszen törődsz mások érzelmi igényeivel.

2022. aug. 10. 11:58
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbünk hoz sérüléseket a párkapcsolatába. Ki kisebbet, ki nagyobbat. Egymás által is tudunk gyógyulni valamennyit. De persze nem szabad mindent a másiktól várni, nekünk magunknak is kell dolgoznunk magunkon.
2022. nov. 9. 09:29
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem nyomós indok. Másik kérdésed én leírtad hogy tetszik egy lány de nem mersz kezdeményezni mert mi van ha ugyanolyan leszel mint... Szoval ez hülyeség. Úgy látszik van igényed a párkapcsolata. Amit abba kellene hagynod az az hogy magadba beszélsz dolgokat. Nem vagy olyan mint nevelőapád, mutatja az is hogy nem akarsz rossz ember lenni. Amit érzel az az hogy elhanyagoltak, nem tudtál rendesen beilleszkedni az emberek közé. Ez valamennyire a szüleid hibája is.

Szerintem beszélgess ezzel a lánnyal nyugodtan összebarátkozhattok, kezdetnek elég. Meglátod hogy nem is olyan nehéz. Ha elvégzed a sulit költözz el ebből a rossz környezetből és fejezd be az önvádat. De ez addig nem fog menni amíg itt élsz.

2022. nov. 29. 23:41
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha akarod lesz családod, ha nem, akkor nem. Nem kell a múltat és másokat belekeverni.
2022. nov. 30. 10:20
 28/37 anonim válasza:
73%
A párod nem lesz az anyukád, a párod férje nem az apád lesz, hanem te, a gyereketek, ha lesz, az nem te leszel, hanem egy másik ember, más tulajdonságokkal, más tűréshatárral. Lehet a párod mellett majd igenis türelmessé válsz, mert olyan lesz köztetetk a rezgés. Adj esélyt magadnak! És nem vagy egyedül, én is egy huhúúú családból származom, és elvagyunk.
2023. febr. 8. 18:05
 29/37 anonim ***** válasza:
93%
Az egy dolog, hogy milyen valaki családja. Az számít igazán, hogy milyen maga az ember. Ha te jelen állapotodban alkalmatlan vagy, akkor először magadat tedd rendbe, aztán lehet próbálkozni. Nem a másiktól várni a csodát, mert látatlanban, már jó előre valakire ilyen terhet rátenni, az gyáva, önző, gerinctelen dolog.
2023. febr. 8. 20:22
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem higy gerinctelen dolog belekezdeni egy társkapcsolatba mivel sokszor ugyanolyan frusztrációt okoz a magány mint a gyermekkori sérelem. Az emberek fele lelkileg sérült a gyermekkora miatt. Most akkor mindenki kezeltesse magát mielőtt belekezd egy párkapcsolata? Így sose fog tapasztalatot szerezni és megjobban fog félni később.
2023. febr. 10. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!