Szerintetek is ez egy nyomós indok, hogy soha ne legyen feleségem/gyerekem?
Figyelt kérdés
A szüleimmel türhető a kapcsolatunk, de nem nevezném jó kapcsolatnak. Leginkább egész nap a passzív-agresszív stílus megy a részükről és bármit csinálnék csak lefikázzák és elveszik tőle a kedvemet ami miatt nem osztok meg velük semmit a magánéletemből ami még több konfliktust szül. Anyám idegileg gyenge és leginkább a férje alárendeltjeként tekint magára, de nem szereti a férjét. Nem rossz indultatú (velem) de notorious hazudozó és nem tud bánni a pénzzel és egyfolytában puttózik ami miatt kevés pénze marad az amugy is kevés rokkantnyugdíjából. A férje egy kontrollmániás ember akinek a munkája miatt változó a jövedelme és ez miatt sok a stressz, az ingerültség, és a vita a családban. 18 éves vagyok de már azt veszem észre magamon, hogy én is ingerült leszek könnyen, gyengék a szociális képességeim, unempatikus vagyok, nem tudok ismerkedni, nem tudom azt, hogy hogyan kell csajozni/barátkozni amitől még ingerültebb és elkeseredettebb leszek. Soha nem volt barátnőm és ugy igazi barátaim se mert egyszerűen nem tudtam, hogyan kell beszélni az emberekkel. Úgy érzem ha valami csoda folytán mégis lenne lehetőségem párkapcsolatot kialakítani akkor azt inkàbb el kell engednem, mert ugyan olyanná válnák mint anyám férje, és nem akarom, hogy egy nőnek és egy ártatlan gyereknek azért keljen szenvednie mert egy szörnyeteg vagyok. Szerintetek is ez egy jó ok arra, hogy szépen éljem az életem minden nemű romantikus kapcsolat nélkül bármennyire is vágyom rá?2022. júl. 20. 00:06
11/37 anonim válasza:
Ez nem nyomós indok, hanem egy lúzer incel nyavalygás.
Gyereket amúgy normális ember nem vállal most.
12/37 anonim válasza:
Szerintem a te döntésed és nem tartozol magyarázattal. Semmi szükséged megerősítésre ebben. Nem is értem, hogy mit vársz ettől a kérdéstől. Buksisimit, hogy ügyesen felismerted a saját helyzeted? Hát legyél akkor büszke magadra, hogy te döntöttél így, véletlenül sem azért van, mert incel vagy és amúgy sem kellenél senkinek. Taps, taps, taps.
13/37 anonim válasza:
A lelki bajaink orvoslására elsődleges eszközünk a tudatosság. :-) Tehát egy erős első lépést megtettél. Hess terápiába, vagy önismereti csoportba, A Tündérhegyen van pl. ha fővárosi vagy. E mellett az önsegítő könyvek is segíthetnek. Címek: Felfelé a leejtőn, A szorongás feloldása, A mozgás öröme, Győzd le a múltad, Ha a férfi beszélni tudna, stb.
14/37 NTBS válasza:
Nem. Tudsz és akarsz máshogy élni.
15/37 anonim válasza:
Ha agresszív vagy, úgyis hamar otthagyna a nő. A gyereket meg az agresszióddal tönkretennéd. Míg nem gyógyulsz ki az impuluzkontroll-zavarból, csak kínozol magad körül mindenkit.
16/37 anonim válasza:
Mondjuk pont ez a helyzet az, aminél meg kell mutatni, hogy igenis lehet másképp csinálni, de ha nem szeretnél se feleséget, se gyereket, akkor nem szeretnél, nem lehet ezt kierőszakolni.
Vannak jó családi háttérrel rendelkező emberek is, akik nem akarnak se házasodni, se gyereket vállalni.
Egyébként a szociális készségek is tanulhatóak, csak jó pszichológust kell kifogni, aki ebben is segít, vagy bármilyen neked szimpatikus mentálhigiénés szakembert.
18/37 anonim válasza:
Ilyen Magyarországi helyzetben jobb is ha nem vállal az ember gyereket. Egyébként nekem is a szüleimmel való rossz kapcsolatom miatt nem lesz soha gyerekem, teljesen érthető a gondolkodásod. 25N
20/37 anonim válasza:
Nem kell mindenkinek szaporodni, én teljesen megértelek
Csak akkor vállalj gyereket, ha elhagytad az öndahonyázást, de akkor sem kötelező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!