Szerintetek is ez egy nyomós indok, hogy soha ne legyen
feleségem/gyerekem?
Figyelt kérdés
A szüleimmel türhető a kapcsolatunk, de nem nevezném jó kapcsolatnak. Leginkább egész nap a passzív-agresszív stílus megy a részükről és bármit csinálnék csak lefikázzák és elveszik tőle a kedvemet ami miatt nem osztok meg velük semmit a magánéletemből ami még több konfliktust szül. Anyám idegileg gyenge és leginkább a férje alárendeltjeként tekint magára, de nem szereti a férjét. Nem rossz indultatú (velem) de notorious hazudozó és nem tud bánni a pénzzel és egyfolytában puttózik ami miatt kevés pénze marad az amugy is kevés rokkantnyugdíjából. A férje egy kontrollmániás ember akinek a munkája miatt változó a jövedelme és ez miatt sok a stressz, az ingerültség, és a vita a családban. 18 éves vagyok de már azt veszem észre magamon, hogy én is ingerült leszek könnyen, gyengék a szociális képességeim, unempatikus vagyok, nem tudok ismerkedni, nem tudom azt, hogy hogyan kell csajozni/barátkozni amitől még ingerültebb és elkeseredettebb leszek. Soha nem volt barátnőm és ugy igazi barátaim se mert egyszerűen nem tudtam, hogyan kell beszélni az emberekkel. Úgy érzem ha valami csoda folytán mégis lenne lehetőségem párkapcsolatot kialakítani akkor azt inkàbb el kell engednem, mert ugyan olyanná válnák mint anyám férje, és nem akarom, hogy egy nőnek és egy ártatlan gyereknek azért keljen szenvednie mert egy szörnyeteg vagyok. Szerintetek is ez egy jó ok arra, hogy szépen éljem az életem minden nemű romantikus kapcsolat nélkül bármennyire is vágyom rá?
Nem. Ez pont jó ok arra, hogy az ellentétet valósítsd meg, mint amit otthon láttál. Juszt se lesz ilyen életem!
2022. júl. 20. 00:19
2/37 anonim válasza:
Ha csak azért van valakinek felesége/gyereke, mert régóta ez a szokás, az tényleg nem lesz boldog. Csak akkor csináld, ha szeretnéd is.
2022. júl. 20. 01:41
3/37 anonim válasza:
Kicsit bünteted magad, hogy esélyed se legyen. Ne akard ezt előre eldönteni, mert még van esélyed, hogy más legyél. Majd a párod visszajelzéséből látod, hogy mennyire sikerült. Ezt még nehéz most megmondani rólad, hogy mennyire leszel olyan. Mivel még fiatal vagy, érdemes lenne terápiába menned, s ott fejleszteni a mindenféle megküzdési, szociális készségeidet. Az én anyám paranoiás, én meg depressziós vagyok, és az öngyűlölet miatt nem csinálok gyereket. Meg mert nem lenne türelmem egy gyerekhez, hogy mindig ott van, váh.
49f
2022. júl. 20. 02:01
4/37 anonim válasza:
Sajnos, vagy nem sajnos, de az embernek megkell látnia magában a hibát, én nagyon örülök neked, hogy észrevetted. De még nincs veszve semmi. Én is hasonló vagyok, mint te, hírtelen haragú, barátnőm pedig sosem volt a 21 évem alatt(Na jó minusz az ovodáskori "barátnőim", de hát mi az már), viszont mindketten fiatalok vagyunk még és csak az nem fog változni, aki nem is hajlamos rá! Úgyhogy ne add fel, az hogy most ilyen vagy, nem jelenti, hogy később nem lehetsz másmilyen.
2022. júl. 20. 02:44
5/37 anonim válasza:
Szerintem nem kell egyáltalán indok arra, hogy miért nem akarsz gyereket vagy miért nem szeretnél házasodni. Azt sem kell megindokolnunk, hogy miért nem veszünk fel hitelt vagy miért nem tartunk kutyát, ezt ugyan miért kéne? Ha van, az is oké, ha nincs, az is.
Viszont neked feldolgozatlan lelki traumáid vannak, amik nélkül vagy változna ez a döntés vagy nem, lényegében nem egy lapra tartozik. Ellenben kezdeni kellene vele valamit. Úgy dönteni, hogy nem "akarsz" családot, mert bottal sem piszkálnának, nem döntés, hanem beletörődés. Gondoltam szólok, mielőtt eluralkodna rajtad az a tévképzet, hogy te irányítod a saját életed.
2022. júl. 20. 02:49
6/37 anonim válasza:
Nem, és később jó eséllyel meg is bánnád ha nem lenne.
2022. júl. 20. 04:17
7/37 anonim válasza:
Jesszus, 18 éves vagy. Kifogáskeresés helyett dolgozz magadon, és lehetnek normális szociális kapcsolataid. Ha nem akarsz feleséget, családot, ahhoz nem kell kifogást gyártani, a te döntésed, de agyilag gyerek vagy még- az lenne fura ha a nősülés kötne le. A rossz természeted az élet minden területén megnehezítheti majd az életed, ezért érdemes javítani rajta. Nem a nősülés vagy nem nősülés kedvéért.
2022. júl. 20. 05:01
8/37 anonim válasza:
1-es, igen, juszt se... érdekes, mindenki ezzel jön, hogy ő majd nem, és az esetek elenyésző százalékában történik változás.
A rhdt valóság meg az, hogy bizony ő is olyan szülő lesz, amilyen sohasem akart lenni, mert nincs előtte már minta.
2022. júl. 20. 06:25
9/37 anonim válasza:
Tökéletesen látod anyádék hibáit és ezek dühítenek és idegesítenek ,szóval tök egyértelmű, hogy te más vagy és nem úgy akarsz élni, ahogy ők. Egyszerűen nem is kell úgy élni.
2022. júl. 20. 08:00
10/37 anonim válasza:
18 éves vagy, ezt mind le tudod tenni és normális életet tudsz élni és szociális kapcsolatokat kialakitani.
Tapasztalat. Kell hozzá egy jó terápia, környezet változás és hit h neked igenis jobb lesz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!