Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan haragszik...

Szerintetek jogosan haragszik a gyerek a szülőre,ha az megözvegyül és rögtön új párja lesz?

Figyelt kérdés
Tehát valakinek meghal az apja/anyja,pár hónap után már új élettársa lesz a másik szülőnek....
2022. júl. 19. 06:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
32%
Nem jogos. Nem ritka hogy valaki a gyászból, kétségbeesett magányból egy új társ mellé menekül. A gyerek meg akkor játssza az eszét, ha felfogja milyen ha meghal az aki évekig a társad volt, mit él meg az özvegy. Gondolom a gyerek az élvezné ha a szülő magába fordulva depressziósan maradna a négy fal között. De mi is a problémája? Azon agyal hogy apu\anyu költ az új társra, pedig ő már a zsebében érezte a szülő vagyonát?
2022. júl. 19. 09:59
 12/30 anonim ***** válasza:
38%
Nem jogosan.
2022. júl. 19. 10:01
 13/30 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy egy felnőtt "gyereknek" legyen már minimális esze, és fogja fel hogy nem fekete fehér az élet. A férfiak még a nőknél is jobban szenvednek amikor megözvegyülnek, sok képtelen egyedül boldogulni miután egy életen át a feleségére támaszkodott..
 14/30 anonim ***** válasza:
41%
Azért pár hónap pl 4-5 hónap után miért ne? Az jobban zavarna, ha évekig csak keseregne és nem lehetne életet imádkozni bele. Van akinek több idő kell gyászolni, de szörnyű mikor évekig szenved. Nem azért mert le nézem, hanem mert rossz neki.
 15/30 anonim ***** válasza:
43%

9-es vagyok: kissé nem pontosan válaszoltam, ugyanis attól függ, mennyi idős gyerekről van szó. Kisgyereknél érthető, ha nem tetszik neki, ő még nem fogja fel.

De egy idősebb gyerek, főleg ha nagykorú, valóban megértőbb lehetne a szülővel, hogy az sokkal rosszabb lenne, ha egyedül marad, minthogy új társa lesz.

Ugyanakkor a kérdésből nem derül ki, mekkora gyerekről van szó, én kisebb gyerekre gondoltam.

2022. júl. 19. 10:08
 16/30 anonim ***** válasza:
41%
Csak még valami: a mi családunkban is volt olyan idióta aki kötözködött, mert az özvegy nagybátyám "rögtön" (fél év után) új kapcsolatba kezdett. Ott is ment a hiszti a "gyerek " - 35 éves pasas- részéről hogy biztos kavartak.. Mondjuk pont nem, a temetőben ismerte meg a hölgyet, aki szintén friss özvegy volt. A férjét nem messzire temették a nagybátyám feleségétől. Ők meg szegények ki akarták panaszkodni magukat, és ki értené meg jobban milyen elveszteni egy házastársat, mint egy másik özvegy? Mondjuk ezt az unokatesóm is tudhatta volna, ha az apja marása helyett meghallgatta volna az öreget.
2022. júl. 19. 10:22
 17/30 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező!

Ahogy az lenni szokott gyakoris kérdéseknél, ISMÉT lemaradt egy fontos információ: HÁNY ÉVESEK A GYEREKEK?

Ha már mindannyian 18 év felettiek, és különösen, ha már nem is laknak a szüleikkel, akkor SEMMI JOGUK haragudni vagy beleszólni az özvegy apjuk új párkapcsolatába.

Ha kisgyerekek vagy kamaszok, akkor az özvegy szülőnek tekintettel kell lennie érzékenységükre, és csak fokozatosan beengednie egy új személyt a család életébe. Szerintem fél éven belül nem illik nyilvánvalóvá tenni, hogy van új párja (még ha előbb lett is már), ill. bemutatni a gyerekeknek. És meg újabb hónapokat várni kéne az összeköltözéssel, miközben rendszeresen találkoznia kéne az új nőnek a gyerekekkel, hogy kiderüljön, mennyire tudnak szót érteni egymással. És ha nem sikerül a kölcsönös elfogadás, akkor nem erőltetni az összeköltözést.

De mondom, felnőtt, pláne külön élő gyereknek semmi joga ebbe belepofáznia. Ha ilyet tesz, apja teljes joggal szakítja meg vele a kapcsolatát, és köt olyan ajándékozási/eltartási vagy egyéb szerződést, amiből következően gyereke egy vasat sem fog örökölni utána.

2022. júl. 19. 10:28
 18/30 anonim ***** válasza:
82%
Nehéz kérdés. De a másik meg az, hogy az én férjem már 8 éve volt özvegy, amikor engem megismert, rá két évre összeházasodtunk, és a gyerekei a mai napig nem tudták megemészteni, pedig már 27 (!) éve együtt vagyunk. Szóval ilyen elven mondhatnám, hogy tök mindegy, hogy fél év vagy 8 év akár.
2022. júl. 19. 10:54
 19/30 anonim ***** válasza:
40%
Azért azt is figyelembe kéne venni, hogy egy idős ember nem feltétlenül fog sokat tökörészni ha új kapcsolatot szeretne. Egyszerűen azért mert neki magának is fogy az ideje...
2022. júl. 19. 10:57
 20/30 anonim ***** válasza:
29%
20-as, valaki unatkozik biztosan.
2022. júl. 19. 11:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!