Szerintetek jogosan haragszik a gyerek a szülőre,ha az megözvegyül és rögtön új párja lesz?
9-es vagyok: kissé nem pontosan válaszoltam, ugyanis attól függ, mennyi idős gyerekről van szó. Kisgyereknél érthető, ha nem tetszik neki, ő még nem fogja fel.
De egy idősebb gyerek, főleg ha nagykorú, valóban megértőbb lehetne a szülővel, hogy az sokkal rosszabb lenne, ha egyedül marad, minthogy új társa lesz.
Ugyanakkor a kérdésből nem derül ki, mekkora gyerekről van szó, én kisebb gyerekre gondoltam.
Kérdező!
Ahogy az lenni szokott gyakoris kérdéseknél, ISMÉT lemaradt egy fontos információ: HÁNY ÉVESEK A GYEREKEK?
Ha már mindannyian 18 év felettiek, és különösen, ha már nem is laknak a szüleikkel, akkor SEMMI JOGUK haragudni vagy beleszólni az özvegy apjuk új párkapcsolatába.
Ha kisgyerekek vagy kamaszok, akkor az özvegy szülőnek tekintettel kell lennie érzékenységükre, és csak fokozatosan beengednie egy új személyt a család életébe. Szerintem fél éven belül nem illik nyilvánvalóvá tenni, hogy van új párja (még ha előbb lett is már), ill. bemutatni a gyerekeknek. És meg újabb hónapokat várni kéne az összeköltözéssel, miközben rendszeresen találkoznia kéne az új nőnek a gyerekekkel, hogy kiderüljön, mennyire tudnak szót érteni egymással. És ha nem sikerül a kölcsönös elfogadás, akkor nem erőltetni az összeköltözést.
De mondom, felnőtt, pláne külön élő gyereknek semmi joga ebbe belepofáznia. Ha ilyet tesz, apja teljes joggal szakítja meg vele a kapcsolatát, és köt olyan ajándékozási/eltartási vagy egyéb szerződést, amiből következően gyereke egy vasat sem fog örökölni utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!