Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám két hazat tart fenn, és...

Apám két hazat tart fenn, és segítséget kér?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, első gyermekünket várjuk. Oka van, h ilyen későn, mert mindent magunknak kellett megteremteni. Sok év külföldi kulimunka, egyetem teljes állás mellett, stb. Nem akarok regényt, a lényeg, h apam semmiben sem segített az önálló életben egy kivétel volt, másfél milliót adott, mikor két éve lakást vettünk. A hitelt most is fizetjük, nem keveset, a rezsi ár növekedés minket is érint, nem is kicsit (egyelőre reménykedünk, hogy módosítanak a kvótán, mert így megugorhatatlan nekünk, van ugyan tartalék de hamar felélnénk). Apám viszont két családi házat tart fenn, mind a kettő nyolcvanas évekbeli, elég rossz állapotban lévő ház. Az egyik meg a nagyanyámé volt, aki 10 éve meghalt. Apám soha nem adta el azt a házat, se azt, amibe anyámmal lakik. Anyám 59,apam 68 éves, mind a két ház két szintes, plusz pince, rengeteg a fenntartásuk. Most panaszkodott, h segíteni kell, egyedül már nem bírja. 10 éve kértem, könyörögtem majd feladtam, h adja el legalább az egyik házat. Ha még értelmesebb lenne belátná h nekik egy is hatalmas és mind a kettőt eladná, beköltozne egy lakásba, vagy egy kisebb családiba. De nem. Akkor se szívesen segítenék, ha mi jól állnánk, mert ez nettó hülyeség, de így, h nekünk is minden fillér kell, lehetetlen. Messze is lakunk, én a Dunántúlon, ő pedig az Alföldön. Pár éve neko állt felújítani, de elfogyott a pénze, meg le is betegedett már nem bírja most ott van az egyik lakás félig lebombazva, félig felujitva (de sajnos jó rondan, szerintem rosszabb mint volt) Bennem van az is nyilván, h ha nem ül rá a nagyszüleim házára, és egy kicsit is segített volna, sokkal előbbre tartanék ma, mint most, és sokkal nyugodtabb életem lett volna, és lenne most is, nekem és a húgomnak is. De ettől független nem tudok segíteni.Nekünk is bőven lenne még mit javítani a lakasunkon,plusz ott vannak az új kiadások plusz a baba is jön. Azt mondja vesz fel hitelt a házra és úgy fizeti akkor a szamlakat. Azaz az egyetlen esélyt, h valaha öröklünk is ellőné. De hát mindig az volt, amit ő akart, másnak kuss. Mit tehetnék? Anyám nem lényeges, ő világ életébe elnyomva bólogatott apam mellett és neki ez így jó. Félek az időtől mi lesz, ha apám meghal ő meg tulelo, mert szerintem egy csekket nem tud befizetni. Ti mit tennétek ilyen szülőkkel? Itt vagyok 35 évesen, és még mindig nem tudok zöld ágra vergődni velük.
2022. júl. 18. 19:36
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
*nem mennek úgy a dolgaik
2022. júl. 19. 11:02
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Hasonló csodás szülők jutottak nekem is, egy regényt tudnék írni. 0 segítség, 0 szeretet csak elvárások, követelőzések.

Rájuk nem nyitom az ajtót. Függetlenedj te is érzelmileg és ne tűrd, hogy követelőzzenek.

Más megoldás nincs, ezek sosem változnak és válnak szerető szülővé.

2022. júl. 19. 11:12
 43/47 anonim ***** válasza:
0%

35# teljesen egyet értek.

De kérdező! 3 gyermekünk van, én is mindenemért megdolgoztam. 35 éves vagyok én is. Külföldöt is megjártam, és tudod baromi büszke vagyok arra, hogy soha semmit nem tettek a fenekem alá. Sőt, nálunk mindig nővérem volt piadesztára emelve, kapott házat is, amit a váláskor elpotyázott. Annyi mindent toltak a feneke alá szüleim, és képzeld 45 éves létére semmit nem tud felmutatni, mert kifolyik a kezéből a pénz, pedig külföldön dolgozik. Még mindig szüleinkhez jár 2 havonta kuncsorogni pénzt.

Szóval nyuszika el vagy tévedve..

Csak a hozzád hasonló szerencse csomagok tartják a markukat, és sajnáltatják magukat, hogy mit nem toltak és tolnak még most is felnőtt családos emberként a seggük alá..

2022. júl. 19. 11:12
 44/47 A kérdező kommentje:
18 éves korom óta teljesen önfenntartó vagyok. Mindenért megdolgoztam, semmit sem tettek alám. Lelkileg soha semmilyen támaszt nem kaptam tőlük. A kérdés ráadásul megint csak nem arról szól,amiről 44es nyuszika írogat. De ennek a nyuszokának, azaz nekem, nem adnak kicsi kezembe pénzt se két havonta, se sehogy. Nem is erről volt szó kicsi szerencse csomagom. Olvasni smafu? Komolyan nem tudom eldonteni ennyi buta, olvasni nem tudó ember van itt, vagy ennyi rosszindulatú, aki csak bele akar kötni az élő fába is. Sajnos attól tartok, az utóbbi, és ez rosszabb, mint ha csak szimplán buta valaki.
2022. júl. 19. 11:39
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Azért a degradáló válaszokból lejön, hogy ők is hordozzák a sérelmeiket és nem tudnak objektíven és higgadtan véleményt nyílvánítani. :)
2022. júl. 19. 12:58
 46/47 anonim ***** válasza:
27%

De könyörgöm végig azon nyöszörögsz, hogy mit nem adtak a szüleid, és mit nem fogsz kapni.. Semmi másról nem szól az egész, hiába teszel hozzá körítést.. Ennyi a légyeg.

Mert mennyivel előrébb lennél ha..

Kaptál x összeget, de azt is kevesled..

2022. júl. 19. 16:45
 47/47 anonim ***** válasza:
20%
Így van. Az összes írásod arról szól, hogy miért nem pénzeltek jobban és mit fogsz örökölni. Aztán aki meg nem nyalizza a picsogásod, arról kijelnted, hogy lelkisérült, buta és biztos semmit nem fog örökölni a szüleitől. Szánalmas vagy.
2022. júl. 19. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!