Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám két hazat tart fenn, és...

Apám két hazat tart fenn, és segítséget kér?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, első gyermekünket várjuk. Oka van, h ilyen későn, mert mindent magunknak kellett megteremteni. Sok év külföldi kulimunka, egyetem teljes állás mellett, stb. Nem akarok regényt, a lényeg, h apam semmiben sem segített az önálló életben egy kivétel volt, másfél milliót adott, mikor két éve lakást vettünk. A hitelt most is fizetjük, nem keveset, a rezsi ár növekedés minket is érint, nem is kicsit (egyelőre reménykedünk, hogy módosítanak a kvótán, mert így megugorhatatlan nekünk, van ugyan tartalék de hamar felélnénk). Apám viszont két családi házat tart fenn, mind a kettő nyolcvanas évekbeli, elég rossz állapotban lévő ház. Az egyik meg a nagyanyámé volt, aki 10 éve meghalt. Apám soha nem adta el azt a házat, se azt, amibe anyámmal lakik. Anyám 59,apam 68 éves, mind a két ház két szintes, plusz pince, rengeteg a fenntartásuk. Most panaszkodott, h segíteni kell, egyedül már nem bírja. 10 éve kértem, könyörögtem majd feladtam, h adja el legalább az egyik házat. Ha még értelmesebb lenne belátná h nekik egy is hatalmas és mind a kettőt eladná, beköltozne egy lakásba, vagy egy kisebb családiba. De nem. Akkor se szívesen segítenék, ha mi jól állnánk, mert ez nettó hülyeség, de így, h nekünk is minden fillér kell, lehetetlen. Messze is lakunk, én a Dunántúlon, ő pedig az Alföldön. Pár éve neko állt felújítani, de elfogyott a pénze, meg le is betegedett már nem bírja most ott van az egyik lakás félig lebombazva, félig felujitva (de sajnos jó rondan, szerintem rosszabb mint volt) Bennem van az is nyilván, h ha nem ül rá a nagyszüleim házára, és egy kicsit is segített volna, sokkal előbbre tartanék ma, mint most, és sokkal nyugodtabb életem lett volna, és lenne most is, nekem és a húgomnak is. De ettől független nem tudok segíteni.Nekünk is bőven lenne még mit javítani a lakasunkon,plusz ott vannak az új kiadások plusz a baba is jön. Azt mondja vesz fel hitelt a házra és úgy fizeti akkor a szamlakat. Azaz az egyetlen esélyt, h valaha öröklünk is ellőné. De hát mindig az volt, amit ő akart, másnak kuss. Mit tehetnék? Anyám nem lényeges, ő világ életébe elnyomva bólogatott apam mellett és neki ez így jó. Félek az időtől mi lesz, ha apám meghal ő meg tulelo, mert szerintem egy csekket nem tud befizetni. Ti mit tennétek ilyen szülőkkel? Itt vagyok 35 évesen, és még mindig nem tudok zöld ágra vergődni velük.
2022. júl. 18. 19:36
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Egy macskát nem tűr meg, nemhogy albérlőt.

8as meg gondolom nem fog orokolni soha semmit, ők szoktak ilyen dumakkal jönni, hogy mi közöd ehhez, semmi, blabla. Az én gyerekemnek is igenis közé lesz ahhoz, mit hagyok majd magam után. Egy normális szülő, ha tud, nem a csupasz seggét meg orokseget akar hagyni.

2022. júl. 18. 21:25
 12/47 A kérdező kommentje:
*meg hitelt akart lenni
2022. júl. 18. 21:25
 13/47 anonim ***** válasza:
89%

De nem értem mi a kérdés. Nem tudsz segíteni, okod sincs rá hogy segíts, akkor így nem fogsz segíteni. Nyilvánvóan.

Ha meg emiatt nem fogsz örökölni, akkor ez van, nem tudsz akkor sem mit kezdeni a témával.

2022. júl. 18. 21:55
 14/47 anonim ***** válasza:
56%
Majd eljut odáig hogy megértse, jobban jár ha egyiket eladja.
2022. júl. 18. 22:12
 15/47 anonim ***** válasza:
18%

Majd eladják.

A nagyszüleid házát meg ők örököltáék, nem te.

"nekem sem erőm, sem időm, sem pénzem nem lesz, h pesztraljam. "

De a pénz kéne, mi?

Nem kell pesztráléni. Majd rájönnek, ha nem megy. Eladják mindkettő házat és beköltöznek egy kényelmes nyugdíjas otthonba. És utazgatnak esetleg.

2022. júl. 18. 22:20
 16/47 A kérdező kommentje:

Az a baj, h legalább anyámat felkeszithetne, ha ő nem lesz, mit még higyan csináljon anyam. Ezerszer kértem erre is, nem erdekli, az az után lesz h ő már nem lesz, neki ahhoz semmi köze. Anyám meg váltig állítja, h majd megoldja.. De közben tudom, h pénzt se tud levenni, csekket sem befizetni, az egész házuk amúgy is egy nagy raktár, tele pincetol padlásig minden felhalmozott lommal. Meg azt se tudják, a biztosítás papírok hol vannak. Próbáltam beszélni velük, lehetetlen. Semmi soha nem változik. Húgom meg külföldön, énnekem meg itt az életem, meg a baba. Egyikünk sem tudja pesztralni anyákat ha ne adj isten meg később raszorulna akkor sem. (anyáknak amúgy segíteni sem lehetett soha. Ő mindig mindent jobban tudott a háztartásban is, ha felmostal, felmosott megint, mert csak úgy jó)

Igazatok van, h nincs értelme a kérdésnek, de annyira el vagyok keseredve, már, hagynám az egeszet a francba, ha ők nem foglalkoznak az életükkel, akkor miért én? Közben mégis aggódom, mi lesz velük.

2022. júl. 18. 22:20
 17/47 anonim ***** válasza:
14%
Undorító vagy kérdező. Semmi közöd a szüleid házához. Szerencsétleneknek egész élütükben, sőt haláluk után is téged kéne pénzelniük. A helyükbe eladnám, utazgatnák, utána a másikat is eladnám és nyugdíjasotthonba költöznék.
2022. júl. 18. 22:21
 18/47 A kérdező kommentje:
#15ös nem fognak utazgatni nem fognak sehova sem menni. Nagyapám elég nagy vagyont hagyott rájuk, mind beletolta az úgynevezett felújításba. Soha sehova nem mentek, pedig kindig jobban általak mint én. Ezzel a pénz jól jönne dumaval meg ne gyere. Ha savanyú a szőlő arról nem én tehetek. Nekem is jó lett volna gyerekkent elég sok minden, az ételen (nem főtt kaja, anyám sose főzött, nekünk meg nem engedte) és használt ruhán kívül, de semmit nem kaptam oktatást sem, pedig lett volna rá.
2022. júl. 18. 22:22
 19/47 A kérdező kommentje:
17. Nem örökölsz semmit, mi?
2022. júl. 18. 22:25
 20/47 anonim ***** válasza:
18%
#19: De, de nem gondolkozom ilyenen és főleg nem akarok még örökölni évtizedig. Szüleid élhetnek akár 90 éves korukig, esetleg tovább, 20-30 év múlva örökölnél akkor. Jobb, ha ezzel nem számolsz.
2022. júl. 18. 22:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!