Apám két hazat tart fenn, és segítséget kér?
Figyelt kérdés
35 éves vagyok, első gyermekünket várjuk. Oka van, h ilyen későn, mert mindent magunknak kellett megteremteni. Sok év külföldi kulimunka, egyetem teljes állás mellett, stb. Nem akarok regényt, a lényeg, h apam semmiben sem segített az önálló életben egy kivétel volt, másfél milliót adott, mikor két éve lakást vettünk. A hitelt most is fizetjük, nem keveset, a rezsi ár növekedés minket is érint, nem is kicsit (egyelőre reménykedünk, hogy módosítanak a kvótán, mert így megugorhatatlan nekünk, van ugyan tartalék de hamar felélnénk). Apám viszont két családi házat tart fenn, mind a kettő nyolcvanas évekbeli, elég rossz állapotban lévő ház. Az egyik meg a nagyanyámé volt, aki 10 éve meghalt. Apám soha nem adta el azt a házat, se azt, amibe anyámmal lakik. Anyám 59,apam 68 éves, mind a két ház két szintes, plusz pince, rengeteg a fenntartásuk. Most panaszkodott, h segíteni kell, egyedül már nem bírja. 10 éve kértem, könyörögtem majd feladtam, h adja el legalább az egyik házat. Ha még értelmesebb lenne belátná h nekik egy is hatalmas és mind a kettőt eladná, beköltozne egy lakásba, vagy egy kisebb családiba. De nem. Akkor se szívesen segítenék, ha mi jól állnánk, mert ez nettó hülyeség, de így, h nekünk is minden fillér kell, lehetetlen. Messze is lakunk, én a Dunántúlon, ő pedig az Alföldön. Pár éve neko állt felújítani, de elfogyott a pénze, meg le is betegedett már nem bírja most ott van az egyik lakás félig lebombazva, félig felujitva (de sajnos jó rondan, szerintem rosszabb mint volt) Bennem van az is nyilván, h ha nem ül rá a nagyszüleim házára, és egy kicsit is segített volna, sokkal előbbre tartanék ma, mint most, és sokkal nyugodtabb életem lett volna, és lenne most is, nekem és a húgomnak is. De ettől független nem tudok segíteni.Nekünk is bőven lenne még mit javítani a lakasunkon,plusz ott vannak az új kiadások plusz a baba is jön. Azt mondja vesz fel hitelt a házra és úgy fizeti akkor a szamlakat. Azaz az egyetlen esélyt, h valaha öröklünk is ellőné. De hát mindig az volt, amit ő akart, másnak kuss. Mit tehetnék? Anyám nem lényeges, ő világ életébe elnyomva bólogatott apam mellett és neki ez így jó. Félek az időtől mi lesz, ha apám meghal ő meg tulelo, mert szerintem egy csekket nem tud befizetni. Ti mit tennétek ilyen szülőkkel? Itt vagyok 35 évesen, és még mindig nem tudok zöld ágra vergődni velük.2022. júl. 18. 19:36
1/47 anonim válasza:
Semmit? Nem tudsz mit tenni ha éveken àt nem hallgatott rád,foglalkozz a saját életeddel
2/47 anonim válasza:
Nem tudsz segíteni. Ő tudna magán, adja el az egyik házat.
3/47 A kérdező kommentje:
Tudjátok csak félig idegesit, h ő nem tudja kifizetni a dolgait. A másik h egész eddig azon pampogott, de várja az unokat, akkor majd eladja a hazat, és segít. most h van, azt mondja:de hát mi közöm a gyerekhez? O nem mondott olyat, h eladja. Nyilván nem ezért van gyerekünk, és tudtam is, h lodit az öreg, de ekkora taplosagot nem vártam.
2022. júl. 18. 19:50
4/47 anonim válasza:
Teljes nyugodtsággal közöld vele, hogy sem anyagilag, sem egyébként nem tudtok segíteni. Ha övé a ház, akkor adja el, ez az ő problémája. Majdani örökségre nem lehet életet alapozni
5/47 A kérdező kommentje:
Az a baj h nem fogja eladni. Előbb égeti le. Ha meghal, otthagy egy csomó adósságot, ha tényleg vesz fel hitelt a házra. És akkor mi lesz az elet képtelen anyámmal? (nincs baja, de apam mellett élt 40 évig, ahogy írtam, egy csekket nem tud befizetni) nekem sem erőm, sem időm, sem pénzem nem lesz, h pesztraljam. Ő se pesztralt amúgy se mikor kicsi voltam.
2022. júl. 18. 20:11
6/47 anonim válasza:
Oszd ki, ha nem hat, akkor meg elengeded a füled mellett, és kész. Egy lakásban laktok, hiteletek van, gyerek lesz, neki meg az a legnagyobb baja, hogy nem bír 2, azaz kettő darab többszintes házat fenntartani kettejüknek, és tőled várná a segítséget?! Jó lenne tudatosítani benne, hogy ideje lenne végiggondolni az öregkorát, és annak megfelelően készülni, hogy se fizikailag (távolság), se anyagilag nem tudod és nem is akarod az ő életét szponzorálni, mert van sajátod! Kapjon már az agyához, és gondolkozzon logikusan, ha még megy neki! Ez tényleg nem a Te dolgod, nem a Te feladatod, hogy ezen edd magad!
7/47 anonim válasza:
Akkor engedd el, csak idegességet okoz. Reménykedj hogy apád már túl idős hogy hitelt kapjon...
8/47 anonim válasza:
Azért ne haragudj, de baromi gáz, hogy azt lesed miért nem csurran cseppen olyan örökségből amihez igazából közöd sincs. Értem, és megértem, de érted.. Akkor is gáz.
Közöld apáddal, hogy úgy vegyen fel hitelt, hogy ha bármi baj éri őt, nem fogod tudni anyádat segíteni.
9/47 anonim válasza:
Én megértem, hogy hat rad ez a dolog, de nem a te ügyed. Engedd el, koncentrálj a (másik) családodra. Apád megoldhatná, még ha érzelmileg vagy egyéb módon meg is viseli. De az az ő ügye.
Téged is megvisel, ő meg azt vehetné figyelembe. Amennyit tudsz, megtehetsz, de nem vagy köteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!