Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám két hazat tart fenn, és...

Apám két hazat tart fenn, és segítséget kér?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, első gyermekünket várjuk. Oka van, h ilyen későn, mert mindent magunknak kellett megteremteni. Sok év külföldi kulimunka, egyetem teljes állás mellett, stb. Nem akarok regényt, a lényeg, h apam semmiben sem segített az önálló életben egy kivétel volt, másfél milliót adott, mikor két éve lakást vettünk. A hitelt most is fizetjük, nem keveset, a rezsi ár növekedés minket is érint, nem is kicsit (egyelőre reménykedünk, hogy módosítanak a kvótán, mert így megugorhatatlan nekünk, van ugyan tartalék de hamar felélnénk). Apám viszont két családi házat tart fenn, mind a kettő nyolcvanas évekbeli, elég rossz állapotban lévő ház. Az egyik meg a nagyanyámé volt, aki 10 éve meghalt. Apám soha nem adta el azt a házat, se azt, amibe anyámmal lakik. Anyám 59,apam 68 éves, mind a két ház két szintes, plusz pince, rengeteg a fenntartásuk. Most panaszkodott, h segíteni kell, egyedül már nem bírja. 10 éve kértem, könyörögtem majd feladtam, h adja el legalább az egyik házat. Ha még értelmesebb lenne belátná h nekik egy is hatalmas és mind a kettőt eladná, beköltozne egy lakásba, vagy egy kisebb családiba. De nem. Akkor se szívesen segítenék, ha mi jól állnánk, mert ez nettó hülyeség, de így, h nekünk is minden fillér kell, lehetetlen. Messze is lakunk, én a Dunántúlon, ő pedig az Alföldön. Pár éve neko állt felújítani, de elfogyott a pénze, meg le is betegedett már nem bírja most ott van az egyik lakás félig lebombazva, félig felujitva (de sajnos jó rondan, szerintem rosszabb mint volt) Bennem van az is nyilván, h ha nem ül rá a nagyszüleim házára, és egy kicsit is segített volna, sokkal előbbre tartanék ma, mint most, és sokkal nyugodtabb életem lett volna, és lenne most is, nekem és a húgomnak is. De ettől független nem tudok segíteni.Nekünk is bőven lenne még mit javítani a lakasunkon,plusz ott vannak az új kiadások plusz a baba is jön. Azt mondja vesz fel hitelt a házra és úgy fizeti akkor a szamlakat. Azaz az egyetlen esélyt, h valaha öröklünk is ellőné. De hát mindig az volt, amit ő akart, másnak kuss. Mit tehetnék? Anyám nem lényeges, ő világ életébe elnyomva bólogatott apam mellett és neki ez így jó. Félek az időtől mi lesz, ha apám meghal ő meg tulelo, mert szerintem egy csekket nem tud befizetni. Ti mit tennétek ilyen szülőkkel? Itt vagyok 35 évesen, és még mindig nem tudok zöld ágra vergődni velük.
2022. júl. 18. 19:36
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
29%
És ha eladja? Miből gondolod, hogy neked adja a pénzt?
2022. júl. 18. 22:32
 22/47 A kérdező kommentje:

Nem adja el.

Nyilván magamból indulok ki. Én ha tudok, segítek a gyerekemen. Nyilván nem mindet, de egy darabot adnék. De mit várok tőle aki 18 evesen kirakott h már nagy vagyok, kitűnő az érettségi, irány dolgozni. Albérletben tengodtem évekig, 30 evesen lett diplomám. Így írd hogy mit várok hogy életem végéig penzeljenek.

Es az is kérdés, mit várok amikor az átlag gyakoris sajnos rosszindulatú, és ott rúg a másikba, ott szól be ahol tud, fél mkndatokbol ítélkezik.

2022. júl. 18. 22:35
 23/47 anonim ***** válasza:
15%

Jó, mindenki szar szemét, csak te vagy Szent Johanna. Buksisimi.

Ha nem akarsz segíteni, akkor ne segíts, de ne is rinyálj, ha el kell adniuk a háza(ka)t, mert nem bírják fenntartani és így nem fogsz örökölni. Nem az ő tulajdonukra alapozva kell lebabázni, hogy majd ő megy abba a házba, nem gáz.

Igen, én fogok örökölni, mielőtt nekem is ezzel kezdenél pattogni :)

2022. júl. 18. 22:48
 24/47 A kérdező kommentje:
Nem érted meg, hogy nem az a bajom, h nem nekem adja a pénzt, hanem h nem akarja eladni a hazat, de fenntartási sem tudja? 5 évig dolgoztam külföldön, meg 10edt itthon mire lakást vettem. Ő csak bele segített másféllel, de cserébe haszon élvezetet kért. Miféle oroksegre lebabazasrol beszélsz, te nagyon értelmes? Olvastad egyáltalán amiket írtam? De Jól van,látom, mindegy, értetlen kis mamlasz vagy te is aki csak másnak beszologatni tud. Remélem, legalább a napod fenypontja megvolt ezzel. Buksisimi neked is, de én szívlapáttal adom. Elegem van tudod az ilyen kis beszólogató senkikbol.
2022. júl. 18. 23:11
 25/47 anonim ***** válasza:
82%

Új válaszoló vagyok. Nekem a te apádnál is idiótább apám van. Kezdjük ott, hogy alkoholista és egész életében (szinte) minimálbéres munkákért dolgozott, miközben egész életében támogatta őt az anyja nem is kevéssel, pl. 2017-ben amikor meghalt akkor is a 140 ezres fizetése mellé mamám adott neki minden hónapban 70 ezret, pedig ekkor már apám is 59 éves volt! A nagyszüleim jómódúak voltak, nem értem apa hogy lett ilyen lecsúszott, aki semmit nem akar az élettől. (És ne írjátok, "hogyha ő így boldog...", mert nem az, hiszen alkoholista és elég öngyűlölő.) Ilyen apa ellenére én is valahogy normálisabb lettem, illetve próbáltam lenni mindig (nagy célom volt az életben: ne legyek olyan, mint ő), pl. lediplomáztam, nem filléres munkákért dolgozom, próbálok nem másokra támaszkodni. (Ő egész életében több pénzt költött, mint keresett. Fejben mai napig egy nagy gyerek. Ezt csinálja bárki utána.)

Mama meghalt, apa örökölt 2 lakást és még mellé 5 millió számlapénzt. A 2 lakásból kótyavetye áron eladta a kisebbet 6 millió forintért, ebből a 6+5 millió forintból van most meg 3 millió, a többit sikerült elköltögetni 5 év alatt. Természetesen semmit nem kamatoztatott a pénzből (pl. államkincstárban), korábban bankszámlán tartotta a 10+ milliót, pár éve kivette onnan is és otthon van. A másik lakást sem adta ki azóta sem. Már csak 100 ezer forint a fizetése, mert áttetette magát 4 órába egy ilyen takarítói/udvarosi munkában, ahol dolgozik, közben persze feléli az örökségét. Ezer egészségügyi baja is van már az évtizedes alkoholizmustól, 115+ kg a súlya, most már csak azért imádkozuk ne b*@ssza el a másik lakást is. Még mesélhetnék iszonyú sok szörnyű részletet, de röviden ennyi. Iszonyú szomorú, amikor valakinek nincs normális szülője, aki normálisan tud gazdálkodni a pénzzel, vagyonnal. A vagyonom, a családi vagyont én gyarapítani, bővíteni szeretném, hogy én is többet tudjak hátrahagyni a gyerekeimnek, nem elb*@szni és felélni akarom.

2022. júl. 19. 00:08
 26/47 A kérdező kommentje:
Megértelek 25ös. És az a legszornyubb, h sokan jönnek ilyenkor azzal, hogy te csak a pénzre mész, hiszen ahhoz semmi közöd, blabla. Dehogynincs, hiszen egy jó szülő gondol - nyilván lehetőségei szerint, és megfelelően, tehát nem alá rakva mindent hanem terelgetve- a gyerekére.de ha még életében nem is tud segíteni, legalább arra figyel, mit hagy maga után. A másik, hogy ilyen ember mellett példát sem látsz, sem normális mintákat, csak nősz mint a gomba, ha szerencséd van, van valaki , aki irányt mutat valamennyire, ha nincs, úgy jársz mint én, sok sok zsákutca, vakvagany, keserű tapasztalat, mire jutsz valamerre, emberileg és az életben is. Közben ott a lelki furdalas is, h nem tudsz mit tenni a szuleidert, pedig akarnál, de az eszeddel tudod hogy nem lehet rajtuk segíteni. Keserű örökség ez, de aki nem volt soha hasonló helyzetben az csak azt látja h deháhiszen'tehaszonlesővagy, szegény szüleid megdolgoztak mindenért neked ahhoz kuss. (zárójel amúgy h nagyapám építtette mind a három hazat, egyet apámnak, egyet maguknak, egyet meg apam öccsének is. Apám öccse már meghalt.Anyamnak is van amúgy egy másik lakása, az anyai nagyanyám után, ez is csak van a levegőben, állítólag ide akarnak majd menni ha idősebbek lesznek.. Ki nem adják, mert ne lakja azt le senki,meg különben is, idegen oda ne tegye be a lábát. Annyit azért sikerült elerni, h oda is felhalmoztak már minden szemetet.)
2022. júl. 19. 00:46
 27/47 anonim ***** válasza:
90%

Tegyél magadnak egy szívességet, és engedd el ezt a témát! Teljesen megértem, hogy zavar és emészt, de tudsz rajta változtatni? Nem. Legfeljebb el tudod nekik higgadtan mondani, hovgy tőled SEMMIRE ne számítsanak, és ennek megfelelően készüljenek. Nem is értem, mit pörögsz most ezen, nincs elég gondod a saját kis családoddal, amit szervezni kell?

Egy rokonomra emlékeztetsz, az is egyszer elővette a témát, hogy na, akkor fixáljuk le, hogy ki mit csinál majd a nagymamával, ha lerobban, és hogyan oldjuk meg, ki mit csináljon...én nem engedte a gumicsontot. Tudod, mi történt? A kedves rokon dobta fel elsőként a pacskert, mindenkit - öreget, fiatalt egyaránt beelőzve, egyik napról a másikra, elvitte egy szívinfarktus! Nyilván szélsőges példa, de majd akkor kellj át a hídon, ha odaérsz!

2022. júl. 19. 06:37
 28/47 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező! Még mindig nem Te örököltél! Részemről rém undorító azt lesni mit fogsz örökölni! Azon agyalni, azon malmozni mikor mi fog csurranni cseppenni..

Normális gyereknek meg nem ezen jár az agya.

Azt a házat apád örökölte. Ha úgy dönt az enyészeté lesz,neked ahhoz sincs semmi közöd.

Ha apád úgy dönt mindent egy karitatív szervezetre hagy, neked ahhoz se lenne semmi közöd.

A vagyona az ővé, amivel azt kezd amit akar.

Sepregess a saját udvarodon, és ne azt lesd nyálcsorgatva mit fogsz örökölni ha szüleid meghalnak!

Nincs olyan, hogy normális szülő gondol mit hagy a gyerekére.. Normális gyerek nem tartja a markát..

2022. júl. 19. 06:58
 29/47 A kérdező kommentje:
28. Az egy bit az egy bit, akármit is csinálunk. Megértelek, h ennyire futja,nem is vitatkozom.
2022. júl. 19. 07:57
 30/47 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem én vagyok aki a küszöböt rágja más vagyona után 🙄
2022. júl. 19. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!