Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám két hazat tart fenn, és...

Apám két hazat tart fenn, és segítséget kér?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, első gyermekünket várjuk. Oka van, h ilyen későn, mert mindent magunknak kellett megteremteni. Sok év külföldi kulimunka, egyetem teljes állás mellett, stb. Nem akarok regényt, a lényeg, h apam semmiben sem segített az önálló életben egy kivétel volt, másfél milliót adott, mikor két éve lakást vettünk. A hitelt most is fizetjük, nem keveset, a rezsi ár növekedés minket is érint, nem is kicsit (egyelőre reménykedünk, hogy módosítanak a kvótán, mert így megugorhatatlan nekünk, van ugyan tartalék de hamar felélnénk). Apám viszont két családi házat tart fenn, mind a kettő nyolcvanas évekbeli, elég rossz állapotban lévő ház. Az egyik meg a nagyanyámé volt, aki 10 éve meghalt. Apám soha nem adta el azt a házat, se azt, amibe anyámmal lakik. Anyám 59,apam 68 éves, mind a két ház két szintes, plusz pince, rengeteg a fenntartásuk. Most panaszkodott, h segíteni kell, egyedül már nem bírja. 10 éve kértem, könyörögtem majd feladtam, h adja el legalább az egyik házat. Ha még értelmesebb lenne belátná h nekik egy is hatalmas és mind a kettőt eladná, beköltozne egy lakásba, vagy egy kisebb családiba. De nem. Akkor se szívesen segítenék, ha mi jól állnánk, mert ez nettó hülyeség, de így, h nekünk is minden fillér kell, lehetetlen. Messze is lakunk, én a Dunántúlon, ő pedig az Alföldön. Pár éve neko állt felújítani, de elfogyott a pénze, meg le is betegedett már nem bírja most ott van az egyik lakás félig lebombazva, félig felujitva (de sajnos jó rondan, szerintem rosszabb mint volt) Bennem van az is nyilván, h ha nem ül rá a nagyszüleim házára, és egy kicsit is segített volna, sokkal előbbre tartanék ma, mint most, és sokkal nyugodtabb életem lett volna, és lenne most is, nekem és a húgomnak is. De ettől független nem tudok segíteni.Nekünk is bőven lenne még mit javítani a lakasunkon,plusz ott vannak az új kiadások plusz a baba is jön. Azt mondja vesz fel hitelt a házra és úgy fizeti akkor a szamlakat. Azaz az egyetlen esélyt, h valaha öröklünk is ellőné. De hát mindig az volt, amit ő akart, másnak kuss. Mit tehetnék? Anyám nem lényeges, ő világ életébe elnyomva bólogatott apam mellett és neki ez így jó. Félek az időtől mi lesz, ha apám meghal ő meg tulelo, mert szerintem egy csekket nem tud befizetni. Ti mit tennétek ilyen szülőkkel? Itt vagyok 35 évesen, és még mindig nem tudok zöld ágra vergődni velük.
2022. júl. 18. 19:36
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Nem, valóban nem. :) De látom az értő olvasás sem az erősséged.
2022. júl. 19. 09:52
 32/47 anonim ***** válasza:
39%
Semmit sem kell tenned. Ha nincs pénze a számlákra és kér, nemet mondasz, kérdésre az okát is elmondhatod, ha van kedved. A vagyonával, a házakkal pedig azt csinál, amit akar. Elzálogosíthatja hitelekkel, a végromlásig hanyagolhatja, újítgathatja saját kezűleg vagy akár beköltöztethet egy 8 tagú családot. Neki nem kell a te anyagi igényeiddel foglalkoznia. Szerinted egy jó érzésű ember a gyerekét támogatja. Ő nem olyan, amilyennek szeretnéd, de ezért ne rá haragudj, hanem magadra az alaptalan elvárás miatt. Azzal a pénzzel gazdálkodj, amid van és hagyd ki a képletből apádat a tualjdonával együtt.
2022. júl. 19. 10:09
 33/47 A kérdező kommentje:
Remelem nincs gyereked. Ha az szerinted alaptalan elvaras, h ha tudnál neki segíteni, de nem teszed, akkor azt mondom ne legyen gyereked.
2022. júl. 19. 10:17
 34/47 anonim ***** válasza:
75%
Anyád tehetetlensége pedig megoldódik, ha szüksége lesz rá. Ő sem gyerek, csupán most nincs szüksége arra, hogy irányítson, de képes lesz rá. Addig is tedd neki elérhetővé a szükséges információkat, eszközöket, hogy lássa, szokja a gondolatot. Nem tanításra gondolok, hanem példákkal való ismertetésre, ezen túl pedig az ő feladata utána járni, ha akar.
2022. júl. 19. 10:18
 35/47 anonim ***** válasza:
25%

Ellenséges vagy és irreálisan gondolkodsz.

Van gyerekem, van vagyonom, amit megosztok velük, de én inkább életre való gyereket nevelek ahelyett, hogy a markát tartaná még életemben, hogy önálló felnőttet játszhasson más munkájának gyümölcse árán. Én sem kapok semmit, mindenért sokat dolgoztam és vártam, de ezért nem utálom a szüleimet és a világot, hogy nem szolgálnak ki.

Te is józanodj ki és inkább vedd észre, hogy itt sokan nem téged támadnak, csupán felébreszeni akarnak, mert amit akarsz, az nem működik.

2022. júl. 19. 10:23
 36/47 A kérdező kommentje:
Úgy látom, mindenki képességének megfelelően értelmezte a kérdést, és annak megfelelően válaszolt is rá, több érdemi már nem jön. Ki is követem ezt a kérdést, köszönöm a válaszokat.
2022. júl. 19. 10:26
 37/47 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, az utolsó kommented alapján őszintén kérdem: ha ilyen ridegtartásban neveltek, és Te sem kaptál tőlük semmit, úgy gondolod, akkor mégis mi a francért pörögsz azon, hogy mi lesz velük? Majd lesz, ami lesz, utána meg mennek a föld alá, és kész. Hol érdekel? Ha te a diákmunkás pénzedből fizettél osztálypénzt, ők is csak megoldják az életüket valahogy, nem?
2022. júl. 19. 10:41
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

15.

Az ilyen buta, hazug, begyepesedett vén hüĺye az életbennem fog nyugger otthonba menni, inkább hagyja hogy ráomoljon az "imádott" putrija.

Utazni meg végképp nem fog egy ilyen proli mentalitású.

2022. júl. 19. 10:45
 39/47 A kérdező kommentje:

Tényleg ki kell kövessem a kérdést. Ne haragudjon meg, az értelmes hozzá szóló sem, de azt hiszem többet ugyse lehet ebből kihozni.

Kétszer fizettem így be osztalypenzt, mert lusták voltak pénzt kivenni időben, nekem meg be kellett fizetni. Utana már nem adták vissza mert ennyivel hozzajarulhatok. De sorolhatnam, mennyi olyan alap dolgot fizettem magam, amit amúgy átlag szülő fizet a gyerekének (nem, nem mobilt, sokkal alapab dolgokról van szó). És az anyagi dolog még azt mondanám, hagyján. De az érzelmi lelki nulla, ami onnan jött az sokan fájóbb volt, és fájó sajnos a mai napig. A szülő hiányt nem lehet pótolni. Hiába vagyok jóba anyósommal, nem vagyok a lánya, és amikor sógornom terhes volt, sokkal nagyobb figyelembe részesült, mint én, de hát ez érthető is. Egy szülőt nem lehet pótolni.

De nem megyek bele. Nincs kedvem további táptalajt adni az unatkozó, rosszindulatú tipik gyks megmondóembereknek. Erre is majd biztos jön valami okos fröcsögés. Ennél jobban kell becsuljem magam, mint ilyenekkel virtuálisan társalogni.

Miért zavar mi van velük? Mégis a szuleim. Tudom, hogy fejre állhatok, akkor se változnak, de mégis a szuleim. Nem tudom elmagyarazni, miért érdekel, mégis mi van velük. De zavar, higy nem mennek úgy a dolgaim, ahogy egy józanul gondolkodó embernek menne. Így gyakorlatilag a saját ellenségeink saját maguknak.

2022. júl. 19. 11:00
 40/47 anonim ***** válasza:
77%

35.

Jóvanna. Azért elmondhatja nem? Mint ahogy te is elmondod a magadét...

2022. júl. 19. 11:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!