Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogadtassam el anyuval,...

Hogyan fogadtassam el anyuval, hogy valószínűleg nem lehetek kollégista az egyetem alatt?

Figyelt kérdés

A menjek dolgozni és hasonló jellegű válaszokat, kérem hanyagoljuk, nem erről szól a kérdés.

Szóval idén kezdem az egyetemet, és ahogy elnéztem nagyon rossz esélyeim vannak a koliba való bekerülésre. Nincs eltartott testvérem, a szüleim nem váltak el, mindenki egészséges, anyagi helyzet okés. A 100 km távolság nem tudom mennyire számít nagynak ilyen esetben, ha számít is, akkor se fűzök nagy reményeket a kolihoz.

Anyagilag belefér anyu elmondása alapján a szoba bérlése, viszont ő tartózkodik tőle, mert szerinte túl nagy önállóság lenne, ami nekem nem fekszik az ő megítélése alapján. Csak ennyi ellenvetése van, szerintem alaptalanul. Középiskola alatt kollégiumban éltem, be tudtam osztani a pénzem, tudok takarítani, tudok főzni, el tudom indítani a mosást, nem élek putriban otthon sem. És tartok tőle, hogy csinálna nekem anyám egy olyan kínos helyzetet, hogy megpróbálná ledumálni valamelyik unokatesómmal, akivel kb nem tartok kapcsolatot, hogy fogadjanak be. Esélyes, hogy nemleges lenne a válasz, ha esetleg felmerülne a kérdés, viszont nem akarok ilyen gáz szituációt, hogy nagyjából életképtelennek tituláljon a fél család előtt, pláne, hogy ez nem igaz.

2022. júl. 18. 14:14
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
25%

30-ra:

Abból, hogy előre elfogadja, hogy nem leszel kollégista (ha egyáltalán úgy lesz), abból az is kijöhet, hogy MOST telefonálja körbe a rokonokat, hogy mire az elutasító válasz megjön, már legyen meg a helyed. És ha netán mégis fölvesznek, akkor derül ki, hogy teljes fölöslegesen hoztad magad ebbe a helyzetbe, mert ugyebár, ha akkor tudná meg, hogy fölvettek, akkor nyilván nem telefonálja őket körbe ezzel a kéréssel.

Épp ezért tök fölösleges előre fölhergelni anyukádat ezzel.

Az egy külön kérdés, hogy nem értem, miért volna NEKED kellemetlen, ha a rokonok visszautasítják anyukád kérését.

2022. júl. 19. 13:21
 32/32 A kérdező kommentje:

Most tuti nem telefonálna körbe, ebben teljesen biztos vagyok, ha van ideje gondolkodni a végleges helyzetig, akkor nem szokott rögtön idegesen ugrani. De már megint az van, hogy anyám viselkedése van találgatva random ismeretlenül... Na mindegy...

Leírtam, hogy mi nekem a kellemetlen, és nem a visszautasítás, hanem az, hogy a kérdésben szinte egészen biztosan életképtelennek leszek tálalva....

2022. júl. 19. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!