Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan fogadtassam el anyuval,...

Hogyan fogadtassam el anyuval, hogy valószínűleg nem lehetek kollégista az egyetem alatt?

Figyelt kérdés

A menjek dolgozni és hasonló jellegű válaszokat, kérem hanyagoljuk, nem erről szól a kérdés.

Szóval idén kezdem az egyetemet, és ahogy elnéztem nagyon rossz esélyeim vannak a koliba való bekerülésre. Nincs eltartott testvérem, a szüleim nem váltak el, mindenki egészséges, anyagi helyzet okés. A 100 km távolság nem tudom mennyire számít nagynak ilyen esetben, ha számít is, akkor se fűzök nagy reményeket a kolihoz.

Anyagilag belefér anyu elmondása alapján a szoba bérlése, viszont ő tartózkodik tőle, mert szerinte túl nagy önállóság lenne, ami nekem nem fekszik az ő megítélése alapján. Csak ennyi ellenvetése van, szerintem alaptalanul. Középiskola alatt kollégiumban éltem, be tudtam osztani a pénzem, tudok takarítani, tudok főzni, el tudom indítani a mosást, nem élek putriban otthon sem. És tartok tőle, hogy csinálna nekem anyám egy olyan kínos helyzetet, hogy megpróbálná ledumálni valamelyik unokatesómmal, akivel kb nem tartok kapcsolatot, hogy fogadjanak be. Esélyes, hogy nemleges lenne a válasz, ha esetleg felmerülne a kérdés, viszont nem akarok ilyen gáz szituációt, hogy nagyjából életképtelennek tituláljon a fél család előtt, pláne, hogy ez nem igaz.

2022. júl. 18. 14:14
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

#2 Nem az a baj, hogy ha az elején nem leszek kolis, hanem az, hogyha ez így történik, akkor kb mindenkinek elő lesz adva a családban, hogy anyám aggódik, mert nem tudnék magamról gondoskodni szerinte. Ezen kellemetlen helyzeten nem segít az sem, ha a második féléve már sikerül a koli.

#6 Jelenleg nincs ebből feszültség. Inkább az a gond, hogy anyám erre úgy gondol, mint a középiskolai kolira, hogy akkor is felvesznek valakit, ha a szomszéd településen lakik, 15 percnyire vonattal. Pont a feszültséget szeretném elkerülni azzal, hogy ne vegye ilyen biztosra, mert ha jön az értesítés, akkor napi ötször elkezd pánikolni, végigtelefonálni az összes legjobb esetben is évente egyszer látott arra élő rokont, hogy én életképtelen vagyok, és lakhatok-e náluk.

#7 Nem tudom mi utalt erre az írásomból, mert csak annyit írtam, hogy a fellelhető információk alapján nem hiszem, hogy jók az esélyeim, meg azt, hogy anyu nem szeretné, ha nem lennék kollégista. Nyilván nem tagadom, hogy a gimnáziumi évek után nem szívesen laknék ismét kollégiumban hosszabb távon, voltak gusztustalan, vagy épp hangos szobatársaim, nem mondom, hogy örömmel adnék esélyt annak, hogy ismét ilyen körülmények között létezzek. Szeretném végre elfelejteni a füldugóval való alvást, felkapcsolt lámba mellett, csak azért mert valaki a párjával videocsetel nagyjából kiabálva minden áldott nap. Viszont azt gondolom, hogy ha van lehetőségem a kollégiumra, akkor élnem kell vele, mert pofátlanság lenne nagyobb anyagi terheket rakni a szüleimre, függetlenül attól, hogy belefér-e. Nekem arra az esetre, ha sikerül a koli az a tervem, hogy első félévben biztosan nem dolgozok, talán a másodikban sem, kitapasztalom, hogy milyen, mennyi időm van egyetem mellett dolgozni, aztán amint lehetőségem lesz, inkább bérlek szobát. Lehet túlzó az elképzelés, de én a második évben szinte biztos, hogy ha meg tudom oldani, akkor nem szeretnék kollégista lenni.

2022. júl. 18. 15:36
 12/32 A kérdező kommentje:
#10 A kérdésben írtam, hogy ő azt mondta, hogy belefér. Annak, hogy nem akarja az az oka, hogy (szerintem indokolatlanul) nem tart önállónak. Most konkrétan leírtad azt, amit eddig is tudtam, indokkal együtt (nem akar), meg tippeltél valamire, amit az alap kérdésben tisztáztam, hogy nem áll fenn problémaként(nem tud).
2022. júl. 18. 15:43
 13/32 anonim ***** válasza:
93%
Nincs olyan barátnőd, aki szintén az adott városban szeretne egyetemre járni és hasonló esélyei vannak a kolira? Ez esetben összefoghatnátok, és utána előadhatnád anyudnak, hogy ez már majdnem olyan, mint a koli, csak kevesebben vagytok, a lakbért megosztjátok, és még jó is, hogy válogatott a társaság. Egyetlen idegen kolis sem fog részegen véletlenül a ti szobátokba hányni a sajátja helyett.
2022. júl. 18. 15:58
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elfogadtatni, majd szembesül vele, ha jön a határozat róla. Az meg, hogy ennyire életképtelennek tart, legyen az ő baja. Idővel bebizonyítod, hogy nem vagy az.
2022. júl. 18. 16:02
 15/32 A kérdező kommentje:
#15 Idővel bebizonyítom, addigra meg mindenki rajtam röhög alaptalanul, hogy egy tükörtojást se tudok megsütni, és a kosz is megenne, ha nem lenne segítségem. Legrosszabb esetben a fél baráti társaságomhoz(tehát a helyiekhez) is eljut az anyám paranoiájából adódó téves feltételezés. Remek. Nem bizonyítani akarok, majd idővel, hanem azt, hogy ne legyek közröhej tárgyává téve, csak mert utolsó pillanatban esik le anyunak, hogy ez nem úgy működik, ahogy gondolja.
2022. júl. 18. 16:12
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Tévedésben vagy, hogy azt hiszed, anyukád véleménye a legfőbb mindenkinek. Normális ember és tini is pontosan tudja, hogy a pánikolós, hisztizve telefonálós ember nem realista, és nem is veszik komolyan, max. udvariasságból, vele szemtől szemben. Az emberek nem hülyék, meg tudják ítélni anyukád hisztérikus temperamentumát. Olyasmi miatt aggódsz, ami inkább, már bocs, a te paranoiádat tanúsítja, mármint hogy te fő tevékenységben azt figyeled, ki és miért mit gondol rólad. RÓLAD semmit se gondolnak, legföljebb annyit, hogy szegény gyerek, már megint pattog az anyja...
2022. júl. 18. 16:22
 17/32 anonim ***** válasza:
79%
És? Akkor mit szeretnél, mit tegyünk? Beszéljünk anyáddal, hogy nincs igaza? Szerinted meggyőzi őt bárki is, ha a saját szemének sem hisz? Vagy éppen mégiscsak van alapja a feltételezésének? 🤭Tehát abszolút de nem látja, hogy te jól el vagy egyedül is? Mond, mit tehetünk akkor érted? A barátaid meg ha nem látják azt, hogy te mit is csinálsz valójában, és inkább anyádnak hisznek, akkor olyanok is. 🤷‍♀️
2022. júl. 18. 16:31
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Úgy is emgy a hivatalos értesítő róla.
2022. júl. 18. 22:18
 19/32 anonim ***** válasza:
53%
100 km azzal simán bekerülhetsz, de ha nem hozol egy átlagot, kiraknak.
2022. júl. 19. 07:13
 20/32 anonim ***** válasza:
80%

Tehát nem is az érdekel, milyen körülmények között laknál, hanem, hogy mindez visszajut fatornyos faludba, és MIT SZÓL HOZZÁ A FALU SZÁJA. Mintha 150 évvel ezelőtt élnél. :-)))

Egyelőre ott tartunk, hogy azt se tudod, fölvesznek-e a kollégiumba vagy sem. Anyukádat csak akkor kell győzködnöd az albérlet helyességéről, ha nem vesznek fel. Egyébként meg elhiszem, hogy belefér anyukádnak, de egy albérlet olyan horror pénz, hogy akinek nem a legyek hordják össze, az azért ha talál olcsóbb megoldást, azt választja. Pláne most, amikor hipp-hopp hat és félszeresére emelkedett az áram, és kilencszeresére a gáz ára. És még előttünk van az üzemanyagok árának duplájára emelkedése (ha megszűnik az ársapka), és mindezek természetesen az összes élelmiszer, ruházati és iparcikk árának masszív emelkedését is jelenteni fogják.

2022. júl. 19. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!