Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a fiamat...

Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.

Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.

2022. júl. 16. 07:43
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

40:

De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki.

2022. júl. 16. 20:30
 42/50 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem kérdező te még mindig nem érted.

Persze, hogy az előző sokat köszönhet az anyjának (bár szerintem, ha valaki gyereket vállal, akkor az a minimum, hogy tisztességesen fel is neveli..ez nem valami amiért hálálkodni kellene) De attól még, ha rossz a közelében lenni, nyilván legalább a szabadidejében olyanok társaságát keresi, ahol jól és szeretve érzi magát (az előző válaszolónál az anyós, a fiad esetében az apósék)

2022. júl. 16. 20:47
 43/50 anonim ***** válasza:
92%

"De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki."

Na, ez a legszarabb érv. Anyai nagyanyám igazi bántalmazó szülő, soha nem lett volna szabad szülnie, de neki is vannak ám elvárásai, csak éppen mindkét lányát tönkretette, a szüleimet kihasználta, engem is ok nélkül elvesszőzött, aztán most csodálkozik, hogy miért nem keresem soha. Anyámból idegi roncsot csinált.

2022. júl. 16. 20:55
 44/50 anonim ***** válasza:
92%

Óriási tévedésben vagy, nem menni kell a menyecskéhez, hanem a fiad szerelmes és önként dalolva szívesen megy oda.

És ha te meg ilyen savanyú, számolódó rossz kedvű vagy akkor meg nem is csodálkozom.

2022. júl. 16. 22:34
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tedd össze a két kezed és légy nagyon hálás a fiad leendő apósának, mert végre akadt egy férfi minta a fiadnak, akit elfogad, tisztel, akitől egtanulhatja, hogyan viselkedik egy igazi FÉRFI. Nyilvánvalóan az apja nem ilyen és örülj, hogy a fiadnak nem minta a semmirekellő, lusta férjed. Igen, normális családban elvárható, hogy a gyerekek besegítsenek a ház körüli munkákban, de ahol azt látják, hogy az apjukat semmi nem érdekli, ne csodálkozzunk, hogy a fiú gyerek sem végzi örömmel ott a férfiasabb feladatokat. Az após jelöltje valószínűleg jó légkört teremt maga körül munka közben is, és nem mellesleg a fiad is el szeretné nyerni a bizalmát, hiszen a lányának udvarol. Nincs ennél jobb dolog, mint ami a fiaddal történhetett volna, így válik értékes férfivá. (Bárcsak az én fiam is találna végre egy olyan lányt, akiért ez a viselkedésminta elindulna nála, én ngyon hálás lennék érte a lánynak is és az apjának is.) A kerítésfestést meg igenis fogadd el segítségképpen, mert ezzel javul a jó viszony, a fiad is büszke lesz rá, hogy ő is megoldott egy problémát otthon, te pedig süss nekik egy nagy tepsi sütit és mutasd ki, mennyire köszönöd és hálás vagy a segítségért. Hidd el, ez a módszer csodákra képes.
2022. júl. 17. 06:14
 46/50 anonim ***** válasza:
94%

A kis naiv - ez kb. a felnőtt nőre használt, lenéző kislány megszóltással egyenértékű.

Megértem, hogy szívesebben segít apósjelöltnek, minthogy neked tenné.

2022. júl. 17. 06:59
 47/50 anonim ***** válasza:
92%

De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki. - mit is?

Hogy megszült, meg felnevelt?

Bocs, de ez a kötelessége, ha már megszült, mivel nem én kértem az életet, hanem ő döntött így.

ALAP, hogy gondoz, és ezért nekem nem kell hálásnak lennem.

2022. júl. 17. 07:01
 48/50 anonim ***** válasza:
91%

Igaza van. Én mondjuk 21 éves korom óta nem nyitom rá szülőkre az ajtót pontosan az ilyen passzív-agresszív viselkedés miatt.

Nem értik, mert ők szentek. Hápersze :D Ja, nem.

2022. júl. 17. 07:03
 49/50 anonim ***** válasza:
100%
Ha a férjed egy lusta disznó, te meg fizikailag nem bírod, az apósjelölt meg viszonozná a fiad segítségét, miért nem fogadod el? Ne legyél ennyire önérzetes. Vagy szégyelled, mi van otthon? Kifelé játsszátok a mintacsaládot, és kiderülne a valóság?
2022. júl. 17. 07:41
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fogadd el, hogy a fiad és az após jelölt lefestik a kerítést nálatok. (Beszélj újra a fiaddal erről). Aztán ha megvan az időpont, főzöl valami finom ebédet, ők pedig megcsinálják.
2022. júl. 17. 12:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!