Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?
23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.
Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.
40:
De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki.
Szerintem kérdező te még mindig nem érted.
Persze, hogy az előző sokat köszönhet az anyjának (bár szerintem, ha valaki gyereket vállal, akkor az a minimum, hogy tisztességesen fel is neveli..ez nem valami amiért hálálkodni kellene) De attól még, ha rossz a közelében lenni, nyilván legalább a szabadidejében olyanok társaságát keresi, ahol jól és szeretve érzi magát (az előző válaszolónál az anyós, a fiad esetében az apósék)
"De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki."
Na, ez a legszarabb érv. Anyai nagyanyám igazi bántalmazó szülő, soha nem lett volna szabad szülnie, de neki is vannak ám elvárásai, csak éppen mindkét lányát tönkretette, a szüleimet kihasználta, engem is ok nélkül elvesszőzött, aztán most csodálkozik, hogy miért nem keresem soha. Anyámból idegi roncsot csinált.
Óriási tévedésben vagy, nem menni kell a menyecskéhez, hanem a fiad szerelmes és önként dalolva szívesen megy oda.
És ha te meg ilyen savanyú, számolódó rossz kedvű vagy akkor meg nem is csodálkozom.
A kis naiv - ez kb. a felnőtt nőre használt, lenéző kislány megszóltással egyenértékű.
Megértem, hogy szívesebben segít apósjelöltnek, minthogy neked tenné.
De attól meg az anyàd ès nagyon sokat köszönhetsz neki. - mit is?
Hogy megszült, meg felnevelt?
Bocs, de ez a kötelessége, ha már megszült, mivel nem én kértem az életet, hanem ő döntött így.
ALAP, hogy gondoz, és ezért nekem nem kell hálásnak lennem.
Igaza van. Én mondjuk 21 éves korom óta nem nyitom rá szülőkre az ajtót pontosan az ilyen passzív-agresszív viselkedés miatt.
Nem értik, mert ők szentek. Hápersze :D Ja, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!