Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?
23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.
Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.
Jesszus. A fiad udvarol a lánynak, a lány családja meg a jelek szerint befogadta a fiadat, szimpatikus nekik, kvázi családtagként kezelik. Miért ne szedhetné a málnát vagy segíthetne mást? Így megy ez normáliséknál...
Te sosem sütöttél együtt sütit a fiad barátnőjével, vagy nem fejtettetek együtt borsót, akármi? (példák a saját életemből, amikor még csak udvarolt nekem a férjem)
De tovább megyek: a (most már) férjem szülei épp tanyát építettek, amikor együtt jártunk. Még apám is ment segíteni téglát hordani meg maltert keverni, meg mit tudom én. Mi ebben a rossz?
A fiad nem vendégnek járkál a lányhoz, nincs ebben semmi rossz. Te meg nyugodtan elfogadhatnád az após-jelölt segítségét a kerítésfestésben, ha már 3 éve vársz arra, hogy a fiad megcsinálja.
Úgy látom, hogy szúrja a szemed mikor a fiad másnak segít, de közben te is csak ugyanúgy dolgoztatnád. Szép dolog a segítség, de elvárni hogy nagy tételben helyetted csinálja amit te is bírnál, az már nem szép dolog.
Nincs neked kezed, hogy nem tudod lefesteni a saját kerítésed? Vagy talán te piaci áron kifizeted a munkáját? Szerintem nem, hanem csak főznél neki ebédet. Eltaláltam? Hát apósjelölt is élelmiszerben fizet, úgyhogy végül is mindegy, hol dolgozik.
Majd ha már nem lesz erre ideje, energiája meg kedve, hogy mindenki házimunkáját ő végezze, mert családja lesz, és saját portája, amit szintén csinálni kell, akkor majd megunja a dolgot, és megmondja apósnak, hogy oldja már meg valamennyire a saját életét. De neked is ezt fogja mondani. Jobb lenne ha gyakorolnál kicsit, és lefestenéd a kerítésedet, nem agysebészet. (Úgy mondom hogy nő vagyok, és nem riadok vissza a kerítésfestéstől.)
Lehet hogy kissé elfogult vagyok, mert nálunk a férjem a "családsegítő", és az rendben is van, mikor elmegy a szüleinek segíteni újrafesteni a fél házat, tapétaleszedéssel, gletteléssel. De az nincs rendben, hogy kizárólag ő csinálja az egészet, mert a szülei a saját házuk kiglancolásában annyira sem hajlandók részt venni, hogy megfogjanak egy hengert. Csak kitalálják, hogy jó lenne, aztán majd megcsinálja "a gyerek". Akinek erre megy el az éves szabadsága fele, és akit egyébként hazavár a kisgyereke és a felesége, akik szeretnének vele időt tölteni, csinálni valamit, nem csak annyit, hogy fürdetésre hazaér. Továbbá anyósomék a saját füvüket sem vágták le évek óta, mióta elköltöztünk. Azért is "a gyereknek" kell odamenni autóval, és levágni. Meg minden szöget beverni. Mintha arra rendezkedtek volna be, hogy minden munkát, amit nem szeretnek, majd egész életükben a fiuk csinál meg nekik. Nem öregek, munkabíró ötvenesek. Szóval tele a tököm. Sokszor a férjemnek is. Még nem mondta nekik nyíltan, hogy kicsit álljanak már a saját lábukra, de már szokta nekik húzni a száját. Azt hiszem észre is vették, mert kezdenek megcsinálni maguknak ezt-azt.
Hallgass rám, jobb ha mindenki a saját dolgát csinálja. Csak abban hívd segítségül a fiadat, amiben tényleg rászorulsz. Egyszer megunja ezt az apósától is. A sors fintora, hogy ha most túl sokat ugráltatjátok, még a végén pont akkorra unja meg, mire már valóban rászorulnátok a segítségre.
Szerintem anyósom is pont ezt gondolja az én férjemről. Mindig panaszkodik, hogy a férjem neki nem segít, bezzeg az én szüleimnek.
Pedig a titok csak annyi, hogy az én apám mellett jól érzi magát a férjem, otthon meg csak hülyének nézik és lebasszák.
Lehet nálatok is hasonló van. Egyszerűen szívesebben van ott, mint veled.
Szerintem ezen érdemes lenne dolgoznotok. A férjem is vágyna az anyja társaságára, ha az nem csak folyton panaszkodna, áskálódna, meg hülyének nézné. Ő örülne a legjobban, ha tudnának olyan minőségi időt együtt tölteni, mint amit az én szüleimmel tud.
Egyrészt semmibe nézed a gyereket!
Mi az hogy “kis naiv”?
🤨
Egyébként meg mi az hogy nem vagy rászorulva a segítségre?
Ha nem lennél akkor már le lenne festve a kerítés.
🤡
25:
Lassan 60 éves leszek és az egyik csípőm már volt műtve protézisre. A férjem meg szarik mindenre. Ki másra számíthatnék, ha nem a fiamra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!