Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?
23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.
Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.
"kis naiv"
Én azokról beszélek így akiket ostobának tartok és le is nézem emiatt. De azok nem a családtagok
"Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség."
Pedig gondolhattad volna azt is, hogy van benne annyi tisztesség, hogy szeretné viszonozni valami módon azt a segítséget, amit a fiadtól kap, ezért korrekt módon felajánlott viszonzást olyan segítséggel, ami meg pont jól jönne nektek.
Mondhattad volna azt is, hogy köszönöd szépen, és nyugodt szívvel elfogadhattad volna a felajánlott segítséget, hogy meglegyen az egyensúly, ahelyett, hogy "szánalomsegítségnek" minősíted, miközben magadban fortyogsz azon, hogy a fiadat "kihasználják".
És mi van, ha tényleg szívesen csinálja? Mi van akkor, ha tényleg van "ellentételezés"?
Tudod, ha befogadták a családba - ami jó dolog -, akkor ez így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!