Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a fiamat...

Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.

Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.

2022. júl. 16. 07:43
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
89%
Hát ha a 23(!) éves fiadról úgy beszélsz, hogy "amilyen kis naiv", én nem csodálkozom, hogy apósnak szívesebben segít, mint neked...
2022. júl. 16. 07:45
 2/50 anonim ***** válasza:
88%

"kis naiv"

Én azokról beszélek így akiket ostobának tartok és le is nézem emiatt. De azok nem a családtagok

2022. júl. 16. 07:59
 3/50 anonim válasza:
94%
Miért használná ki? Ad neki kaját, szerintem a faszi rendes vele.
2022. júl. 16. 08:05
 4/50 anonim ***** válasza:
95%
Te is ugyanúgy dolgoztatni akarod. A különbség az, hogy ott legalább adnak neki a munkáért sört
2022. júl. 16. 08:25
 5/50 anonim ***** válasza:
96%
Tehát az teljesen rendben van, hogy te dolgoztatnád, de hogy másnak segít, az nem oké...
2022. júl. 16. 08:31
 6/50 anonim ***** válasza:
99%

"Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség."

Pedig gondolhattad volna azt is, hogy van benne annyi tisztesség, hogy szeretné viszonozni valami módon azt a segítséget, amit a fiadtól kap, ezért korrekt módon felajánlott viszonzást olyan segítséggel, ami meg pont jól jönne nektek.

Mondhattad volna azt is, hogy köszönöd szépen, és nyugodt szívvel elfogadhattad volna a felajánlott segítséget, hogy meglegyen az egyensúly, ahelyett, hogy "szánalomsegítségnek" minősíted, miközben magadban fortyogsz azon, hogy a fiadat "kihasználják".

2022. júl. 16. 08:43
 7/50 anonim ***** válasza:
99%

És mi van, ha tényleg szívesen csinálja? Mi van akkor, ha tényleg van "ellentételezés"?

Tudod, ha befogadták a családba - ami jó dolog -, akkor ez így működik.

2022. júl. 16. 09:20
 8/50 anonim ***** válasza:
93%
Igazából te használod ki a saját fiadat, az apósjelölt a fiad segítségéért cserébe nektek is segít, de az úgy neked nem jó. Anyai nagymamám ilyen, tudod, mi van vele? Idősek otthonában van egyedül, én egyáltalán nem látogatom, a szüleim is ritkán. Ha el akarod távolítani magadtól a fiadat, a legjobb úton haladsz.
2022. júl. 16. 09:38
 9/50 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Amit emlegettél, az nem "szánalomsegítség", hanem "viszonzás" (vagy ígérgetés, ha nem tartják be), feltéve, ha ismerős neked ez a szó egyáltalán.
2022. júl. 16. 09:51
 10/50 anonim ***** válasza:
100%
Hát, úgy tűnik, hogy 1. az apósjelölt felnőttként kezeli a fiadat 2. az apósjelöltnek nem ciki segítséget kérni azzal, hogy ő "nincs rászorulva"
2022. júl. 16. 09:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!