Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a fiamat...

Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?

Figyelt kérdés

23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.

Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.

2022. júl. 16. 07:43
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Ad neki sört, és elviszi kajálni, szerintem ez azért korrekt.

Amúgy fiad nálatok lakik még?

2022. júl. 16. 09:59
 12/50 anonim ***** válasza:
96%
Szóval az a gondod, hogy így te már kevésbé használhatod ki?
2022. júl. 16. 10:01
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

"szanalomsegítség"

Na jól van

2022. júl. 16. 10:15
 14/50 anonim ***** válasza:
93%

Az én 23 éves páom is mindenben segít apámnak. Kiásták a szenyvízcsaornának a lyukat, festett kerítést, szerelt szekrényt, vitt régi óriás TV-t, tölt le neki filmeket stb.

Szerintem ha szép szóval kéred meg a fiadat és tényleg jóban vagytok akkor neked is ugyan úgy segítene. De lehet, hogy az apósjelöltjét jobban szereti, mint téged.

2022. júl. 16. 10:49
 15/50 Csenge020601 válasza:
79%
Falun ez természetes. Az apa nem is engedné olyan fiúval a lányát, aki nem segít a ház körül. Ez a normális.
2022. júl. 16. 10:50
 16/50 anonim válasza:
98%
Engedd el. Az ő élete. 23 évesen feltudja fogni a dolgokat. Lehet szereti csinálni. Ami pedig téged zavar mond el a fiadnak. Szerintem meg ez nagyon jó dolog, hogy a barátnője szülei nem vetik meg, nem nézik le a fiadat hanem még segítséget is kérnek tőle. Ne nézz mindenkire rossz szemmel!
2022. júl. 16. 10:52
 17/50 anonim ***** válasza:
71%

Én értem a problémádat, én is voltam naiv 20 éves szerelmes, aki örömmel tüsténkedett a másik családnál, és a gyerekem is szívesen ment a szerelme szüleihez segíteni amikor ő került ebbe a korba. Olyankor otthonra persze kevesebb vagy semmi sem jut az emberből és ez rosszulesett az én szüleimnek, majd később a férjemmel nekünk is.

Szerencsére azonban egyikünket sem használtak ki és idővel azért rájöttünk magunktól, hogy, legyen valamiféle egyensúly a két család felé.

Majd elmúlik ez a lázas segíteni akarás, ne tedd szóvá mert rosszulesik neki és csak eltávolodik tőled.

2022. júl. 16. 10:53
 18/50 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon irigy vagy az apatársra. 🤣🤦🏼‍♀️ Talán, ha szepen kérnéd a fiad, nem parancsolnál neki, akkor neked is segítene... Elöbb nézz szét otthon, miert nem szeret veletek lenni.
2022. júl. 16. 11:08
 19/50 anonim ***** válasza:
93%
Anyuka félti a kis aranysz@ró fiát nehogy elvegyék tőle.... Szegény fiad, szegény leendő megyed....
2022. júl. 16. 11:12
 20/50 anonim ***** válasza:
94%

Itt szó sincs kihasználásról, egyszerűen csak a kérdezőt zavarja, hogy a kicsi fiát elviszik a szoknyája mellől, ez baromi káros.

Két dolog történhet.

Ha a kérdező jól idomította a fiát, sose lesz a srác önálló, és egy nőnek sem fog kelleni.

Ha a fiúnak van esze, éli a saját életét. Az ilyen szülő meg jellemzően magára marad idős korára.

2022. júl. 16. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!