Mit csináljak, ha a fiamat kihasználják a barátnőjének a szülei?
23 éves a fiam, két éve van együtt a barátnőjével. Ami nagyon zavar engem, hogy a barátnője apja állandóan befogja őt valamibe és a fiam amilyen kis naiv még örömmel segít is neki. Lekenyerezni őt azzal, hogy vesz neki sört meg elviszi kajálni. Már második nyáron szedi neki a málnát. Én meg három éve könyörgöm neki, hogy fesse le a kerítést meg volna munka itthon is, de a drága apósa mindig fontosabb. Azzal jött a fiam, hogy az apósa cserébe segít megcsinálni az itthoni munkákat. Mondtam neki, hogy nem vagyunk mi erre rászorulva nem kell nekünk szánalomsegítség.
Ha mondom ezt a fiamnak, akkor meg én vagyok a rosszindulatú gonosz.
Ad neki sört, és elviszi kajálni, szerintem ez azért korrekt.
Amúgy fiad nálatok lakik még?
Az én 23 éves páom is mindenben segít apámnak. Kiásták a szenyvízcsaornának a lyukat, festett kerítést, szerelt szekrényt, vitt régi óriás TV-t, tölt le neki filmeket stb.
Szerintem ha szép szóval kéred meg a fiadat és tényleg jóban vagytok akkor neked is ugyan úgy segítene. De lehet, hogy az apósjelöltjét jobban szereti, mint téged.
Én értem a problémádat, én is voltam naiv 20 éves szerelmes, aki örömmel tüsténkedett a másik családnál, és a gyerekem is szívesen ment a szerelme szüleihez segíteni amikor ő került ebbe a korba. Olyankor otthonra persze kevesebb vagy semmi sem jut az emberből és ez rosszulesett az én szüleimnek, majd később a férjemmel nekünk is.
Szerencsére azonban egyikünket sem használtak ki és idővel azért rájöttünk magunktól, hogy, legyen valamiféle egyensúly a két család felé.
Majd elmúlik ez a lázas segíteni akarás, ne tedd szóvá mert rosszulesik neki és csak eltávolodik tőled.
Itt szó sincs kihasználásról, egyszerűen csak a kérdezőt zavarja, hogy a kicsi fiát elviszik a szoknyája mellől, ez baromi káros.
Két dolog történhet.
Ha a kérdező jól idomította a fiát, sose lesz a srác önálló, és egy nőnek sem fog kelleni.
Ha a fiúnak van esze, éli a saját életét. Az ilyen szülő meg jellemzően magára marad idős korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!