Lakás nélkügy gyerek? Más pár hogy csinálja?
Én és a párom átlagos fiatal pár vagyunk, átlag magyar fizetéssel.
Egyikünknek sincs lakása, együtt élünk albérletben. Öröklésre esély sincs, szülői támogatás nincs.
Hogy vállalhatnánk így gyereket?
Más fiatalok hogy csinálják?
Albérletbe egyikünk sem akar családot alapítani. Ráadásul, ha egyikünk elveszíti a munkáját, akkor borul az egész, költözhetünk haza szülőkhöz.
Nem akarunk 40 milliós lakáshitelt felvenni.
Kilátástalannak érzem az egészet.
#32 ezt a linket te sem gondolod komolyan.....
Nincs bevezetve a vezetékes víz, csak fúrt kút van! Nincs fürdőszoba, wc!
Ide gyereket nem engednek haza a kórházból!
Felújítás? Kivel? Soha nem látott melóshiány van, megyeszékhelyen kb. 2 éve keresünk kőműves brigádot egy 3 hetes melóra, és mind lepattint, még az árajánlatig sem jutunk el!
És a várostáblától van 8 percre, a belvárostól fél órányira (köze 20 km).
Ez nem lehet opció.
Kérdező!
Hasonló helyzetben én kizárólag a magas jövedelemben látom a megoldást, akár külföldi munka vállalásával. Sokan csinálták ezt, fogszorítva, családot, barátokat itthagyva pl. Angliában dolgoztak keményen pár évet, majd ha összegyűlt a lakásra való, csak akkor költöztek vissza.
#41:
"Nincs bevezetve a vezetékes víz, csak fúrt kút van! Nincs fürdőszoba, wc!"
Fúrt kútból lehet szivattyúval fedezni a ház vízfogyasztását.
70 ezer körül már kapni ehhez szivattyút.
"Ide gyereket nem engednek haza a kórházból!"
Nem igaz.
"Felújítás? Kivel? Soha nem látott melóshiány van, megyeszékhelyen kb. 2 éve keresünk kőműves brigádot egy 3 hetes melóra, és mind lepattint, még az árajánlatig sem jutunk el! "
Magaddal. Szépen megfogsz egy vödröt és megcsinálod.
Akinek nincs pénze munkásra, az megcsinálja magának.
Nagyszüleim az egész házukat maguk építették. Nem fog letörni a kezed 3 heti betonozástól.
Aki nem akar felújítani, és mégis szebb fürdőszobát akar, az meg váltson szakmát és keresseb többet.
Pár hete vízvezetékszerelő kérdezte meg, hogy nem akarok-e elmenni a betanított segédmunkásának. Ennyire nem talál embert. Havi 400 ezer forintért.
Aki ilyen viszonyok mellett nem keres sokat, az nem akar sokat keresni.
"én nem tudom mit van úgy mindenki rágyógyulva erre a sajátlakás-témára, az albérletben mérgező a levegő és meghal a gyerek?"
Azért, mert M.o.-n bizonytalanok az albérletek bérbeadó és bérlői oldalról egyaránt.
Vidéken vettünk valami alig lakható egy szobásat olcsón, személyi kölcsönből. Fűthető volt, oda született a baba is. Idővel tovább lehet lépni.
Kockázat mindig van, ne ragadj benne túlzottan, be kell vállalni néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!