Lakás nélkügy gyerek? Más pár hogy csinálja?
Én és a párom átlagos fiatal pár vagyunk, átlag magyar fizetéssel.
Egyikünknek sincs lakása, együtt élünk albérletben. Öröklésre esély sincs, szülői támogatás nincs.
Hogy vállalhatnánk így gyereket?
Más fiatalok hogy csinálják?
Albérletbe egyikünk sem akar családot alapítani. Ráadásul, ha egyikünk elveszíti a munkáját, akkor borul az egész, költözhetünk haza szülőkhöz.
Nem akarunk 40 milliós lakáshitelt felvenni.
Kilátástalannak érzem az egészet.
Nekem van lakásom. Sokakkal ellentétben én jól időzítettem.
Ugyan van lakás hitelem, de nekem havi 47 ezerrel megy. Amikor én vettem még 6 millióért ment 6 éve. Sokak itt hasaltak el. Higgyétek el nekem sem volt nagy havi fizetésem. 200 körül volt akkor a nettóm. Ebből egy 93as swiftet tartottam fent, illetve otthon laktam és gyűjtöttem. Szórakozás 0. Így egy év alatt összejött az önerő.
"K*rva sokan vállalnak albiba gyereket."
Ha a pár egyik tagja elveszíti a munkáját, akkor mit csinálnak?
Gyerek mellett nincs 3-4-5 vagy ki tudja hány havi tartalék az albérletre.
Visszaköltöznek a gyerekkel a szüleikhez? Nincs is annyi szoba!
Elképzelni sem tudom.
Ez valami provokatív trollkérdés?
Kapsz az államtól csokot, babavárót, kedvezményes hitelt a pulyára megbegy rakás adókedvezményt
14-es sztem ebbe nincs beleszólásod, a gyerekvállalás az mindig egy teher, és mindig lesz valamilyen globális f**pás amivel a kossuth rádió ijesztgethet, egy prüntyővel több vagy kevesebb nem fog ezeken a dolgokon segíteni amúgy se
basszatok nyugodtan, azért vagyunk ilyen helyzetben, mert a mostani fiatal generációban kevesebben vagyunk mint a 60éves boomerek, így ők magukat biztosítgatják h legyen nyugdíjjuk meg minden, amíg mi szenvedünk ebben a full igazságtalan adórendszerben/lakhatási kilátástalanságban
Most mi is albiba vagyunk gyerekkel.
Van hazunk egyebkent, csak Ukrajnaba, ergo ott kellett hagyni es 0-rol kezdeni az egeszet... Nem biztositek semmi:(
Mi 27 évesen, a babaváró hitel segítségével és 7mFt önrésszel tudtunk venni egy 60nm panelt 2 éve szegeden.
Céges hitelböl felújítottuk.
21,5 be állt meg butorozva mindennel.
Most kb 30 at ér, ami számomra is irreális de ez az ár.
Kockázat volt, de már 6 hónapos múlt a picink.
47.000 ezres törlesztővel saját lakásban vagyunk.
Olcsobb mint az albi.
Csak sajmos ezt ma már így nem lehet.
Mikor 25 alatt nincs lakás Szegeden pl.
Nekünk gyerek mellett is van 6 havi tartalék. Akkor vállalatunk gyereket mikor már úgy éreztük, hogy anyagilag belefér. Addig pedig tanultunk és dolgoztunk keményen.
Szerintem 3 havi tartalék nélkül senki ne vállaljon gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!