Aki szeretne annak pontosan azok a lehetőségei, amiket te is mondtál és amitek van. Babaváró plusz lakáshitel, csok, albiba gyerekvállalás, vagy hazaköltözni szülőhöz, ennyi. Senki nem fog sajnos a nyakadba akasztani 40 misit. Az enyémbe se akasztott senki. Csak nekem nem is voltak ekkora elvárásaim, hogy bumm, ide a 40 milliós lakást.
2022. júl. 13. 20:22
32/48 anonim válasza:
"Öhm... Mégis hol? 25 millió alatt Szegeden alig van 2 szobás lakás. 5 millióért nagyjából garázst lehet itt venni."
Szegedtől 8 percre, 5 millió forintért, saját családi ház:
Ezt 2 perc alatt találtam. Biztos vannak jobbak is, de ennyit ért meg, hogy bizonyítsam, hogy van ilyen.
2022. júl. 13. 20:43
33/48 anonim válasza:
Van rá mód, de a hitel nem elkerülhető. Mi egy szobás albérletben kezdtünk, két átlagon felüli keresettel gyűjtöttünk önerőt, vettünk egy bontandó házat telekkel éppen az agglomeráción kívül. A hitelhez az volt az alap, plusz további önerő és felhúztunk egy egyszerű, de jól szigetelt parasztházat a telekre. Kb 26M lett a teljes kiadás, mára kb 60M-ért vennék meg. De ugyanilyen falazatú házat nagy telekkel esélyünk sem lenne találni. Az első gyerek az albérletbe született, a második a felépült házba. A benti munkálatok 60%-át saját kezűleg vagy családon belül megoldottuk, minden hivatalos, de legalább munkadíjmentes. Ehhez sok szerencse kell, de lehetséges.
2022. júl. 13. 20:48
34/48 anonim válasza:
Falvakban rengeteg van jó áron, csak sokan ugye ezekre nem gondolnak.
2022. júl. 13. 20:57
35/48 anonim válasza:
Utolsó, ez részben igaz. Azokban a kisvárosokban/falvakban, ahonnan jó a közlekedés olcsóbb mint a város, de nem nagyon olcsó. Ahol 10 millió alatt van, annak mindig van oka. Vagy rossz az etnikai arány, ebben az esetben elkerülendő. Lehet rosszabb állapotú a ház, ilyet is lehet venni és apránként helyrehozni, persze reálisan mérlegelve, hogy megéri-e és mit tudunk mi beletenni. Sokszor a közlekedés nagyon rossz, ebben az esetben általában fent kell tartani 2 autót, hogy az ember megoldja az életét, mert a napi 4-6 busz kissé kevés a rendszeres munkába járáshoz és ritka, hogy mindenki egyszerre végez. Mérlegelni kell mi éri meg és mit tud bevállalni valaki. Esetleg lehet várni, hogy lejjebb mennek az árak, de ez egyenlőre nem reális.
2022. júl. 13. 21:37
36/48 anonim válasza:
Aki gyereket akar, az általában magára gondol, nem a gyerekre. Mindegy, hova pottyan.
2022. júl. 13. 23:09
37/48 anonim válasza:
én nem tudom mit van úgy mindenki rágyógyulva erre a sajátlakás-témára, az albérletben mérgező a levegő és meghal a gyerek?
2022. júl. 14. 00:47
38/48 anonim válasza:
Nem tudom írták e előttem nem olvastam végig a kommentet
De miért nem mentek ki külföldre 3 évre, munkásszállással összegyűjtotok 5-5m Ft azzal már el lehet kezdeni
2022. júl. 14. 05:35
39/48 anonim válasza:
Jön a háború el fogja érni Magyarországot is
Minek saját lakás pillanatok alatt elveszik életetek munkája
2022. júl. 14. 05:37
40/48 anonim válasza:
38.-ra.
Szerinted mindenkinek van nyelvi, szakmai tudása + 2-3M induló tőkéje erre?
Meg hová? A pénz Ukrajnában LESZ, amikor elkezdődik a felújítás!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!