Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szereti valaki az...

Miért szereti valaki az anyukáját? Mit érez vele kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Az én anyám egy szörnyeteg. Rettegtem és rettegek is tőle, rengeteget vert még 16-7 éves koromban is, utána leléptem otthonról, utána még több balhét csinált, bántott, sértegetett, megalázott, még a külsőm is csúnyán kritizálta. Azóta sem vagyunk nagyon jóban. De a lényeg, hogy nekem is van egy kislányom és szeretném, ha majd mindig szeretne. De mások mit szeretnek az anyjukban? Azért kérdem, hogy én is jó anyuka legyek.

2022. júl. 11. 19:52
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy én el sem tudom képzelni, hogy létezik jó anyuka. Például ha valaki az anyjáról beszél, egyből úgy gondolok rá, hogy biztos egy szörnyű asszony és hogy az illető is biztos kicsit görcsös gyomorral gondol rá, vagy találkozik vele.

Vagy ha például olyan filmet látok, amiben valaki 10-25 év közötti személy valami "rosszat csinál" akkor egyből arra gondolok, hogy Jézusom ha ezt én csinálnám, anyám a porig alázna, megütne, megfenyegetne, megfélemlítene stb. Pedig már 26 éves vagyok bakker. Gondoltam szakemberhez fordulni, de lehet, hogy ez felesleges probléma.

2022. júl. 11. 22:45
 12/31 anonim ***** válasza:
88%
Nem, téged nem szeret az anyád. Van olyan. Vagy mentális beteg és eleve képtelen bárkit is szeretni, vagy akkor fogantál, amikor neki nem volt alkalmas, vagy egyáltalán nem akart gyereket vagy nem attól az embertől. De te jó anyuka vagy, mert te szereted. Természetesen nem fölösleges probléma, egy pszichológushoz, méghozzá a te esetedben egy anyukád korú kedves nőhöz érdemes elmenni.
2022. júl. 11. 22:52
 13/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ez is hasznos volt csak már megint félrenyomtam... 🤦🏼‍♀️
2022. júl. 11. 23:00
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
Én azt szeretem anyában, hogy bármiről tudunk beszélgetni. Pl mesélek neki egy sorozatról, utána olvas és sokszor meg is nézi és aztán együtt át beszéljük, kinek mi tetszett. Meg hogy bármi van lehet rá számítani, bármit el lehet neki mondani. Meg szeretem mikor együtt nevetünk valamin. Szóval sokszor az apróbbnak tűnő dolgok kötik össze az embert. Nem érzem azt hogy azért szeretem mert kell, hanem csak van ez az érzés. Persze számtalan vitánk volt már az életben, voltak dolgok, amik így felnőtt fejjel is rosszul esnek, ha eszembe jut és nyilván neki is vannak hibái, mint ahogy nekem is és mindenki másnak is.
2022. júl. 11. 23:29
 15/31 A kérdező kommentje:
Ámulok, hogy van ilyen, hogy őszinte érdeklődést mutat azok a dolgok felé, ami téged is érdekel.
2022. júl. 12. 00:29
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy minden sikerem arra a stabil alapra tudtam építeni, amit ő adott nekem a nevelése során. Nemcsak érzelmileg, hanem megküzdésileg, mentalitásilag, értékrendileg. Engem anyám többé tett, mint aki más mellett valaha tudtam volna lenni és ezért cserébe semmit sem vár, csak azóta is szeretni akar.

Hegyeket mozgatnék meg érte.

Ne félj, apámmal kapcsolatban nem érzem ezt, nem szolgált rá, hogy egyáltalán apának nevezzem.

2022. júl. 12. 05:41
 17/31 anonim ***** válasza:
90%
Mindig mellettem áll és számíthatok rá. A személyiségünk és az érdeklődésünk (pl.: könyvek terén) is hasonló, szóval bármiről tudunk beszélgetni. Borzalmas, hogy léteznek olyan anyák mint a tiéd, kérdező! Sose értettem miért jó bizonyos szülőknek, hogy így bánnak a gyermekükkel, aztán csodálkoznak, hogy öregkorukra rájuk se néz. Persze a másik véglet se jobb, amikor annyira túlféltő a szülő, hogy nem engedi felnőni a gyermekét, botrányt csap, ha 20-on évesen el akar költözni stb.
2022. júl. 12. 06:22
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Aki üt-ver téged, az nem szeret, hanem bántalmaz. Akkor is, ha közben azt mondja, hogy szeret. Hazudik. Van ilyen.

A jó anya feltétel nélkül szeret, támogat, melletted áll. A legjobbat akarja neked úgy, hogy közben nem mászik rád, nem fojt meg a szeretetével.Hagyja, hogy megismerd a világot, el tud engedni, ha kell.

2022. júl. 12. 08:32
 19/31 anonim ***** válasza:
25%
Neked sem kellett volna gyereket vállalni ha nem tudod hogy viselkedik egy anya akit szeretni tud a gyereke
2022. júl. 12. 10:33
 20/31 anonim ***** válasza:
75%

- legyél gondoskodó, kisgyereknél pl. készíts neki fincsi kaját a suliba, nekem anyum mindig csak bedobott valami croissant-t, egész nap éhes voltam az órákon, olyan jól esett volna, ha kiadós és változatos kajákat csomagolt volna

- hallgasd meg, próbálj neki tanácsot adni, ha arra van szüksége

- ne bántsd, se szavakkal se testileg, persze egy “atyai pofontól” semmi baja nem lesz, néha ráfér a szemtelenebb gyerekekre

- gyakran dicsérd meg, kis sikerekért is, ez fontos, mert növeli az önbizalmát

- legyél megbízható, ne ígérgess neki olyan dolgokat, amiket nem tartasz be

- gyakran mondd neki, hogy szereted, öleld meg, adj neki puszit

Szerintem egy ilyen anyának bárki örülne, ha ezeket igyekszel betartani, csak jó anya lehetsz.

2022. júl. 12. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!