Ha a nagyira jobban nevet a gyerek, az azt jelenti, hogy jobban szereti, mint a saját anyukáját?
Nem, néhány anyukára viszont jellemző a túlzott aggodalmaskodás. Ne aggódj, a gyereked pontosan tudja, hogy te vagy az anyja, és semmiképp se szereti jobban a nagymamát. Talán ő viccesebben gügyög neki, vagy ki tudja...
Később is lesz ilyen, hogy valakire a gyerek rákattan, és ő a sláger, aztán elmúlik, és más lesz az. Sőt, több gyerek mondja is, hogy xy-t jobban szereti, de még ezt sem kell komolyan venni, nagy manipulátorok.
Evvel csak azt akartam mondani, hogy ne aggódj ilyesmin, felesleges.
Szerintem már feltetted egyszer ezt a kérdést. Közel lakott a nagymama ott is és minden nap találkoztak vele, a végén már azon gondolkozott, mindegy, le se írom, mert lehet nem Te vagy..
Nem szereti jobban a Nagymamát. A Nagymama újdonság, öröm, felbukkan egyszer csak, mint egy szeretett játék, amivel játszhat, aminek örül, ezért nevet rá. Anya mindig ott van, meg egyébként is Ő az Anya, a többiek pedig az érdekes külvilág. Nem azt írtam, hogy az anyuka nem érdekes, mielőtt.. De nem szereti jobban, a szeretetet egyébként sem nevetésben mérjük.
Szerintem kisgyerekeknél teljesen átlagos, hogy a nagyszülőkhöz máshogy viszonyulnak. Az okot a 10-es szépen megfogalmazta. Ti diktáljátok és tartatjátok be a szabályokat, a nagyszülők pedig bár sokkal engedékenyebbek, mégis ők is betartják a szabályaitokat, így a gyerekkel együttérezvén néha szimpatikusabbak a nagyszülők, hiszen együtt "szenvednek" korai alvás, játék idő végeztével velük.
De ettől nem szeretik őket jobban, csak máshogy.
Viszont egy szülő inkább örülni szokott annak, hogyha a gyerek és nagyszülők jól kijönnek, nem panaszkodnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!