Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek megkérdezni a szüleimet,...

Félek megkérdezni a szüleimet, hogy vehetek-e mégegy fényképezőgépet. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, tavaly hobbiként vásároltam egy fényképezőgépet de most szeretnék venni mégegyet, ami teljesen más kategória (nagy zoom). Félek, hogy mi lesz a reakciójuk, hogy megengedik-e. Saját pénzből vettem és venném is (nem tőlük kaptam, hanem ösztöndíjból gyűjtöttem össze). Szerintetek mit csináljak?

2022. júl. 11. 09:35
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
62%

30#

A szulo minek ad akkor zsebpenzt a gyereknek , azert , hogy elvegye?! A gyerek mint malacpersely ? Akkor jo .

2022. júl. 11. 20:04
 32/42 anonim ***** válasza:
75%

Mert másképp nem tud eljutni az iskolába. Ellenkező esetben már eleve gyalogolna.

A csak kenyér+víz nem egészséges táplálék.

Nem, a szülők nem a létszükségletet kötelesek előteremteni, hanem a gyerek egészséges testi és lelki fejlődéséhez szükséges feltételeket.

Egyébként pedig a gyerek nem kezdett pénzszórásba. Akkor tette volna, ha minden hónapban azonnal elkölti az ösztöndíját, ahogy megkapja. Az lenne a helyes nevelési elv, hogyha kitartóan, hónapról-hónapra gyűjtöget a gyerek, akkor annak a végén megvan a gyümölcse.

2022. júl. 11. 20:20
 33/42 anonim ***** válasza:
25%

#31, nem mindenhol divat a zsebpénz adása, pláne nem olyan helyeken, ahol a család hónapról-hónapra él. Ha zsebpénzt is kapott, akkor szerinted hány évig kell ahhoz zsebpénzből spórolni, hogy fél milla összejöjjön? Egyébként meg a kérdező azt írta, hogy ösztöndíjból van ennyije, szóval a zsebpénznek ehhez semmi köze.

"Mert másképp nem tud eljutni az iskolába."

Aztán ugyan te azt honnan tudod, hogy a kérdező nem 15 perc sétára lakik a sulitól? ...

"A csak kenyér+víz nem egészséges táplálék."

Szerinted... Egyébként meg mi alapján lehet megítélni, hogy mi az egészséges táplálék? Mert nem hinném, hogy törvénybe lenne foglalva. Így ha lenne egy esetleges per, amit a szülők ellen indítanának, akkor azt szakértő tudná csak megállapítani.

"Nem, a szülők nem a létszükségletet kötelesek előteremteni, hanem a gyerek egészséges testi és lelki fejlődéséhez szükséges feltételeket."

Na, ez ugyanaz, mint amit az előbb írtam. Szakértő állapítja meg.

Vagy szerinted a gyereket büntetni sem szabad, mert az nem "egészséges"?

"Egyébként pedig a gyerek nem kezdett pénzszórásba. Akkor tette volna, ha minden hónapban azonnal elkölti az ösztöndíját, ahogy megkapja."

Ja, hogyha apránként költi el egy összegben a pénzt, akkor szar ember, ha az egészet egy összegben, akkor az a példás nevelés mementója? Ezt nem pénzszórásnak hívják, hanem tékozlásnak. Még ha esetleg valami értelmeset venne, akkor azt mondanám, hogy nincs azzal gond, de hobbira ennyi pénzt ennyi idősen költeni? Mi a garancia arra, hogy nem un rá pár éven belül?

"Az lenne a helyes nevelési elv, hogyha kitartóan, hónapról-hónapra gyűjtöget a gyerek, akkor annak a végén megvan a gyümölcse."

Igen, ha nem baromságra költi, és figyelembe veszi a család körülményeit is. Mert a család úgy működik, hogy tekintettel vagyunk egymásra.

2022. júl. 11. 21:42
 34/42 A kérdező kommentje:
Suli mellett ez még "csak" hobbi, de utána szeretnék jobban ráfókuszálni, és másod vagy akár főállásként használni. És ha el is "tékozlom" (ahogy egyesek fogalmaztak) a sok pénzt egy "kacatra" (ami nekem minden pénzt megér), akkor sem bánom, mert egyszer élünk, lehet holnap rákkal diagnosztizálnak, vagy akármivel, meghalok, aztán bánom, hogy nem csináltam azt amit szeretek.
2022. júl. 11. 22:25
 35/42 A kérdező kommentje:
9.-ben és 10.-ben abszolút semmit nem költöttem a bankkártyámról (arra kapjuk az ösztöndíjat), pár osztálytársam pedig cigire, alkoholra költi, hónap végére pedig már zérón áll az egyenlege. Most őszintén, melyik jobb: gyűjtöm 2 évig és elköltöm valami hasznosra, vagy minden hónapban elfüstölöm... így legalább arra költöm, amit szeretek csinálni, és ez a fontos, nem az, hogy milliók legyenek a bankszámlámon, aztán éljem le az életemet unalmasan, és a végén megbánjam.
2022. júl. 11. 22:29
 36/42 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék, hogy akkor is így ki lennének-e akadva egyesek ha a kérdésben fényképezőgép helyett egy csúcstelefont írtam volna... attól még, hogy neked egy fényképezőgép "kacat", attól másnak lehet a hobbija. Amúgy meg használtan venném, nem a horribilis új árán
2022. júl. 11. 22:34
 37/42 A kérdező kommentje:
Benne vagyok pár spotteres csoportban is, áthaladókat kb. mindenki P1000-el fotóz, reptérre is szoktam járni, de ahhoz be kell menjek a közeli városba, és a reptér sem olyan forgalmas, hogy megérje
2022. júl. 11. 22:38
 38/42 A kérdező kommentje:
Csalódtam pár emberben, úgy érzem, hogy lenézik a hobbimat, csak azért, mert őket nem érdekli. Fel kéne már fogni, hogy nem vagyunk egyformák, ja meg hogy csak egy életünk van.
2022. júl. 11. 22:47
 39/42 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező, félreérted; nem azon megy a diskurzis, hogy TE mire költöd a pénzed, hanem egyesek felvetették, hogy a gyerekek bármilyen körülmények között alanyi jogon arra költik a pénzüket, amire akarják, a szülőknek semmi közük hozzá. Erre írtam azt (ami a sárga földig le lett pontozva...), hogy ha a család hónapról-hónapra él, akkor igenis lényeges szempont, hogy kb. 3 havi keresetet mire akar a gyerek elkölteni. Ha nálatok nincs anyagi probléma a családban, akkor nincs kivetnivalóm, költsd arra, ami tetszik.
2022. júl. 11. 23:30
 40/42 anonim ***** válasza:
75%
Minek etetitek a trollt? Nem a kérdezőre gondolok természetesen.
2022. júl. 12. 05:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!