Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Félek megkérdezni a szüleimet,...

Félek megkérdezni a szüleimet, hogy vehetek-e mégegy fényképezőgépet. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, tavaly hobbiként vásároltam egy fényképezőgépet de most szeretnék venni mégegyet, ami teljesen más kategória (nagy zoom). Félek, hogy mi lesz a reakciójuk, hogy megengedik-e. Saját pénzből vettem és venném is (nem tőlük kaptam, hanem ösztöndíjból gyűjtöttem össze). Szerintetek mit csináljak?

2022. júl. 11. 09:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
68%
Ha sajat pénzed akkor nem nagyon kell külön engedély am se.
2022. júl. 11. 13:50
 12/42 anonim ***** válasza:
94%

Közel fél millió forintos gép. Egy vásárlói véleményt ide szeretnék másolni.

-Képzaj (A gond ott kezdődik, hogy nagyon kicsi szenzor, emellett óriási zoom, és túl nagy megapixel. Szép a kép, megnézve egy nagy tv-n, csak ne nézd meg 100%-ban kinagyítva. Minden részében zajos, életlen, mosott, a kép széleiről már ne is tegyük említést, sarkokban erős torzítások)

-ha csökkenteni akarom a képzajt, akkor szépen elmos minden részletet, ellenkező esetben részletgazdagabb lesz a kép, viszont "szép" zajos. ISO100-nál azt mondom nem is rossz, MÁR ISO400-nál....... tragédia!

-Ja, lehet, hogy RAW-ban kellett volna? Az is szánalmas sajnos,

-túlzásba vitt zoom, és rettenetesen romlik a képminőség, már nem csak a zoom végén, ezért kérdezem, hogy MINEK? Digitzoom pedig doublenull

-gyenge akkumulátor,

-video módban, talán még az elődje is jobb volt,

-gyenge autofókusz,

-érintőképernyő?

-Plasztik érzetű, és extrém nehéz, nem érzem olyan robusztusnak, mint egy Nikpon DSLR-t,

-drága..... , ismétlem DRÁGA, nem ér ennyit,

Én átgondolnám ezeket.

2022. júl. 11. 14:23
 13/42 anonim ***** válasza:
5%

18 éves kor felé már és a mai gazdaságot látva legyen inkább annyi eszed, hogy lakásra-házra gyűjtesz...

Amúgy, a kinézett gép fos röviden-tömören.

A repülőtéren is tudsz gépet fotózni...

Én ki is tagadnálak, ha ennyi eszed nem lenne és vennél egy kacatot...

2022. júl. 11. 15:51
 14/42 anonim ***** válasza:
9%

Akik azzal jönnek, hogy a gyerek rendelkezhet a saját pénze felett, azok vagy full gazdagok, vagy nem nevelnek gyereket...

Azért mai viszonylatban egy GYEREK fél millát ne akarjon már elkölteni (akármennyire is spórolta rá a pénzt) hobbira, ha a szülők azért gürcölnek hónapról-hónapra, hogy legyen mit az asztalra tenni. Fél milláért már egy kocsit is lehetne venni, annak azért kicsit több haszna van.

Sajnos van, hogy a szülők ténylegesen azért hajtanak, hogy alapvető dolgok meglegyenek, sok esetben csodaszámba megy, ha az ember egy kicsit drágább ruhát vesz magának, akkor eléggé nagy pofátlanság ennyi pénzt kiadni a „semmire”.

Persze ha a kérdező családjában jobb az anyagi helyzet, akkor ennek a pénznek az elköltése nem okoz hátrányt, akkor vegyen rajta, amit jónak lát.

2022. júl. 11. 15:58
 15/42 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Na valaki végigszántotta a válaszokat. Lelke rajta.

Spotterhez szerintem a kiszemelt géped nem alkalmas, de másra sem venném meg.

2022. júl. 11. 16:05
 16/42 anonim ***** válasza:
5%

Jól értem, hogy azok, akik lepontozták a 14-es válaszomat, azok szerint rendben van, hogy a gyerekek százezreket költenek fasságokra?

Már értem, miért tart itt az ország...

2022. júl. 11. 16:08
 17/42 anonim ***** válasza:
12%

16

A józan ész nem népszerű, üdv a 13-ból:D

2022. júl. 11. 16:11
 18/42 anonim ***** válasza:
13%
#18, a 14-es válaszban kifejtettem, ha nem tűnt volna fel...
2022. júl. 11. 16:22
 19/42 anonim ***** válasza:
86%

16

Már van egy jó gépe, írta...lehet neked meg új szemüveg kellene vagy pirula:D

2022. júl. 11. 16:23
 20/42 anonim ***** válasza:
7%

#19, és az miben változtat bármin is, hogy már van egy jó gépe?

Vagy szerinted ha már egyszer százezreket elköltött egy hobbira, akkor költsön még többet?

Itt a pirulára inkább neked lenne szükséged...

2022. júl. 11. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!