Félek megkérdezni a szüleimet, hogy vehetek-e mégegy fényképezőgépet. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok, tavaly hobbiként vásároltam egy fényképezőgépet de most szeretnék venni mégegyet, ami teljesen más kategória (nagy zoom). Félek, hogy mi lesz a reakciójuk, hogy megengedik-e. Saját pénzből vettem és venném is (nem tőlük kaptam, hanem ösztöndíjból gyűjtöttem össze). Szerintetek mit csináljak?2022. júl. 11. 09:35
1/42 anonim válasza:
De hát miért kéne megkérdezni is? Elmész, megveszed, megmutatod (meg sem mutatod..), a te pénzed.
Vagy bántottak már olyasmi miatt, ha nem kértél valamire engedélyt?
2/42 anonim válasza:
Ha saját pénzből veszed, akkor miféle marhaság, hogy megengedik-e?
Egyre több az ilyen kérdés, én nem értem: manapság Magyarországon a szülők középkori módszerekkel nevelnek gyereket? Én kb. 30 éve voltam annyi idős, mint te most, de nekem is természetes lett volna, hogy a saját pénzemből azt veszek, amit akarok.
3/42 anonim válasza:
Ha megvan rá a penzed, elmész es negveszed. Nem kell bejelenteni.
4/42 anonim válasza:
Te pénzed, mi közük hozzá, mire költöd? Imádom az ilyen szülöket, akik már tinikorban beleteszik az ideget a gyerekbe, hogy a SAJÁT pénzét mire költheti. Ezzel csak azt sugallják, hogy 18 éves kora után nem kívánják támogatni vagy csak minimális mértékben, ergo már most kezdhet gyűjtögetni, hogy ne haljon éhen -_-
5/42 anonim válasza:
Menj el és vedd meg, nehogy már sakkban tartsanak.
6/42 anonim válasza:
Nem normális, hogy rettegsz a szüleidtől! A szülőknek nem az a funkciójuk, hogy legyen kitől rettegni, hanem hogy legyen aki szeretettel és biztonsággal támogatja a gyereket.
7/42 anonim válasza:
Mégegy fényképezőgép minek? Miért nem objektív? Vagy ha nem cserélhető objektíves a gép akkor ezt add el és vegyél 2 obit. Akár használtan.
8/42 anonim válasza:
14 éves kortól mindenki maga rendelkezik a saját jogon megszerzett jövedelmével. Az ösztöndíj is az.
9/42 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem őket, simán megengedték. Igazából velem van a baj, hogy attól félek, hogy az ára miatt nem engedik. Sajnos a gépet közben eladták. 7-edik: DSLR-em van, de vettem volna egy Nikon P1000-et áthaladó repülőgépek fotózására (3000mm, 125x zoom), ekkora obiektív tudtommal nincs, csak távcső, ami sokkal drágább.
2022. júl. 11. 12:39
10/42 anonim válasza:
Ne kérj engedélyt a zsebpénzed felhasználásához, az a tied, nekik semmi közük hozzá! Egy éven belül szavazóképes állampolgár leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!