Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám nem akarja odaadni a...

Az anyám nem akarja odaadni a címerezésre kapott pénzemet. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, életemben először kezdtem dolgozni, szerződéskötéskor anyukám számláját adtam meg mert nem volt sajátom. A

Júniusban 1 napot dolgoztam (hó legvégén) ez 10 ezer forint kb, júliusban jelenleg 50 ezernél tartok. 2 napja utalták mindenkinek a 10 ezret, onnnan tudom mert a fizunap vasárnapra esett volna, ezért 2 nappal hamarabb utalták és mutogatták egymásnak az SMS-eket a telefonon. Anyukám viszont pénteken és tegnap azt mondta hogy "még" nem érkezett meg, ma viszont azt mondta hogy megérkezett de hogy ő ezt már elköltötte rám ezért nem adja oda.

Mit tudok tenni? 16 évesen köthetek magamnak saját számlát szülői beleegyezés nélkül? (Valószínűleg az ehónapban keresett pénzem is ilyen sorsra jutna)

2022. júl. 10. 14:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
90%
30: igen, ez alap
2022. júl. 10. 19:10
 32/36 anonim ***** válasza:
7%
2022-ben hol kell még kézzel címerezni amugy?
2022. júl. 10. 21:51
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
A fejlett Ausztriában, kedves utolsó.
2022. júl. 10. 23:36
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
Fu, átérzem. Én anno úgy kezdtem diákmunkázni, hogy anyum külön megbeszélte velem, hogy a pénzt rakjam félre amennyire tudom, ha meg kell valamit venni, azt továbbra is ő veszi. Kp-ban tartottam egy perselyben a pénzt, nem volt okom félteni így simán csak a szekrényen tartottam. Egyszer vett nekem egy egész "téli szettet" (kabát, sapka, kesztyű, sál, csizma...), egész drágán, aztán közölte hogy ja majd ne lepődjek meg kivett egy kis összeget a perselyemből. Aha, a felét. Azzal nincs gond, hogy szegény egy család (bár erős véleményen van róla, hogy akkor minek kell gyerek), viszont a 21. században legyen már annyi intelligenciája az embernek, hogy rendesen megbeszélje a dolgokat, főleg családtaggal. Szerintem téged anyukád szándékosan kijátszott. Tudta, hogy csak akkor kaphatod kézhez a pénzt, ha ő adja oda, így könnyen lenyúlja. Ez szimpla alja pofátlanság, pláne hogy azzal a szöveggel jön, hogy ő mennyit költött rád. Ő vállalt, ez a dolga ameddig nem vagy felnőtt.
2022. júl. 10. 23:45
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tovább dolgozol ingyen, vagy felmondtál?
2022. júl. 11. 16:17
 36/36 anonim ***** válasza:
9%

Ez az élet kérdező.

Most anyád, később az állam, meg a nejed veszik el a lóvéd. Meg majd amikor a melóhelyed nem fizet ki.

Majd rájössz.

2022. júl. 11. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!