Címerezésről mesélnétek nekem?
Reggel korán a harmattól vizes a kukorica, pár méter után vizes leszel. 10 óra után, főleg dél fele megszáradsz mert nagyon meleg van, naptej, szalmakalap nem árt. A sor mellet kell sétálni és kihúzni minden kukoricából egyesével a címert, a lehető legkevesebb levéllel.
Volt már olyan, hogy borongós az idő egész nap, és akár még eshet is, egy esőkabát sem árt ha nálad van, hiszen a kukorica táblán (jó esélyjel) nincs fedett hely, de még fa sem. Eső után minden sáros. Ne a legújabb sportcipődbe menj.
"legfeljebb belém köt a főnök felpofozom annyit megér"
Ilyen hozzáállással el se menj. Ha szerinted a pofozkodás a megoldás arra mert nem jól végezted a munkádat akkor ne dolgozz.
Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Igen sokan panaszkodnak, mert ezek a fiatalok 15-18 évben vannak, így többet tartózkodtak szórakozóhelyeken mint kukoricaföldön.
Leírva nem nagy munka, de hosszú, tud fárasztó lenni. Mikor egy 2 km-es sorba beállítanak, hogy egyesével minden kukoricából húzd ki a címert...
Víz mindig legyen nálad.
Akkor sorban :D
Az, hogy meddig tart, nagyban függ attól mennyi és mekkora táblát vállalt el az iskolaszövetkezet (feltételezem azon keresztül fogsz dolgozni) és mennyi diák megy dolgozni. Addig tart amíg nem végeztek. De általában 2-4 hét max, mivel nem húzható a végtelenségig. Be kell fejezni azelőtt, hogy kibújjon a címer és porozzon.
Ha iskolaszövetkezeten keresztül mész (én úgy mentem, Fürgediák), akkor nem volt baj ha 1 napot kihagytam, mindennap jelenléti ív és az alapján fizetnek majd a következő hónap 10-én (plusz/mínusz 2 nap, ha hétvégére esne 10-e akkor utána).
Kb június második felétől lehet menni.
A magassága az esőtől függ, előfordulnak kb derékmagasságúak, és olyanok amikért nyújtózkodnod kell, és akár 20 centisek is.
Még korán lenne elkezdeni, hiszen még nagyon picikék a kukoricák,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!