Az anyám nem akarja odaadni a címerezésre kapott
pénzemet. Mit tudnék tenni?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, életemben először kezdtem dolgozni, szerződéskötéskor anyukám számláját adtam meg mert nem volt sajátom. A
Júniusban 1 napot dolgoztam (hó legvégén) ez 10 ezer forint kb, júliusban jelenleg 50 ezernél tartok. 2 napja utalták mindenkinek a 10 ezret, onnnan tudom mert a fizunap vasárnapra esett volna, ezért 2 nappal hamarabb utalták és mutogatták egymásnak az SMS-eket a telefonon. Anyukám viszont pénteken és tegnap azt mondta hogy "még" nem érkezett meg, ma viszont azt mondta hogy megérkezett de hogy ő ezt már elköltötte rám ezért nem adja oda.
Mit tudok tenni? 16 évesen köthetek magamnak saját számlát szülői beleegyezés nélkül? (Valószínűleg az ehónapban keresett pénzem is ilyen sorsra jutna)
Lehet, hogy megérne egy feljelentést. Ha pénzt nem is kapnál, megfincogtatnák egy kicsit.
2022. júl. 10. 15:52
22/36 anonim válasza:
Ja, jelentse fel azt, aki az egyetlen eltartója, hátha intézetbe kerül, gratulálok.
2022. júl. 10. 16:20
23/36 anonim válasza:
A kis takony, ahogy te fogalmaztad, nem magától született meg. A szülei döntöttek úgy, hogy vállalják.
2022. júl. 10. 16:43
24/36 anonim válasza:
Dikk, hol a válaszom? Mindegy, lepontozok mindenkit "hálából". >:)
2022. júl. 10. 16:59
25/36 anonim válasza:
Vedd el a telefonját. És addig ne add vissza neki, amíg kp-ben le nem rakja eléd a keresetedet. Adj neki rá 30 napot, ha nem teljesíti, akkor add el a telefont egy cigánynak, aki nem fogja kérdezni, hogy honnan van neked. Talán be is jön rajta a pénzed.
2022. júl. 10. 17:11
26/36 anonim válasza:
Anyád tart el, köszönd meg neki!
2022. júl. 10. 17:14
27/36 anonim válasza:
Nyilvánvalóan olyan tanácsot nem fogunk adni, hogy figyeld ki, hova teszi a pénztárcáját, majd amikor nem látja (pl fürdőszobában van), lopd el tőle. Ez nagyon helytelen cselekedet lenne.
2022. júl. 10. 17:39
28/36 anonim válasza:
Szegények vagytok? Akkor érthető, hogy nem adja oda. Középiskolában én is kaptam ösztöndíjat, de olyan csórók voltunk, kellett ételre. Nem volt zsebpénzem, mert miből lett volna, míg el nem mentem dolgozni.
2022. júl. 10. 17:46
29/36 anonim válasza:
21-t nyugodtan le lehet pontozni, attól még így van. A srác írta alá a munkaszerződést, tehát a pénz őt illeti.
28: akkor minimum az, hogy előre megmondom
2022. júl. 10. 17:49
30/36 anonim válasza:
29, ezért mondom, hogy jövő héten már nem volna szabad dolgoznia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!