Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyám nem akarja odaadni a...

Az anyám nem akarja odaadni a címerezésre kapott pénzemet. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, életemben először kezdtem dolgozni, szerződéskötéskor anyukám számláját adtam meg mert nem volt sajátom. A

Júniusban 1 napot dolgoztam (hó legvégén) ez 10 ezer forint kb, júliusban jelenleg 50 ezernél tartok. 2 napja utalták mindenkinek a 10 ezret, onnnan tudom mert a fizunap vasárnapra esett volna, ezért 2 nappal hamarabb utalták és mutogatták egymásnak az SMS-eket a telefonon. Anyukám viszont pénteken és tegnap azt mondta hogy "még" nem érkezett meg, ma viszont azt mondta hogy megérkezett de hogy ő ezt már elköltötte rám ezért nem adja oda.

Mit tudok tenni? 16 évesen köthetek magamnak saját számlát szülői beleegyezés nélkül? (Valószínűleg az ehónapban keresett pénzem is ilyen sorsra jutna)

2022. júl. 10. 14:25
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
13%
ezt híják gyerekmunkának , ő fizeti a megélhetésedet azt csinál amit akar nem szép dolog de ez van . ügyvéd drága dolog és nem biztos hogy te jársz jobban
2022. júl. 10. 14:29
 2/36 A kérdező kommentje:
Valami megoldás esetleg? A 10 ezret elengedtem de eléggé kell a pénz és ha ezt is lenyúlja én nem tudom mit csinálok
2022. júl. 10. 14:30
 3/36 anonim ***** válasza:
91%
Egyedül nem nyithatsz számlát, csak törvényes képviselővel. Apukád? Készpénzben nem tudod kérni a fizetésed?
2022. júl. 10. 14:31
 4/36 anonim ***** válasza:
95%
Mondd meg anyádnak, hogy most dolgoztál utoljára diákként, mert ingyen nem fogsz.
2022. júl. 10. 14:32
 5/36 A kérdező kommentje:
3. Elváltak anyummal, külföldön dolgozik. Mivel diákszövetkezeten keresztül dolgozik így csak utalás van
2022. júl. 10. 14:32
 6/36 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos semmit. 18 év alatt szülői engedély kell a számlanyitáshoz. Esetleg megkérdezheted, hogy nincs-e készpénz lehetőség, hogy postán küldik vagy hasonló.

Mondjuk arra készülj fel, hogy itt a válaszolók fele azt mondja majd, hogy anyukádnak joga van a pénzedhez és ha igénye van rá, akkor elveheti.

2022. júl. 10. 14:33
 7/36 anonim ***** válasza:
94%
Míg nagykorú nem leszel, ne vállalj munkát, mert ellopják.
 8/36 anonim ***** válasza:
32%
semmit nem csinálsz , ez volt a tanulópénz . lehet tőle is elvették a pénzét amikor a szülői házban lakott ő csak ezt viszi tovább
 9/36 anonim ***** válasza:
97%
Számlát egyedül nem köthetsz, csomó helyen alá kell írni a szülőnek meg neked is papírokat, amikor az enyém lett csináltatva az kb fél órás procedúra volt. Mondjuk én biztos hogy erőltettem volna a szüleimnek még a munka előtt hogy legyen saját számlád mert akkor biztosan nem történne ilyen visszaélés. Esetleg nincs egy megbízható családtag/barát vagy bárki akinek meg tudnád adni a számlaszámát és biztos hogy odaadná utána a pénzt? Mert ez alapján nem valószínű hogy anyukád oda fogja adni akármennyi pénzről is beszélünk.
2022. júl. 10. 14:34
 10/36 A kérdező kommentje:
4. Eddig egész jó összegem lenne ha tényleg megkapnám. Új gépre szeretnék gyűjteni mert ez a 9. osztály egy halál volt gép nélkül. (Telefonon tudtam csak netezni)
2022. júl. 10. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!