Apám nem örül ha jó sorsom van?
Hány éves vagy ?
Egyébként nálam is ez volt gyerek /tini koromban. Apukám éjjel nappal dolgozott, én iskolába jártam, anyukám alkalmi munkát végzett. Ha kértem pénzt cipőre ( közel sem ennyiért akartam venni ) , azt kaptam, hogy nekünk a világ pénze nem elég, és jó dolgunk van. Ezzel nem értek/ értettem egyet, de azt megértettem, ő mit érezhetett akkor a mostani beszelgeteseinkből kiindulva. Szóval rajta van az eltartás terhe, nem érzi megbecsülve magát, gondolom ő feladta az álmait. És azt látja/ úgy érzi, hogy neked jobb dolgod sincs, “minden az öledbe hullik “ .
Ezen nagyon nem tudsz javítani, próbálj segíteni az apádnak, amiben tudsz, es látja majd, hogy teszel a dolgokért. Valószínű akkor nem érzi majd így, es sokat segíthet a kapcsolatotokon is.
Persze nem kell nehéz/ sok feladatot csinalnod, de érezze, hogy nincs egyedül es ertekeled az erőfeszítéseit .
Nekem ez a benyomásom , saját tapasztalat miatt, egy próbát meger, de lehet tévedek .
"Ezen nagyon nem tudsz javítani, próbálj segíteni az apádnak, amiben tudsz, es látja majd, hogy teszel a dolgokért. Valószínű akkor nem érzi majd így, es sokat segíthet a kapcsolatotokon is."
Kérdező, itt a válaszod. Jól írta a másik válaszoló.
Nekem a nagyapám volt ilyen.
Ha vettem magamnak valami nem létfontosságú dolgot vagy drága márkásabb ruhát már egyből azzal jött hogy mennyire gazdag vagyok hogy ilyeneket megtehetek.
Neki nem azzal volt a baja hogy sajnálta tőlem, meg hogy neki alig volt pénze, mert volt neki, szép nyugdíjat kapott. Ő azt nem értette meg hogy miért nem teszek félre minden egyes ft-ot és csak a legfontosabbakra költenék és a legolcsóbbra és akkor előbb lehetne saját házam, járművem stb...
2 voltam .
Akkor valószínű ez a gondja :) Amint elkezdtem dolgozni és leválltam teljesen ( egy ideig egyetem mellett dolgoztam gyakornokkent, szóval ki kellett segíteni ) , már nem így viselkedett. Sőt azóta bárminek örül. Nyilván ha idiotan drága dolgot veszek, nem örül, de azt mondja ez a te dolgod. Amint látja, hogy teszel a dolgokért, akármi is legyen az, pl ki viszed helyette a szemetet vagy bármi, bármi ami segít neki, megváltozik a hozzad állása. Neked sem nagy erőfeszítés, de sokat fog segíteni. Valószínű benne is van sok gyerekkori “méreg “ és stb, én ezt időben realizaltam és meg akartam szakítani, így inkább megértettem a problémát, ahelyett, hogy elkonyvelném arrogáns baromnak vagy ilyesmi . Szerintem itt is ennyirol van szó. Mutasd meg, hogy érted, értelmesebb vagy és jót tudsz kihozni az egészből :)
Talan az volt a baja, hogy neki nem hoztal semmit a boltbol? Ilyenkor illik megkerdezni masokat is, hogy ki mit ker.
Annak meg en se orulnek, ha a gyerekem 40 ezres cipore szorna el a penzt, aminek a felet raadasul a ferjem kifizeti neki anelkul, hogy velem beszelne.
Ha a gyerek veszi teljesen, az mas, sajat penz; arra bassza el, amire akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!