Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Emberek, akik rossz családi...

Emberek, akik rossz családi háttérrel nőttek fel, később hogy alakult az életetek?

Figyelt kérdés
Sikerült meggyógyulni azokból a traumákból, amit a családotok okozott? Hány évesen költöztetek el? Tartjátok még velük a kapcsolatot? Lett saját családotok, akik pótolják a régiek szeretetének hiányát? Ha lett, nekik engeded, hogy találkozzanak azokkal, akikkel felnőttél?
2022. júl. 4. 15:12
1 2 3
 1/21 Metionin ***** válasza:
90%
Így 32 évesen azt hiszem, kijelenthetem, hogy igen, megszabadultam a traumáktól. 19 évesen elköltöztem koliba, elkezdtem az egyetemet és mellette a munkát. Ez már sokat segített de végül terápiára is jártam 2x1,5 évig. A kapcsolatot hosszú kihagyás után az alap minimum szintjén tartom, helyén kezelve őket. Attól, hogy nem érzek már haragot irántuk, nem felejtek és nem bocsátottam meg. Saját család gyanánt van párom és barátaim, nekem ők tökéletesen kielégítik a család iránti vágyamat. Gyerekem nincs és nem is lesz. A párom találkozik a szüleimmel azon ritka alkalmakkor, amikor én is, de ő már akkor is ismerte őket, amikor még velük éltem, nem éri meglepetés. Tudja ő is, hogyan kell hozzájuk viszonyulni.
2022. júl. 4. 15:32
 2/21 anonim ***** válasza:
96%

1-es, de miért tartod velük a kapcsolatot, ha annyira rossz gyerekkorod volt, hogy még terápiára is jártál miatta?

Nekem is rossz hátterem volt, szerencsére azóta rendes, boldog életem van saját családdal és a minimális kapcsolattartást is beszüntettem, az én életemet évente 2-3 alkalommal se mérgezzék. Te miért nem engeded el őket, ha csak nyűgöt jelentenek?

2022. júl. 4. 16:02
 3/21 anonim ***** válasza:
94%
Mi számít traumának?
2022. júl. 4. 16:08
 4/21 Metionin ***** válasza:
94%
2. Egyrészt nem akarom, hogy hülyeségeket csináljanak, amikkel én szopok öregkorukban/haláluk után. Másrészt volt időszak, amikor nem tartottam velük a kapcsolatot és nem lett tőle könnyebb. Ezt most okésnak érzem, tudom mit csinálnak, így akciózás sincs a hátam mögött, mint akkor amikor nem beszéltem velük. Ha a múltat nem nézem, ezt a mostanit még elviselhetőnek is lehetne nevezni, elviseljük egymást évente 3-4 napra az én szabályaim szerint és annyi.
2022. júl. 4. 16:34
 5/21 anonim ***** válasza:
97%
19 évesen költöztem el, jól alakult az életem. Néha itt látom, hogy az emberek elfogadják, hogy ha gyerekként rossz volt, akkor felesleges is álmodozni arról, hogy felnőttként jobb lesz. Nem mondom, hogy egyszerű, kell hozzá rengeteg munka meg talán egy kis szerencse is, de nekem legalábbis ég és föld milyen volt a gyerekkorom és milyen az életem felnőttként.
2022. júl. 4. 18:30
 6/21 anonim ***** válasza:
92%

"Egyrészt nem akarom, hogy hülyeségeket csináljanak, amikkel én szopok öregkorukban/haláluk után"

Értem, vagyis hát nem értem igazán, bevallom. Mit tudnának csinálni, ami a te éledre befolyással lenne, vagy amitől évi 3 nap alatt vissza tudnád őket tartani? Semmit.

A te dolgod, nyilván, de szerintem nem dolgoztad még fel a dolgot, ha inkább tartod a kapcsolatot olyanokkal, akik annyira kicsináltak, hogy terápiára kelljen járnod. Nem tudod őket elengedni, mint az elrabolt gyerekek az elrablóikat

2022. júl. 4. 20:39
 7/21 Metionin ***** válasza:
93%
6. Évi 3 nap amikor személyesen találkozom velük de egyébként sok ügyet elintézek nekik, felügyelem a hivatalos dolgaikat stb. Amíg nem tartottam velük kapcsolatot, pénzt húztak le róluk "szolgáltatásokkal", ami csak pár kattintás a neten vagy pl. anyám ösztöndíjat intézett a nevemre az önkormányzatnál amit eltett, aztán az önkori meg engem talált meg, hogy vissza kell fizetnem, mert nem teljesítettem a feltételeket. Voltak még hasonlók, nem részletezem. Nem örülnék, ha halálukkor kiderülne, hogy ja amúgy adósság, ilyen-olyan bünti és egyéb hülyeségek vannak a nyakamon miattuk. Szívesen engedném őket útjukra ha nem lennének funkcionális analfabéták.
2022. júl. 4. 20:51
 8/21 anonim ***** válasza:
44%

"Nem örülnék, ha halálukkor kiderülne, hogy ja amúgy adósság, ilyen-olyan bünti és egyéb hülyeségek vannak a nyakamon miattuk"

De pont ezt a lényeg, hogy ha adósságuk is lenne, azt nem öröklöd, ergo tényleg felesleges foglalkozni velük, az ő dolguk, hogy élnek meg, ha 100 millió forint tartozással halnak meg, neked abból akkor sem kell egy forintot sem kifizetned.

2022. júl. 4. 20:53
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

Nekem szó-szó.

Visszahúzódó, csendes gyerek voltam, ma már nem vagyok az, kifejezetten közlékeny és társaságkedvelő vagyok.

Anyagilag rendben vagyok, pedig megkaptam, hogy sosem fogok dolgozni, sosem lesz lakásom, se semmim. Dolgozom, olyan projekteket nyomtunk le hogy büszke vagyok rá, és lakást is vettem. Hitellel ugyan de senkitől nem kértem kölcsön, senki nem támogatott.

Vannak barátaim, olyan hobbim amin keresztül embereket ismerek meg. Tudom miben vagyok jó és kevésbé jó. Van valamennyi önismeretem.

Ami egyedül nem megy, az a párkapcsolat, ismerkedés. Ott valahogy meg tudnak akadni a dolgok, ezt érzem egyetlen nagy hátránynak ahol még vannak gátlásaim. De itt is úgy érzem, hogy kezdek "kialakulni".

Összességében relatív boldog, céltudatos, átlagos dolgozó ember lettem. Nem váltom meg a világot, de azért néha elég király vagyok :D

2022. júl. 4. 21:14
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
Leírhatatlanul jól.
2022. júl. 5. 01:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!